Presiuni americane asupra Vioricăi Dăncilă? Întâlnire de taină, trecută sub tăcere


Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm

E posibil ca întâlnirea să aibă un scop clar – și anume presiuni asupra României pentru a încerca să se opună proiectului Nord Stream 2 – obiectiv prioritar  al ambasadorului SUA la UE

 Premierul Viorica Dăncilă ar fi avut o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii pe lângă Uniunea Europeană, Gordon Sondland, a transmis la orele serii agențiile Mediafax și  ”Știri pe surse”.

La întâlnirea, care ar fi avut loc aseară, la 17.45,  ar fi participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

De menționat că pe agenda oficială a premierului nu apare această întâlnire, ea nu este menționată nici pe pagina Ambasadei SUA sau pe contul de Twitter al ambasadorului Gordon Sondland.

Pe 7 martie, Viorica Dăncilă a avut o altă (primă?) întâlnire cu ambasadorul Gordon Sondland, premierul român comunicând ulterior presei o informație interesantă:

”Am avut o întâlnire şi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la reprezentanţa UE şi domnia sa a apreciat foarte mult modul în care România şi-a exercitat atribuţiile pe timpul Preşedinţiei rotative”, a spus Dăncilă.

În aceeași perioadă, liderii Comisiei Europene exprimaseră însă critici la adresa României.

Foarte posibil este ca întâlnirea să aibă un scop clar – și anume presiuni asupra României pentru a încerca să se opună proiectului Nord Stream 2 – acesta fiind obiectivul prioritar actual al ambasadorului Gordon Sondland.

De altfel, evoluția lui Gordon Sondland în actualul mandat a fost ciudată – el venind inițial cu un mandat radical, impertinent chiar la adresa Comisiei Europene, ulterior acesta nuanțându-se. După izbucnirea diferendului Germania – SUA pe tema gazoductului NS2, Gordon Sondland a făcut mari presiuni, amenințând  țările care participă la acest mare proiect.

Deci, e posibil ca aceasta să fi fost tema întâlnirii – desigur, doar o supoziție până la vești oficiale. Desigur, ar fi greu de ”înghițit” un răspuns ”standard”, de tip ”s-au evidențiat progresele în derularea parteneriatului strategic”…

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md

Reclame
Acest articol a fost publicat în POLITICA(straini). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Presiuni americane asupra Vioricăi Dăncilă? Întâlnire de taină, trecută sub tăcere

  1. neicaion zice:

    …atata timp cat ea, pacostea, s-a oferit a darui stapanului tenebrelor, jidovilor, aceasta natie; Romania, americanii nu pot decat sa-i sufle de la un milimetru in dos, ei la randul lor find doar niste sclavi intermediari, fara valoare in cazul de fata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.