Rareș Bogdan, licheaua supremă


  „Sunt atât de mulţi omeni care speră că cei care mai stăm în picioare, le vom spune adevarul. Nu […]

 

Sunt atât de mulţi omeni care speră că cei care mai stăm în picioare, le vom spune adevarul. Nu voi face niciodată presă pentru infractori, mai bine renunţ, numai că am fost educat să nu renunţ niciodată, cu orice risc.” (Rareș Bogdan)

Articolul publicat pe site-ul Active News infirmă fanfaronada demagogică de mai sus:

           Rareş Bogdan, unul dintre „băieţii deştepţi” din presa română

Trend Communication SRL, firma realizatorului Realitatea TV,  Rareş Bogdan, a primit în 2007 şi 2008 de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF) 8 contracte în valoare totală de 308.708,65 euro, scrie exclusivenews.ro

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Investigații Politice, contractele au fost acordate firmei lui Rareș Bogdan, fără licitaţie în urmare unor proceduri de „solicitare de oferte”. Obiectul contractelor a fost reprezentat de organizarea de întâlniri între reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi reprezentanţi ai pieţei de asigurări, ai administraţiei publice locale, ai mass media.

În februarie 2014, în urma dezvăluirilor legate de veniturile membrilor ASF, Rareş Bogdan a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai „caracatiţei de la ASF”. În 12 februarie 2014, Rareş Bogdan susţinea că „pe o piaţă a asigurărilor de 25 de miliarde de euro, o mână de băieţi deştepţi fac reguli care determină Fondul Monetar International şi Comisia Europeană să suspecteze România de o boală grea: corupţia incurabilă”.

Rareş Bogdan a omis să precizeze că el însuşi a primit de la caracatiţa de la ASF, de la cei vinovaţi de corupţie incurabilă contracte de 308.000 euro fără licitaţie.

Contractele au fost semnate de Rareş Bogdan în calitate de director general al Trend Communication şi de Angela Toncescu în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În perioada mai 2007 – octombrie 2008, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a acordat fără licitaţie firmei lui Rareş Bogdan următoarele contracte:

1. Contractul 7915 din 07.05.2007 în valoare de 25.287,50 euro;

2. Contractul 10829 din 13.06.2007 în valoare de 41.650 euro;

3. Contractul 17837 din 30.08.2007 în valoare de 44.030 euro;

4. Contractul 20015 din 01.10.2007 în valoare de 41.650 euro;

5. Contractul 11904 din 19.05.2008 în valoare de 49.980 euro;

6. Contractul 14504 din 18.06.2008 în valoare de 41.650 euro;

7. Contractul 25590 din 15.10.2008 în valoare de 47.462 euro;

8. Contractul 25967 din 20.10.2008 în valoare de 16.999,15 euro.

„Câtă nesimţire încape în unii oameni? Cât de lacomi şi sfidători pot fi cei de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) un organism inventat cu puteri uriaşe şi salarii şi prime pur şi simplu NESIMŢITE!”, spunea Rareş Bogdan în 15 februarie 2014, referindu-se la veniturile de 14.000 de euro încasate lunar de şefii ai ASF din acea vreme.

                                                                                                                  Tudor MATEI

Comentarii la articol:

1.Alte detalii despre „somitatea” Rares Bogdan:

– a avut muuulte contracte cu RMGC pentru a promova campania de la Rosia Montana in ziarul Ziua de Cluj (acum parte a Realitatea)

– a fost in Noua Zeelanda pe banii RMGC pentru a vedea o „exploatare ecologica”

– cand a pierdut contractul cu RMGC a devenit mare ecologist, idol al Apusenilor si al spalatilor pe creier de la „noi salvam…”

– a editat multiple editii electorale a ziarului Ziua de Cluj, distribuite gratuit in forma printata, pentru candidatii locali ai PDL

– socrul sau este membru marcant UDMR, Laszlo Vita, director Vitacom si membru in multiple consilii de administratie in deconcentrate la nivelul jud Cluj

– tatal sau Ioan Bogdan este director la Uzina de Produse Sodice Ocna Mureş UPSOM Ocna Mures de dinainte de 1989 (falimentata acum), un personaj influent care isi facea vacantele cu Elena Udrea

– ziarul sau Ziua de Cj a fost finanta ani buni de directorul Remarul 16 feb Calin Mitica, retinut de DNA

– luat sute de mii de euro intr-o punga de plastic de la Vanghelie (Marcu Belu)

2.- santaj si trafic de influenta prin firma Trend Communications, impreuna cu bunul lui prieten Tavi Hoandra. Daca ar lua cineva la puricat contabilitatea firmei din ultimii ani, ar vedea exact de unde si incotro s-au dus banii….

