Coca-Cola a plătit 8 milioane de euro pentru a influența medici și oameni de știință din Franța


Coca-Cola a plătit 8 milioane de euro pentru a influența medici și oameni de știință din Franța

Începând cu 2010, Coca-Cola a acordat peste 8 milioane de euro unor experți și diverselor organizații medicale, dar și sportive sau organizatoare de evenimente, scriu jurnaliștii de la Le Monde, dezvăluind modul în care multinaționala a încercat să deturneze atenția de la efectele nocive ale produselor sale.
Compania americană Coca-Cola a cheltuit peste 8 milioane de euro în Franța pentru a influența medici și oameni de știință din domeniul sănătății, conform unei anchete publicate de cotidianul Le Monde, transmite AFP, citată deAgerpres.
Conform cotidianului, obiectivul Coca-Cola este de a deturna atenția publică de la efectele nocive pe care sucurile și alte băuturi îndulcite le au asupra sănătății.
„Începând cu 2010, Coca-Cola a acordat peste 8 milioane de euro unor experți și diverselor organizații medicale, dar și sportive sau organizatoare de evenimente”, scrie Le Monde, adăugând că „în Franța, la fel ca și în alte părți ale lumii, aceste finanțări țin de comunicare sau de pura sponsorizare și nu de desfășurarea unor studii științifice autentice”.
Conform publicației franceze, totul pornește de la o anchetă asupra lobby-ului făcut de compania multinațională, publicat în 2015 de New York Times. În fața scandalului, Coca-Cola a promis transparență și a publicat pe site-ul său de internet numele experților și listele de activități pe care le-a finanțat în SUA.
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(sucuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.