„Europa este dragoste, Europa este viață. Europa este diversitate” Un mesaj al Comisiei Europene, comparat cu lozincile din lumea distopică a lui Orwell


„Europa este dragoste, Europa este viață. Europa este diversitate” Un mesaj al Comisiei Europene, comparat cu lozincile din lumea distopică a lui Orwell

😂😂😂😂😂😂

În timp ce europenii se pregătesc să voteze în alegerile pentru Parlamentul European, Comisia Europeană a reușit să stârnească reacții pro și contra, cu un mesaj pe Twitter care preamărește virtuțile Uniunii, în cel mai pus stil George Orwell.
„UE este pace. UE este libertate. UE este solidaritate. UE este diversitate. UE este drepturile omului. UE este oportunitate”, se spune în mesajul Comisiei, postat sâmbătă. Mesajul se încheie cu un îndemn: „Votați”.
Mesajul postat înainte de alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru weekendul următor, vine în contradicție cu multitudinea de partide politice de pe continent care pun, tot mai intens la îndoială rolul și directivele Comisiei Europene.
Britanicul Nigel Farage, cu al său Partid Brexit, este daja considerat câștigător cu cele mai multe voturi din Marea Britanie, depășindu-i atât pe conservatori, cât și Partidul Laburist, conform celui mai recent  sondaj. În Franța, Adunarea Națională, condusă de Marine Le Pen l-a depășit în sondaje pe „En Marche”, partidul pro UE al lui Emmanuel Macron. Lor li se adaugă Matteo Salvini, liderul formațiunii Liga din Italia, care a prezis o victorie istorică pentru „politica bunului simț”,  sâmbătă în timpul manifestației formațiunilor suveraniste, de la la Milano.
Unii internauți au remarcat că mesajul „jalnic” al Comisiei Europene se aseamănă izbitor cu cele trei lozinci ale partidului de guvernământ din romanul distopic al lui George Orwell, „1984”: „Războiul este Pace, Libertatea este Sclavie, Ignoranța este Forță”.
Dacă echipa de publicitate a Comisiei a citit „1984”, a sugerat un comentator, „ar înțelege de ce acest tweet este înfiorător”. Un altul a subliniat că mesajul seamănă cu unul lansat direct din „Ministerul Adevărului” lui Orwell.
Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.