Dispariția Catedralei Notre-Dame din Paris, prevestită într-un film din 2004?


Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă, în seara zilei de luni, de flăcări, iar în urma incendiului turla Catedralei s-a prăbușit, iar tavanul a fost puternic deteriorat. Dispariția acesteia ar fi fost prevestită într-un film din 2004, Before Sunset.

 Filmul preia povestea din „Înainte de răsăritul soarelui” (Before Sunset) a tânărului american (Hawke) și a franțuzoaicei (Delpy) care a petrecut o noapte pasională împreună la Viena. Calea lor se intersectează nouă ani mai târziu la Paris, iar filmul pare să aibă loc în timp real, deoarece ei petrec o după-amiază împreună.

Producția cinematografică a fost filmată în întregime la Paris. Se deschide în librăria Shakespeare și Company de pe malul stâng. Alte locații includ mersul pe jos prin cartierul Marais al arondismentului 4, Café Le Pure în arondismentul 11, parcul Promenade Plantée din arondismentul 12, la bordul unei bărci mouche de la Quai de la Tournelle până la Quai Henri IV, taxi și, în final, „apartamentul lui Céline”. Descris în film ca fiind situat la 10 rue des Petites-Écuries, a fost filmat la Cour de l’Etoile d’Or de pe strada rue du Faubourg St-Antoine.

Filmul a fost filmat în 15 zile, cu un buget de aproximativ 2 milioane de dolari SUA.

Pe înregistrarea video de mai jos tânărul îi povestește franțuzoaicei istorioare despre Catedrala Notre-Dame din Paris.

Începând cu minutul 1:23, remarcăm un dialog între tineri, în care Delpy îl întreabă pe Hawke dacă este de acord cu afirmația că această Catedrală va dispărea într-o bună zi și va apărea o altă biserică sau catedrală, la care el zâmbeste scurt, fără a da un răspuns.

De asemenea, imaginile cu ruinarea catedralei, care amintesc de prăbușirea turlei în urma incendiului din noaptea trecută apar și în desenul animat canadian „I, Pet Goat II”, realizat în anul 2012.

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă, în seara zilei de luni, de flăcări, iar în urma incendiului turla Catedralei s-a prăbușit, iar tavanul a fost puternic deteriorat.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în EUROPA(Franta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.