Suprimarea rădăcinilor unui popor mai devreme sau mai târziu se va numi „globalizare”


„Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”
Lucian Blaga

Suprimarea rădăcinilor unui popor, cu unicul scop de servitute în remodelarea ideologică, mai devreme sau mai târziu se va numi „globalizare”, oricât de mult ar prefera unii să-și întoarcă capetele la auzul acestor vorbe și să pună etichete de „conspiraționiști” pe cei care le spun adevărul.

Atunci când el își pierde legăturile cu vatra strămoșească (care-i și singura care îi asigură continuitatea ca nație), echilibrul conferit de aceasta este distrus, lăsându-l la mila anarhiilor. Dimensiunile firescului în care se poate încadra neamul sunt date cu precădere de legătura cu pământul (adică locul de baștină) și cu Dumnezeu (adică religie), existența acestuia fiind în permanență raportată la cele două prin tradiții, obiceiuri, credințe, chiar și prin alimentație (adicătelea, să nu crezi că e o coincidență că ai crescut cu mămăligă, brânză ori carne de porc, așa cum nu-i coincidență nici faptul că asiaticii mănâncă orez șamd).
Când acel echilibru este în permanență vătămat prin promovarea anomaliilor comportamentale, distrugerea conceptului de familie și conformarea forțată la tot soiul de fantasme zămislite în imaginația maladivă a unora, alienarea este iminentă.

Mă gândesc că nici nu-i așa greu în condițiile astea să realizezi de ce Biserica atât de mult blamată (uneori pe bună dreptate) ne mai ține ancorați în spațiul părintesc și de ce bătrâna din sătucul uitat de lume îți spune să te duci în aia mă-tii cu Valentine’s day, că ea ține Dragobetele.
În altă ordine de idei, ar trebui să ne educăm până și mamele gospodine să o lase mai moale cu tenelovelele sau serialele turcești, patologia asta având tentacule lungi.

Ne pierdem identitatea națională, fraților. Ceea ce pentru un progresist psiho-pupu, mare susținător al „planetei” care și-a luat deja ca etos „lumea întreagă este patria mea” nu o fi mare lucru, dar pentru aceia în care mai palpită încă chiar și cea mai mică celulă de apartentență, este totul.

Autor: Andreea Elena Moise

Prima Pagină

Acest articol a fost publicat în GLOBALIZARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Suprimarea rădăcinilor unui popor mai devreme sau mai târziu se va numi „globalizare”

 1. Bostina Petre zice:

  Bai Lupule cred ca tu promovezi restabilirea relatiilor de „prietenie ” cu rusii. Motin pentru care in f.scurt timp ma voi dezabona .Sorry !!!

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Nu neaparat cu rusii dar in nici un caz cu vestul!
   E problema ta daca te intereseaza blogul….

   Apreciat de 1 persoană

  • citadela zice:

   Petre, tu chiar crezi ca se mai inghesuie cineva sa fie prieten cu noi?…chiar esti amuzant! Lumea aliantelor a luat sfirsit demult, capitalismul, inclusiv cel barbar si dement est european si rus este in stare de autolichidare, este pe fata stie toata lumea. Populatia si ea este pe cale de disparitie

   Apreciază

 2. Ene Constanta zice:

  Dragii mei ,ne place nu ne place …rusiii sunt vecinii nostri…aici i-a aseat bunul Tata Cerec.Ganditi-va cum trebuie sa fie relatiile cu vecinii ?toti avem vecini…inainte de a va supara ganditi-va la acest lucru….deci relatiile cu vecinii trebuie sa fie bune …daca nu…Doamne Fereste !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.