Victoria naționaliștilor în alegerile din India: Putin i-a felicitat


Vizita oficialui al președintelui rus Vladimir Putin în India

Mai frate, pina si India e nationalita…numai romanii se scarpina in cur si se uita cu speranta catre UE 😂

Naționaliștii din India, conduși de prim-ministrul Narendra Modi, au obținut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare. Vladimir Putin le-a adresat felicitări.

. Alianța Națională Democrată (AND), condusă de partidul Bharatiya Janata, a reușit să acumuleze mai mult de 272 de mandate în Parlamentul Indiei, necesare pentru victoria în alegerile legislative, a anunțat joi Comisia Electorală Centrală a țării.

În prezent, AND deține 310 de locuri în camera inferioară a parlamentului Indian (Lok Sabha). Contracandidatul ei este partidul “Congresul Național Indian”, condus de Rahul Gandi – reprezentantul celui mai influent clan politic din India, Nehru–Gandhi.

Potrivit datelor preliminare, Congresul, care în alegerile din 2014 a reușit să obțină împreună cu aliații lui doar 69 de locuri, a reușit să-și îmbunătățească pozițiile, dublându-și numărul mandatelor.

Alegerile pentru Lok Sabha au avut loc între 11 aprilie și 19 mai în toate cele 29 de state și șapte teritorii unionale ale republicii. Rezultatele alegerile urmează să fie anunțate în această seară, 23 mai. Marea bătălie se duce între două forte politice: cea naționalistă – Bharatiya Janata, aflată la guvernare, și formațiunea de opoziție Congresul Național Indian.

Experții indieni, solicitați de RIA Novosti, au prognozat victoria în alegeri a coaliției de guvernare, considerând că prim-ministrul republicii, Narendra Modi, va obține o poziție mult mai puternică decât în mandatul precedent.

Putin l-a felicitate pe Modi cu victoria în alegeri

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe premierul Indiei, Narendra Modi, cu victoria în alegerile parlamentare. În cadrul unei discuții telefonice, liderii și-au confirmat dorința de a coopera și continua contactele, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat călduros pe premierul Indiei, Narendra Modi, în legătură cu victoria convingătoare a partidului lui, Bharatiya Janata, în alegerile parlamentare generale din India”, se spune în comunicatul Kremlinului.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL (la zi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.