Cel Mai Filosemit Guvern de după 1989


Scârbit peste măsură de analingusul prestat de Mihai Gâdea în seara zilei de 18.02.2019 la „cloaca jidovită” Antena 3, am căutat să văd ce l-a motivat.

Şi am aflat că – dincolo de politica tradiţională a postului – cu mai bine de 10 zile în urmă distinsa Vasilica-Viorica efectuase o  „vizită de lucru”  la Bruxelles (spre deosebire de Tovarăşa de dinainte de ’89 care efectua vizite de lucru numai în unităţi de învăţământ şi cercetare din ţară !).

Ocazie cu care distinsa prim-ministru a avut o serie de întâlniri care mai de care mai importante pentru prezentul şi, mai ales, viitorul poporului român (având în vedere cu precădere cuantumul despăgubirilor şi indemnizaţiilor pe care s-a angajat să le plătească).

Astfel:

Miercuri, 06 Februarie

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu vicepreședintele executiv al B’nai B’rith International Daniel S. Mariaschin

Cel Mai Filosemit Guvern

Gov.ro:

(…)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE pe tema combaterii antisemitismului și a combaterii negării Holocaustului. Totodată, oficialul român a exprimat satisfacția față de activitatea organizațiilor evreiești americane în susținerea valorilor democratice și a salutat relația construită cu România.

În context, a fost reafirmat angajamentul României și rolul activ asumat în combaterea fenomenului antisemitismului la nivel internațional, prin dezvoltarea unor instrumente eficiente pentru combaterea și prevenirea discriminării, discursului de ură și infracțiunilor motivate de ură.(…)

 

Miercuri, 06 Februarie

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu directorul executiv al Comitetului American Evreiesc David Harris.

Cel Mai Filosemit Guvern

Gov.ro:

(…)

Cu această ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE, cu accent pe intensificarea eforturilor comune europene în vederea combaterii antisemitismului și a negării Holocaustului. Totodată, premierul a mulțumit interlocutorului pentru participarea de substanță la lucrările conferinței organizate de Președinția română.

În acest context, premierul român a enumerat proiectele recente ale României aflate în desfășurare în materie de promovare a educației privind Holocaustul și de combatere a antisemitismului și a transmis mulțumiri pentru implicarea constantă a Comitetului Evreiesc American în susținerea acestor proiecte.(…)

Miercuri, 06 Februarie

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu secretarul general al Organizației Mondiale pentru Restituirea Proprietăților Evreiești d-na Colette Avital

Cel Mai Filosemit Guvern

Gov.ro:

(…)

Cu această ocazie, au fost abordate relațiile bilaterale România-Israel, prim-ministrul României subliniind că Statul Israel este pentru țara noastră cel mai apropiat aliat și partener strategic în Orientul Mijlociu.

Au fost evocate eforturile recente ale Românei în direcția accelerării procesului de restituire a proprietăților evreiești, precum și evoluțiile legislative legate de plata indemnizațiilor pentru supraviețuitorii Holocaustului. S-a convenit continuarea cooperării dintre Guvernul României și Organizația Mondială pentru Restituirea Proprietăților Evreiești pe aceste teme.

De asemenea, cei doi interlocutori au discutat despre importanța Israelului ca partener strategic al Uniunii Europene, pe o gamă extinsă de teme, de la stabilitatea regională și contraterorism la dezvoltarea economică și securitatea energetică, educație și promovarea valorilor comune.

Totodată, șeful Executivului de la București a prezentat, în cadrul întrevederii, prioritățile Președinției României la Consiliul UE, cu accent pe tema combaterii antisemitismului și a combaterii negării Holocaustului.(…)

Joi, 07 Februarie

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc 

Cel Mai Filosemit Guvern

Gov.ro:

(…)

Întâlnirea a prilejuit un schimb consistent de opinii asupra cooperării României cu organizațiile evreiești, precum şi asupra educării societăţii la nivel european și internați-onal în spiritul toleranţei, nediscriminării, combaterii antisemitismului şi cultivării memoriei Holocaustului. Totodată, ambele părți au manifestat îngrijorare față de apariția unor tendinţe populist-extremiste şi antisemite în Europa, care îşi găsesc reflectare la nivel politic, apreciind în acest sens necesitatea unei intensificări a eforturilor comune pentru combaterea acestora, inclusiv prin educaţia tinerei generaţii.(…)

*** 

M-am lămurit: “Ai să dai sama, Doamnă !” nu e doar un citat din Alexandru Lăpuşneanu. Din păcate, până acum a dat sama doar Tovarăşa (ba parcă şi una Monica Iacob Ridzi) ! Că doamna Vasilica-Viorica dă sama doar lu’ Dragnea şi la Bruxelles, în faţa mai-marilor lumii…

În ceea ce priveşte antisemitismul şi Holocaustul, eu unul mai trebuie să-mi lămuresc multe.

