Geopolitical Futures, organizația fondată de George Friedman,


susține că PATRU BAZE din România sunt în primele 10 favorite să preia armele nucleare și avioanele de la Incirlik, în cazul în care americanii vor părăsi Turcia

Geopolitical Futures, organizația fondată de George Friedman, susține că PATRU BAZE din România sunt în primele 10 favorite să preia armele nucleare și avioanele de la Incirlik, în cazul în care americanii vor părăsi Turcia

Sa se faca referenum pentru iesirea din NATO!

Geopolitical Futures, agenția de analiză fondată de americanul George Friedman – cel care a pus bazele Stratfor -, a scris în ultimul său newsletter despre șansele ca SUA să-și mute echipamentele și personalul de la baza turcească Incirlik (FOTO), în cazul în care cele două țări nu vor mai găsi o cale de colaborare.
În recenta dispută începută pe baza achizițiilor de către Turcia a sistemelor de rachete rusești S-400, Turcia are o pârghie importantă asupra SUA, notează sursa citată: este vorba de baza militară Incirlik.
Aflată în uzul SUA din 1954, neîntrerupt, baza de la Incirlik găzduiește 550 de soldați și personal auxiliar, 12 avioane A-10 Thunderbolt, cantități impresionante de combustibil, absolut necesare pentru operațiunile militare americane din Orient, dar și aproximativ 50 de bombe thermonucleare.
În disputa privind achiziția de arme, turcii au amenințat cu restricționarea accesului american la Incirlik, în timp ce aceștia au replicat prin evocarea posibilității mutării acestei baze, cu totul, în altă parte.
Între cele 30 de opțiuni prezentate de Geopolitical Futures, între primele 10 apar și patru baze românești. Este vorba, în ordine, de: Baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii, Baza aeriană 86 Borcea, Aeroportul Henri Coandă și Baza aeriană 95 de la Bacău.

În 2016, siteul EurActiv, apropiat de Uniunea Europeană, afirma că americanii au început deja mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România, dar la Deveselu. Atunci, MAE român a negat această informație. Ulterior și un site din Israel a susținut  afirmațiile celor de la EurActiv.

Acest articol a fost publicat în ARMATA(NATO). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Geopolitical Futures, organizația fondată de George Friedman,

  1. Elena C zice:

    Poate invatam sa spunem NU. Orice contract are clauze. Si totul se negociaza.Afaceri, ca de obicei…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.