– carator de dosare, pungi si altele in calitatea de om de casa alui Emil Boc, cat timp acesta era prim ministru al Romaniei

– „finutz” al turnatorului si santajistului Sorin Rosca Stanescu (Adrian)

Pentru ca impostorul Rareș Bogdan să-și poată juca în continuare rolul de nationalist „român” antimaghiar, socrul său, András László Vita a fost „românizat” urgent, devenind Andrei Vasile Vita!

                          Aprecierea lui András László Vita

András László Vita este proprietarul Vitacom Electronics Kft. În Kolozsvár. Compania sa, cu sediul în Cluj-Napoca, se ocupă de comerțul cu ridicata al produselor electronice la nivel național. El este un om de afaceri și chiar un om de afaceri în bine. În această direcție, el a reușit să se extindă în Societatea Eureka, Asociația Maghiară a Oamenilor de Afaceri, principalii oameni de afaceri maghiari din Cluj.

András László Vita

În calitate de membru al Eurege, a participat la programul de radio comercial de limbă maghiară în limba maghiară, stabilit pentru divertismentul și informarea populației maghiare din Cluj-Napoca, comunitatea fondatoare a Paprika Rádió.

El susține în mod regulat Biserica Romano-Catolică, atât ca persoană fizică, cât și de către propria sa firmă, oferind o asistență specială Bisericii Szentpéter din Cluj-Napoca: în timpul renovării generale a clădirii, el a oferit sprijin financiar și a acoperit jumătate din costurile de renovare a ceasului turnului.

Din moment ce tatăl său era calvinist, András László Vita, deși într-un mod secundar și indirect, dar sprijină în mod regulat Biserica Reformată în mod regulat.

El a susținut mai multe concursuri de studiu literar și matematic organizate de Apáczai Csere János Líceum din Cluj, dar a susținut și seria de evenimente organizate aici sub numele de Apáczai Napok.

András László Vita acordă un mare accent pe sprijinul maghiarilor transilvăneni și, în mai multe ocazii, a ajutat la Zilele Maghiare din Cluj. Nu în ultimul rând, susține comunitatea de dispersie-maghiară Szamosújvár și Fundația Kaltos Zoltán. În același timp, prin intermediul unei organizații non-profit (pe care nu dorim să o numim), alimente, îmbrăcăminte, bunuri materiale sau acolo unde există o cerere acolo, îi ajută pe cei nevoiași cu electronice și computere.

De asemenea, a fost importantă susținerea tinerilor, astfel încât a contribuit la lucrarea de disertație de absolvire a studenților maghiari, oferindu-le un loc în propria lor companie și ajutându-i cu toate materialele informative pe care le-ar putea folosi în lucrările lor. Nu în ultimul rând, a oferit tinerilor o asistență tangibilă în selectarea temelor alese.

László András Vita este responsabil pentru oamenii de afaceri maghiari. De mult timp, timp de 15 ani, erați doar angajați maghiari, compania dvs. are în prezent 100 de angajați, majoritatea în prezent fiind maghiari, ajutând astfel membrii noștri să meargă la lucru. El este mândru de afilierea sa națională, iar acțiunile sale au fost întotdeauna ghidate de coeziunea, identitatea și integritatea mentală a comunității maghiare din România.

               (Apărut la 12 aprilie 2014 la Cluj-Napoca, la ceremonia de decernare a premiilor EMKE)

                                                                       Sursa: https://muvelodes.net/vita-laszlo-andras-meltatasa

„Românizatul” Andrei Vasile Vita alias András László Vita era in 2008 unul dintre proprietarii postului de radio maghiar Paprika Radio FM, alături de nume grele din politica si mediul de afaceri: Laszlo Attila, devenit senator UDMR, Paszkany Arpad Zoltan, patronul clubului CFR, Peter Pal, patronul firmei Energobit si Eckstein Kovacs Peter, fost consilier prezidential si fost senator UDMR de Cluj.

