Primul om care trăiește fără puls


În martie 2011, un indian pe nume Craig Lewis, de 55 de ani, care a suferit o boală de inimă ce-i amenința viața, numită „amiloidoză”, a fost admis la Institutul Inimii din Texas.

Este o boală autoimună neobișnuită care umple organele interne cu o proteină lipicioasă care se împrăștie rapid în inimă, rinichi și ficat. Fără o intervenție instantanee, Lewis ar fi putut să moară în câteva zile.

Din fericire, dr. Billy Cohn și dr. Bud Frazier de la Institut au venit cu ceea ce ei numesc un dispozitiv de „flux continuu”, care ar permite circulația sângelui prin corp fără puls. Au detașat inima domnului Lewis și apoi au conectat dispozitivul – pacientul a fost pus pe picioare, s-a făcut bine și a vorbit cu medicii în aceeași zi.

Dr. Cohn este un chirurg expert, precum și om de știință care a consumat o mare parte din viața sa pentru a dezvolta o tehnologie care ar substitui sau repara inima omului. Cel mai distins dispozitiv este ceea ce se numește dispozitivul de asistență ventriculară stângă, denumit și LVAD.

Cohn a colaborat cu dr. Bud Frazier pentru a face o nouă descoperire care utilizează tehnologia de la LVAD pentru a duplica funcțiile ventricolelor din dreapta și din stânga ale inimii. Ei au încercat dispozitivul lor pe 70 de viței, dintre care toți au arătat o linie dreaptă pe un EKG, fără ritm cardiac sau puls, totuși au fost normali, au mâncat normal și s-au comportat în mod normal, dar din nou, neavând bătăi ale inimii.

Mai jos este un clip numit „Heart Stop Beating”. Este povestea celor doi medici și procedura pe care au trebuit să o treacă pentru a înlocui inima moartă a acestui om cu un dispozitiv de „flux continuu”

După cum s-a menționat mai sus, Craig Lewis a fost primul om care a fost ajutat de această tehnologie. Procesul a durat mai puțin de 48 de ore și a fost un mare succes. Rinichii și ficatul nu au fost așa norocoși, fiind lăsați să moară , iar după câteva luni, familia a cerut medicilor să deconecteze dispozitivul.

Articol scris inițial în engleză pe tsknowledge.com, la data de 18 Aprilie 2019

http://liber-cugetatori.ro/i

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA ( engleza). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.