Şi m-am pus pe căutat. Începând de la definiţie. Aşa am ajuns la cea mai recentă definiţie a antisemitismului:

Pe 26 mai 2016, Plenara de la București a decis să:

Adopte următoare definiție a antisemitismului, neobligatorie din punct de vedere juridic:

“Antisemitismul reprezintă o anume percepție referitoare la evrei, care poate fi exprimată ca fiind ură împotriva evreilor.”(…)

[Vezi mai multe urmând https://www.holocaustremembrance.com/ro/node/196]

Şi ca să fiu sigur că nu greşesc am făcut apel la cele legale şi aşa am aflat că în 07 iulie 2018 Parlamentul României a adoptat Legea 157 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului din care citez: “…Art. 2. –

În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următorul înțeles:

 1. a)prin antisemitism se înțelege atât percepția referitoare la evrei exprimată ca ură împotriva acestora, cât și manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăților acestora, împotriva instituțiilor comunităților evreiești sau lăcașurilor lor de cult; ” (v-o ofer integral în ataş).

Cât despre Holocaust m-am aplecat asupra definiţiei celei mai comune şi mai la îndemână – https://ro.wikipedia.org/wiki/Holocaust (probabil că mâine-poimâine va deveni anexă la lege !):

Holocaust (din greacă λόκαυστον (holókauston)holos, „complet” și kaustos, „ars”; în ebraicăHașoa השואה, în idișHurben חורבן), este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din  Europaîn timpul celui deal Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitlerși de colaboratorii acestuia.

Numai că în căutările mele am dat şi peste ceva care m-a pus pe gânduri:

Cel Mai Filosemit Guvern

„Când istoria ajunge la tine impusă de lege, singurul lucru sigur este că e o minciună.” (nu am reuşit să găsesc cu certitudine cui aparţine cugetarea – EFG)

***

În baza angajamentelor luate de d-na(sau tovarăşa ?!) prim-ministru Vasilica-Viorica la întrevederile de la Bruxelles cu importanţi lideri ai evreimii mondiale – de a „intensifica eforturile pentru combaterea unor tendinţe populist-extremiste şi antisemite în Europa, inclusiv prin educaţia tinerei generaţii” – am decis să mă angajez şi eu (cu tot mai slabele-mi puteri) în această nobilă operă de luminare a celor care nu pot (sau nu vor) să vadă. Drept care am luat de bun

mesajul unui român trăitor la Paris de mai bine de 4 decenii (nu decade !)

[vezi  https://ioncoja.ro/george-danescu-piscoci-despre-revizionismul-in-crestere/ şi

http://  monitorsri.blogspot.com/2013/05/in-apararea-lui-george-piscoci-danescu.html]:

“(…)Se impune ca orice român responsabil, orice intelectual sau faţă biseri-cească să aprofundeze cele petrecute în anii ultimului război mondial. Nici guver-nele trădătoare de la Bucureşti, nici Europa prostitutantă, globalizantă, bastar-dizantă şi mulatrizantă nu ne vor putea convinge că prezenţa noastră la Stalingrad şi la Cotul Donului ar reprezenta o “crimă contra umanităţii”.

Părinţii şi bunicii noştri au pierdut războiul mai ales ca urmare a trădării de la 23 august 1944.

Am ajuns la convingerea că 23 august 1944 a reprezentat prima zi din sclavia ce continuă să apese pe umerii poporului român.

Faptul că tovarăşii comisari ruşi de atunci, sau domnii comisari europo-americani de astăzi, ne indică ce trebuie să credem sau să nu credem despre ultimul război mondial, constituie pentru mine dovada clară că România şi poporul român traversează o perioadă de sclavie totală, materială şi spirituală. Aspectul material al acesteia nu constituie un secret pentru nimeni.(…)” [Din Despre revizionism cu Prof. dr.  GEORGE PIŞCOCI–DĂNESCU – interviu din 03 mai 2013 – https://arhiva-romanilor. blogspot. com/2013/05/despre-revizionism-cu-prof-george. html]

***

Eu însă fiind un admirator şi adept neprefăcut al lui George Orwell nu uit:

 Cel Mai Filosemit Guvern

*

În egală măsură însă trebuie să-i dau dreptate şi unui tovarăş de dinainte de ’89 care s-a adaptat perfect Lumii Noi de după:

Teodor Meleşcanu:  „Eu am învățat de tânăr, în diplomație, că sunt două entități cu care nu trebuie niciodată să te pui rău: comunitatea israeliană din toată lumea și Vaticanul.

Ăsta e lucrul pe care l-am învățat și întotdeauna am avut grijă să țin seama.”