Rareș Bogdan s-ar putea să fie evreu, că prea a căzut neamul ăstuia în picioare la toate schimbările de regim din România, ceea ce ar explica într-un fel jigodismul antiromânesc al rareșbogdanului, fiindcă mare parte dintre evrei – de fapt, khazari deveniți evrei – au în loc de nume de familie tot un prenume, ca și o parte din țigani. Exemplific prin evrei „sub acoperire”, persoane cunoscute publicului larg, care au și ei un prenume în loc de nume de familie: jurnalistul Dan Pavel, veșnicul parlamentar Radu F. Alexandru (pe ăsta cică-l cheamă Feldman, da și-a transformat numele de familie în inițială), decedata fosta „vedetă” radio-tv Andrei Gheorghe sau fostul consilier prezidențial Zoe Petre, decedată și ea. Pe aceasta din urmă am pomenit-o ca ca să nu zică poliția gândirii că discriminez sexul frumos, fiind și antifeminist, nu doar „antisemit” fiincă îmi permit să fac publice numele unor evrei cu nume românești de împrumut. Sunt și români care au un prenume în locul numelui de familie, dar aceștia sunt destul de rari, fiind excepții.

Rareș Bogdan, un pupincurist al alogenilor, dar care pozează cu tupeu în patriot român, îl lingușea pe Arpad Paszkany cât a stat pe la Cluj, după care, la București, a trecut la lins posteriorul lui Klaus Werner Iohannis.

– Lasă, Herr Bogdan, nu-mi pupa mâna aici în public! Știi doar că avem zilnic terapia curling în grup, împreună cu restul liberalilor mei!

Acest slugoi unsuros ridică permanent în slăvi sașii, nu doar pe idolul său devenit Gauleiter peste colonie, fără să cunoască adevărul despre comportamentul execrabil al sașilor față de români, începând din Evul Mediu și până la terminarea Celui de Al Doilea Război Mondial.

«Exploratorul» Rareș Bogdan a descoperit «Țara sașilor» în triunghiul Sibiu-Sighișoara-Brașov, cum apărea scris de zor pe «burtieră» la emisiunea sa din 12 august a.c., transmisă din satul Criț, județul Brașov, unde avea să poposească a două zi și stăpânul Răreșoaiei, însuși Klaus cel Mare, la Festivalul sașilor. Sașii, fără să punem la socoteală șvabii din Banat, au fost răspândiți pe o zonă mult mai mare, de la Sebeș (jud. Alba), pe Valea Târnavelor, prin Bistrița, până în Bucovina, da‘ de unde să știe toate acestea pomădatul Bogdan? O țară a lor, sașii nu au avut niciodată! Au avut câteva orașe și sate ale lor, exclusiviste, unde nu permiteau românilor să cumpere case sau terenuri ca să se instaleze, dar cam atât, fără «țări» sau «ținuturi».

M-am uitat, întâmplător, la un fragment din emisiunea lui Rareș Bogdan, butonând telecomanda în așteptarea unui film programat de dimineață. Din principiu, nu urmăresc posturile «Realitatea» și «Digi 24», acestea fiind trompete propagandistice ale trinomului Iohannis-SRI-DNA, după cum s-a putut observa chiar în timpul campaniei electorale prezidențiale din toamna anului 2014. Nu am rezistat să mă uit prea mult, deoarece cunoșteam discursurile standard ale doi dintre participanții la acea masă rotundă a dezbaterilor despre minoritatea germană.

Emisiunea lui Rareș Bogdan cu Hurezeanu și Schmidt, transmisă din din satul Criț. (Click pe fotogrfie pentru mărire!)

Cert este că cei trei bărbați – cu unele rezerve! – participanți nu erau mari iubitori de români, iar pe doamna prezentă în studiou nu o cunoșteam și nici nu am fost interesat de identitatea dânsei. Cei trei, mai mult sau mai puțin bărbați, erau: Michael Schmidt (patronul firmei «Automobile Bavaria» și prieten apropiat al lui Klaus Iohannis), Emil Hurezeanu (ambasadorul României în Germania, numit personal de Klaus Iohannis) și Rareș Bogdan (pupincuristul numărul unu al lui Klaus Iohannis). După cum vedeţi, spiritul lui Klaus Iohannis plutea deasupra tuturor, fiind şi liantul dintre cei trei palavragii.

