„Romanasi, sa nu plangeti dupa cășile care va stau goale in tara cand le-oti gasi gata ocupate.”


Imagini pentru Ministerului pakistanez

„”Intre timp, Ministerul Afacerilor Externe de la noi vine cu o precizare cu care are senzatia ca ne linisteste: cica nu e vorba de 500.000, ci de „doar” 20.000. Astia au senzatia ca ne aburesc asa, pe fata.

Intai de toate – reflex profesional – m-am uitat pe HG 34/2019 – text aici, captura atasata la postare:

„Hotărârea nr. 34/2019 privind stabilirea contingentului de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2019
Publicat in MOF nr. 80 – 31/01/2019
Actul a intrat in vigoare la data de 31 ianuarie 2019
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 29 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, aprobată prin Legea nr. 14/2016, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. ”
Articol unic. – Pentru anul 2019 se stabileşte un contingent de 20.000 de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România.”

Aha! va sa zica, astia 20.000 sunt cei pentru anul 2019! or, articolele deja ajunse in spatiul public se refera la anul 2019 SI la anul 2020!

De tampiti ce sunt, dau si linkul catre oficialii pakistanezi (Ministerului Informațiilor din Republica Islamică Pakistan( – nu stiu ce-a fost in mintea lor, or fi crezut ca nu citim in detaliu sau ce?! Si, da, din comunicatul nu se refera la 500.000, ci la 1 milion – necesarul pe piata de munca din Romania: „Ambasadorul a spus că România are nevoie de forță de muncă și că România are potențialul de a importa un milion de lucrători calificați și necalificați din întreaga lume.” Iar inainte de asta ce mai spune comunicatul? „His Excellency, Nicolae Goia, Ambassador of Romania to Pakistan, called on Zulfikar Bukhari, Special Assistant to Prime Minister on Overseas Pakistanis & Human Resource Development, to discuss issues of mutual interests.” – adica, pe scurt, initiativa a apartinut lui Goia, NU pakistanezilor.

M-am uitat apoi si pe pagina ambasadorului Goia, unde vad ca ii trimisese articolul din presa pakistaneza un ziarist de-al lor (adica nu vreun oarecare care se plictisea). Niciun comentariu la acel link.

Intorcandu-ne la anuntul Ministerului pakistanez, hai sa citim, legate, urmatoarele: „Zulfikar Bukhari a spus că lucrăm împreună cu Germania pentru a exporta forța de muncă cea mai calificată în conformitate cu viziunea din 2020 a țării. La începutul acestui an, Germania a promis să preia experți în robotică și alte domenii avansate din Pakistan. (…) Ambasadorul (…) a informat asistentul special că România are nevoie de mii de șoferi. (…) Ambasadorul a fost de acord să trimita cât mai mulți șoferi de îndată ce cererea oficială este transmisă de Misiunea Română și mecanismul este elaborat.”

Ati inteles? ambasadorul din Romania ii spune aluia :avem nevoie de 1 milion de lucratori, ala, pakistanezul ii spune „vezi ca forta inalt calificata o trimitem in Germania cu care am batut palma deja”, iar asta al nostru ii spune „bine, trimite-mi soferi – de ordinul miilor”. Adica forta de munca necalificata, ca sa n-o mai dam dupa piersic. Undeva spre 20.000, daca e sa luam in serios anuntul MAE.””

Natalia Onofrei

Acest articol a fost publicat în LOCURI DE MUNCA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.