Haosul post-Brexit: cetăţenii europeni, avertizaţi că se vor confrunta cu aceste probleme


Londra

O organizaţie din sectorul închirierilor din Marea Britanie avertizează că cetățenii europeni se vor confrunta cu probleme în închirierea de locuințe private după Brexit.

 Potrivit Asociației proprietarilor rezidențiali (RLA), din Regatul Unit, cauza dificultăților este faptul că guvernul nu a publicat niciun ghid pentru proprietari referitor la consecinţele Brexit privind dreptul de închiriere, relatează lettingagenttoday.co.uk.

Potrivit noului sistem, agenţiile de închiriere și proprietarii vor fi responsabili de verificarea statutului de imigrant al chiriaşilor lor, putând fi pasibili de urmărire penală dacă știu sau au „motive întemeiate să creadă” că proprietatea pe care o închiriază este ocupată de cineva care nu are dreptul de închiriere în Marea Britanie.

Având în vedere că două treimi dintre cetățenii europeni din Marea Britanie locuiesc în locuințe private închiriate, RLA afirmă că este îngrijorată de faptul că proprietarii nu au primit nicio îndrumare specifică privind statutul acestora.

Luna trecută, un judecător al Înaltei Curți a decis că noul sistem privind „Dreptul de închiriere” încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului, întrucât conduce la discriminarea cetăţenilor din afara Regatului Unit, care au drept de închiriere.

Studiul cel mai recent al RLA sugerează că aproximativ o cincime dintre proprietarii britanici sunt mai puțin dispuşi să închirieze cetăţenilor din UE sau din Spațiul Economic European ca urmare a noului sistem privind dreptul de închiriere, cifră care, după cum avertizează organizaţia, ar putea să o crească după Brexit.

„Proprietarii nu sunt polițiști de frontieră și nu se poate aștepta ca aceştia să știe cine are și cine nu are dreptul să trăiască aici. Guvernul trebuie să publice îndrumări clare și practice pentru proprietari cu privire la implicațiile pe care le va avea Brexit privind persoanele care vor putea sau nu închiria”, a explicat David Smith, directorul de politici al asociației.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik, Doina Crainic.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA(Brexit). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Haosul post-Brexit: cetăţenii europeni, avertizaţi că se vor confrunta cu aceste probleme

  1. Ene Constanta zice:

    Ar trebui ca si noi sa fim atenti cui inchiriem…si de fapt sa nu inchiriem la nici un strain …Lumineaza Doamne mintea poporului roman !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.