Am spus, mai sus, că respectivii nu prea sunt iubitori de români. Da, dar am zis asta ca să fiu elegant şi să nu-i acuz direct de antiromânism!” (Fragment din articolul Nu era suficient „Ținutul secuiesc”, Rareș Bogdan a stabilit în Ardeal și „Țara sașilor”!)

 

– Da, doamna Merkel, eu sunt campionul de curling german în România! Pe Herr Klaus îl pupincuresc de câte ori simte nevoia. Dacă doriți, puteți să mă scuipați pe chelie, voi fi onorat!

Chiar și pe vreme comuniștilor, sașii erau educați în familie cu ideea că sunt superiori românilor și se purtau ca atare în societate. Vă spune asta unul care a crescut, a copilărit și a trăit printre sașii sibieni până la emigrarea lor aproape în totalitate după anul 1990! Am fost cu ei pe munte, la chefuri (ceaiuri dansante, cum le spuneau bucureștenii), am avut prietene săsoaice, dar, indiferent cât de mult te acceptau în preajma lor și cât îți erau de apropiați, cu greu puteau să-și disimuleze disprețul față de români.

Despre asuprirea săsească asupra românilor a scris cu lux de amănunte Vasile Stoica, un mare patriot român din Avrig (Sibiu), care a luptat cu arma în mână pentru Marea Unire, fiind și rănit, după care a devenit diplomat român în SUA, ambasador în diverse țări și în final a murit în temnițele comuniste, în 27 iulie 1959 la Jilava. Aceasta a fost răsplata pentru o viață întregă dedicată României, astfel a fost răsplătit acest mare patriot, din păcate prea puțin cunoscut. A fost ucis practic în țara lui de către bolșevici, după ce fusese condamnat la moarte în contumacie (1 noiembrie 1917), de Curtea Marţială din Clujul austro-ungar pentru trecerea Carpaţilor și publicarea lucrării „Suferinţele din Ardeal” (1916), carte din care vă invit să citiți capitolul „Noi și sașii”: Propaganda mincinoasă despre armonia dintre sași și români este departe de adevărul istoric

Dragostea falsului patriot Rareș Bogdan pentru alogeni și mentalitatea sa, conform căreia românii din Ardeal sunt superiori celorlalți români din alte zone ale țării, tipică secesioniștilor clujeni, a fost sesizată de ceva vreme și de alții. Iată ce scria domnul George Damian în data de 21 februarie 2013, când Crin Antonescu tocmai îl înscăunase pe Klaus Iohannis ca prim-vicepreședinte la PNL și Rareș Bogdan ridica primele osanale idolului său din Sibiu: „L-am auzit pe Rareş Bogdan la Realitatea TV lăudându-l pe Klaus Iohannis ca pe adevăratul Mesia al României. Dom’le, e un sas serios, saşii sunt altceva, sunt o chestie deosebită, Klaus Iohannis a vorbit în luxemburgheză, cel mai bun primar din România, în Ardeal e altfel decât în restul ţării, acolo oamenii sunt superiori, el, adică Rareş Bogdan ştie cum e acolo. Pe de altă parte, Amedeo Ene (gazda nu ştiu cărei emisiuni) care e din Medgidia nu are de unde să ştie cum e în Ardeal, dar el, Rareş Bogdan ştie foarte bine, el e ardelean. Mai avea puţin Rareş Bogdan şi spunea că românii sunt rasă inferioară.

