Fără precedent: Armata a REFUZAT să ia parte la ceremonia de dezvelire a statuii Regelui Ferdinand de la Oradea


BRAVO!

Fapt fără precedent la Oradea: Ministerul Apărării Naționale a refuzat să trimită soldați pentru a participa la ceremoniile de dezvelire a statuii Regelui Ferdinand din Piața Unirii.
Viceprimarul Florin Birta acuză faptul că în spatele deciziei stau interese politice. Acesta spune că Ministrul Leș, reprezentant al PSD, a vrut să se răzbune pe primarul Oradei, care este de la PNL.
Pe de altă parte, militarii în rezervă din Oradea și mai târziu, din întreaga țară, au acuzat conducerea Primăriei Oradea pentru că a dat jos statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii, pe care au finanțat-o. Într-o scrisoare adresată MApN, Sindicatul Cadrelor Militare avertiza că atât militarii activi cât și cei în rezervă din Oradea „sunt în pragul revoltei, datorită insultei aduse armatei de primarul Ilie Bolojan și viceprimarul Florin Birta prin demolarea ilegală a monumentului lui Mihai Viteazul din centrul orașului”.
De altfel, în textul de pe 16 mai, SCMD făcea apel ca Ministrul Leș să interzică militarilor activi să participe la „circul antinațional programat la Oradea pe data de 23 mai”.
La rândul său, primarul Ilie Bolojan s-a arătat foarte afectat de absența Armatei de la evenimente.
„Dumneavoastră sunteți onorați că sunteți aici, în acest moment istoric pentru orașul nostru, iar orașul rămâne cu statuia demnității noastre, cu o statuie care ne amintește de o Românie europeană, de o Românie demnă, de o Românie a valorilor și sunt convins că armata celestă defilează astăzi, ostașii, generalul Moșoiu – îi vedeți acolo? – ei defilează. Ne putem supăra pe unii sau pe alții, pe un Guvern sau pe altul, dar pe țara noastră nu ne vom supăra niciodată. Ne putem supăra pe un om trecător, într-o funcție sau alta, dar pe Armata Română nu ne vom supăra niciodată. Ea defilează”, a comentat primarul la dezvelirea statuii.
Primarul Bolojan a promis că următoarea statuie inaugurată va fi a marelui filantrop român, Emanuel Gojdu.
Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fără precedent: Armata a REFUZAT să ia parte la ceremonia de dezvelire a statuii Regelui Ferdinand de la Oradea

  1. Ene Constanta zice:

    Bravo armata romana ! Ai luat hotararea ce mai inteleapta ! Felicitari ostasi romani !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.