”Francezii și-au luat partea și ne-au tras țeapă cu Autostrada Comarnic-Brașov”


Autostradă, poză simbol

Afirmația vine de la un fost apropiat al lui Traian Băsescu, politologul Gelu Vișan, care dă informații de culise despre felul în care francezii au făcut afaceri în România.

 Gelu Vișan, fost apropiat al lui Băsescu, susține, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că era în Sala Parlamentului la ședința Consiliului Național de Coordonare al Partidului Democrat, când l-a auzit pe fostul șef de stat spunând că ”a venit să își ia tainul”.

”Afirmația a fost făcută în timpul campaniei electorale pentru prezidențialele din România, când premierul francez Pierre Raffarin a venit în țara noastră împreună cu o delegație de membri ai guvernului său și oameni de afaceri pentru a semna cu Guvernul Năstase mai multe contracte controversate, printre care construirea tronsonului Comarnic-Predeal din autostrada București Brașov cu firma Vinci și contractul de privatizare a societății Distrigaz Sud cu Gas de France. Traian Băsescu a declarat la acel moment că vizita premierului francez l-a ajutat în campanie pe Adrian Năstase și l-a acuzat pe Jean Pierre Raffarin că „a venit să-și ia tainul”, a scris Vișan.

Politologul spune că este vorba despre trafic de influență ”pe față” și că autostrada Comarnic Brașov nu s-a făcut cu firma franceză Vinci pentru că ”nu s-au înțeles cu Berceanu pe șpăgi”, a căror valoare era una de-a dreptul fabuloasă. Și anume, vorbim despre sume de ordinal milioanelor de euro – ”vreo 27 de milioane de euro kilometrul de autostradă, s-au încurcat la încă vreo 4 milioane pe kilometru pe care le-a cerut Berceanu personal”.

Vișan spune că din acest motiv președintele francez Nicolas Sarkozy și cancelarul german Angela Merkel au ieșit în conferința de presă și au acuzat România de corupție.

În urma scandalului, Berceanu a fost obligat să se retragă din guvern, după care, împreună cu Blaga și ceilalți, au rupt PD-L-ul, l-au vărsat în PNL. Mai mult, potrivit sursei citate, aceștia au făcut tot ce au putut să-și bage foștii colegi în pușcărie, în frunte cu Udrea, pe care Berceanu o considera responsabilă de mazilirea sa.

Scopul CE de mâine, de la Sibiu

”Una peste alta, francezii și-au luat partea și ne-au tras țeapă cu Autostrada Comarnic-Brașov, pentru că e ordin ca fostul Regat să nu fie legat de Ardeal. Istoria se repetă, la altă scară și cu alți actori: au venit să-și ia tainul. Acesta este de fapt rolul Consiliului European de mâine, care, deloc întâmplător e în Ardeal, la Hermanstadt (oraș încă în România), a explicat Gelu Vișan.

Politologul susține că România a fost ocupată cu totul și transformată în Colonie cu conducere Germano-Franceză, cu influențe puternice Austriece și Olandeze.

Despre Consiliul European care începe mâine, la Sibiu, Vișan spune că momentul marchează instaurarea primei societăți sclavagiste în Uniunea Europeană. Mai mult, sursa citată atrage atenția că vom vedea valuri de bucurie, atașament și recunoștință ”pentru stăpânii care ne vor dojeni că suntem un neam de hoți, de la Burebista și Decebal încoace, pentru că am avut tupeul să avem mii de ani vechime pe un pământ plin de resurse, iar ei consideră că sunt ale lor”.

”Așa ne trebuie dacă am săltat capul. Puteam să stăm în banca noastră și să ne lăsăm furați fără scandal, nu ne mai aruncau în pușcării că ne tot opunem ca proștii. Și apropo’: Mai avem și tupeul să considerăm că familia sau relația este dintre un bărbat și o femeie”, a mai adăugat Vișan.

BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik, Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(straini). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ”Francezii și-au luat partea și ne-au tras țeapă cu Autostrada Comarnic-Brașov”

  1. Ene Constanta zice:

    Ei…dragii mei…domnia si prostia se platesc…noi platim prostia…asta este ..poate ne invatam minte …cine stie…vom vedea….Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.