(Vezi https://ortodoxinfo.ro/2018/05/10/melescanu-am-invatat-ca-sunt-doua-entitati-cu-care-nu-trebuie-sa-te-pui-rau-%E2%88%92-comunitatea-israeliana-din-toata-lumea-si-vaticanul/)

Imagine de la întâlnirea dintre preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, şi delegaţia română formată din preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, premierul Dăncilă şi ministrul Meleşcanu. 

** 

Chiar dacă în zilele noastre sunt obligat să accept adevărul lui Meleşcanu, nu pot uita avertismentul iubitului meu mentor din urmă cu peste 40 de ani.

MOISHE BATRANU DIXIT:

„Istoria nu este doar consemnarea datelor şi faptelor petrecute într-o anume perioadă. Nici cea scrisă de învingătorii momentului.

Ea este, mai degrabă, ceea ce credem noi despre ceea ce am fost învăţaţi sau chiar am trăit.”

*** 

Avertismentul m-a făcut să iau în cosiderare că istoria şi aritmetica au o legătură indestructibilă: cifrele pot de multe ori să contrazică faptele consem-nate !

Pentru că – aşa cum spune medicul evreu Dorel Schor(şi scriitor în limba română, născut la Iaşi în 1939)– Statisticile ajung la orice concluzie în funcţie de ce îşi propun să demonstreze.”, m-am văzut nevoit să confrunt cifrele referitoare la domeniul Holocaustului şi antisemitismului.

Despre statisticile respective – într-o postare viitoare.

 

12 martie 2019                                                       EFG

 

*** 

Între timp, s-a mai petrecut şi participarea „răsunătoare” a d-nei Vasilica la sesiunea inaugurală a conferinței AIPAC 2019.

05 aprilie 2019 (în urma articolului apărut pe site-ul Incorect Politic

https://www.incorectpolitic.com/pilula-rosie-imposibilitatea-holocaustului-in-mintea-unei-persoane-rationale/)

Felicitări ! Aţi reuşit mai repede şi mai bine decât mine. Bună parte din ilustraţiile din articol le aveam şi eu şi erau pregătite pentru ilustrarea punctului meu de vedere. Regret că nu aţi folosit şi argumentarea Crucii Roşii Internaţionale, măcar ca o concluzie preliminară:

Cel Mai Filosemit Guvern

https://archive.4plebs.org/pol/thread/130983818/

05 aprilie 2019

Cu cele mai bune gânduri, EFG

 

P.S. Încă nu am reuşit să aflu cine sunt cei 1.236.810cetăţeni înscrişi în rubrica „Informaţie nedisponibilă” de la Recensămâmntul din 2011.

Deocamdată încerc să aflu unde au “dispărut” cei 400.000 de evrei din România (nu toţi cetăţeni români !) în perioada Holocaustului – unii o consideră 09.03.1933-09.05.1945, alţii 01.09.1939-09.05.1945. Iar mie îmi este imposibil să am acces la arhivele Comunităţii Evreieşti din perioada respectivă (măcar în măsura în care ei au acces la arhivele din perioada “dictaturii” antonesciene).

Şi mă mai întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Mareşalul (şi cei care îl admiră) ar fi spus vreodată “România este numai pentru români !” – la fel ca Netanyahu despre Israel astăzi “Israel is for Jews Only” – http://newobserveronline.com/ netanyahu-confirms-israel-is-for-jews-only/ – MARCH 11, 2019 ?!…

Pentru că mi-ar lua prea mult să vă trimit un CV la 71 de ani (din care mai bine de 37 ca ofiţer), iar astăzi “o imagine valorează mai mult decât 1000 de cuvinte”, vă trimit un poster alcătuit de mine în urmă cu vreo 10 ani şi care mă reprezintă cel mai bine.

 

https://www.incorectpolitic.com

Acest articol a fost publicat în JIDANII, POLITICA (PSD). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cel Mai Filosemit Guvern de după 1989

 1. Elena C zice:

  Lasam deoparte faptul ca negociaza pe ceea ce nu e al ei. Este al stramosilor nostri, lasat pentru urmasii lor. (Chiar vor sa reseteze Romania? Imi e foarte greu sa gasesc imagini vechi 1700-1800 cu Romania. Multe sunt sub drepturi de autor sau in carti publicate. Putine online.) Ma uit la Veorica s-o vad cat e de mandra la masa celor „mari si importanti”. Ea nu stie ca in ochii lor este un vierme inutil? Ea nu stie ca tradatorii nu sunt acceptati in nici o tabara? Va dati seama cat de disperati sunt daca „negociaza” la acceasi masa ochi in ochi cu Veorica?

  Apreciază

 2. Marea Trezire zice:

  Recomand si articolul

  https://www.incorectpolitic.com/puneti-va-tot-mai-multe-intrebari/

  Explica la modul logic si rational de ce minciuna Holocaustului are mai multe gauri decat un svaitzer

  Puteti sa il reproduceti integral sau sa puneti link.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.