Mesaj superb din China, după Timmermans: ”România e a cetăţenilor români, nu a străinilor”


Primirea Prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans

”În timp ce românul suferă și plătește, voi sunteți singurii care câștigați – românul nu este nici orb și nici surd ca să nu înțeleagă interesul vostru de a controla pârghiile de putere și decizie la nivel național”.

Recenta scrisoare a lui , prin care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene îşi exprimă ”îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România”, a primit o reacție chiar de la Beijing.

Reacția aparține apreciatului jurnalist Daniel Tomozei Dimian, de la Radio China International. ”Frans Timmermans mă determină să reiau un mesaj mai vechi”, scrie Tomozei.

”Uneori simt nevoia să îmi lăsați țara în pace, să ne lăsați în pace, să vă duceți … de unde ați tot venit de veacuri, pentru a ne învăța cum să ne trădăm, omorâm, înjurăm, iar mai nou să fim corupți, cei mai corupți!”, scrie Dan Tomozei.

Scrisoarea e adresată trimișilor străini ”ambasadorilor primiţi în ţara mea”, cărora ziaristul român din China le spune în față: ”sunteţi oaspeţi, nicidecum stăpâni!”

”Simt nevoia să vă spun că România este a cetăţenilor români, nicidecum a străinilor care vin să ne dea lecţii de democraţie, în timp ce finanţează campanii antiguvernamentale, antieconomice, antisociale”, declară jurnalistul.

De ce fac străinii asta? Pentru că vor să ajungă la guvernare și președinție !cei agreați, pentru că sunt mai obedienți și mai dezinteresați de țară, nicidecum cei doriți și aleși de popor”.

”Dacă la Bucureşti avem lideri slabi este pentru că aşa vă convine vouă: ori sclavii voştri, ori duşmanii voştri!”, spune deschis Tomozei.

În plus, dacă imaginea României este aceea de ţară coruptă ”este pentru că aţi finanţat, infiltrat şi deturnat JUSTIȚIA după cum au dictat interesele voastre, protejând afacerile străine în timp ce ați distrus tot ce mai era românesc”.

”Ce a mai rămas ați etichetat sec: CORUPT! în timp ce voi sunteți adevărații marii corupători corupți dar care nu ați plătit niciodată!”, lovește în plin jurnalistul de la Beijing. ”Continuați să jucați scârbos de duplicitar când vedeți corupția din România, dar nu vedeți mizeria și degradarea umană, morală, pe care o promovați în propriile țări!”

Daniel Tomozei scoate la iveală că acuzațiile continue aduse României – de ”involuție democratică, economică, socială” – nu ascund un adevăr – ”din această realitate sunteți singurii câștigători”.

”În timp ce românul suferă și plătește, voi sunteți singurii care câștigați!”, scrie Tomozei. ”Românul nu este nici orb și nici surd ca să nu înțeleagă interesul vostru de a controla pârghiile de putere și decizie la nivel național”.

Prin urmare, conchide Daniel Tomozei Dimian, ”Românul nu este prost, chiar dacă pe mulți ați reușit să-i spălați pe creier și să vă adore mai mult decât pe propria țară”.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik, Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.