Deci avem trei nivele: pe primul palier îl găsim pe teutonul arian Klaus Iohannis, blond şi înalt, onest şi bun administrator; apoi vine Rareş Bogdan – ardelean cumpănit şi civilizat, apropiat de valorile occidentale, de regiune superior doar pentru că e de Cluj; pe cea mai de jos treaptă, aflat la începutul evoluţiei îl găsim pe Amedeo Ene de Medgidia. Sincer, mie îmi plac vinurile de Dobrogea, cele de Ardeal au sticla cu abţibilde şi culoarea frumoasă, dar sunt cam acre.”(Sursa: http://www.george-damian.ro/klaus-iohannis-teutonul-salvator-suntem-sclavi-in-masura-in-care-acceptam-asta-4351.html)

Când îl văd pe pseudo-patriotul Rareș Bogdan, înfășurat în drapelul tricolor și răcnind ca un autentic Nae Cațavencu: „Să nu uitaţi să iubiţi România!”, mă apucă pandaliile. Iar sintagma „România dodoloață” sună de-a dreptul caraghios, dacă nu chiar indecent în gura de cocotă masculină a acestui impostor.

Noroc că mă uitam rar și „en passant” la emisiunile sfertodoctului de la Cluj și la gașca de antiromâni pe care-i aduna la „șezătoarea” de la „Realitatea” TV acest Rareș Bostan. Acolo era o adevărată menajerie de năpârci care urăsc românii: Alexandru Florian, Ion M. Ioniță, Ion Bogdan Lefter, Adrian Niculescu și alții de aceeași teapă, buni de trași în țeapă.

                                                                                                         Marius Albin MARINESCU

  Khazarii din neamul Bogdan: „La vremuri noi, tot noi!”    Rareș Bogdan parcă n-ar şti că tatăl său a […]

 

Khazarii din neamul Bogdan: „La vremuri noi, tot noi!”

   Rareș Bogdan parcă n-ar şti că tatăl său a falimentat Combinatul Ocna Mureş

Mulţi spun: ce vină are copilul pentru greşelile tatălui? Întrebare pertinentă, numai că răspunsul trebuie să fie nuanţat atunci cînd viaţa şi cariera copilului au fost influenţate de relaţiilor tatălui sau cînd copilul, devenit om politic, este obraznic şi-şi înjură adversarii cu argumentele cu care şi-ar putea acuza propriul tată. Este şi cazul lui RAREŞ BOGDAN, fiul lui IOAN BOGDAN, fostul director general al Combinatului de produse sodice de la Ocna Mureș!

Un trio de oportuniști: Klaus Werner Iohannis încadrat de Bogdan fiul și Bogdan tatăl. (Foto și text „Justițiarul”) Click pe fotografie pentru mărire!

De numele lui Ioan Bogdan este legat falimentul Combinatului de produse sodice de la Ocna Mureș, ajuns acum la fier vechi după ce a funcţionat mai bine de 100 de ani. Prin 1980, UPSOM (denumirea prescurtată şi celebră a combinatului) avea 2.700 de angajaţi, iar în 2012, sub conducerea lui Ioan Bogdan a ajuns la cîteva zeci!

Pentru „performanţele” sale de manager la UPSOM, ca o gravă sfidare a bunului simţ, Ioan Bogdan a fost numit director general şi al Parcului industrialconstruit chiar pe locul defrişat al defunctului UPSOM! Explicaţia este simplă: Ioan Bogdan a fost membru de vază al PDSR (actualul PSD), ajuns consilier local în 1996 prin relaţia de prietenie cu Ioan Rus, care era atunci prefect al judeţului Alba, devenit ulterior unul dintre cei mai influenţi politicieni ai „Ciumei Roşii”, cum avea să urle în anii aceştia însuşi Rareş Bogdan cînd vorbea despre PSD.

Fără îndoială, n-am fi adus acum în discuţie cazul PSD-istului Ioan Bogdan dacă astăzi, în campania electorală a liberalului Rareş Bogdan, una dintre acuzaţiile acestuia din urmă la adresa PSD n-ar fi fost… FALIMENTAREA ECONOMIEI! Or, asta este ipocrizie curată dacă candidatul (sic!) crede că păcăleşte electoratul, mizînd pe uitare.

CE SPUN FOŞTII ANGAJAŢI AI UPSOM DESPRE MANAGERUL IOAN BOGDAN?

Puţini ştiu că Rareş Bogdan nu este din Cluj, ci chiar din Ocna Mureş. Pe vremea cînd UPSOM funcţiona, se spune că nu era o familie din acest oraş care să nu aibă măcar un membru ca angajat al acestui Combinat. UPSOM arăta cam aşa:

Sub conducerea lui Ioan Bogdan, tatăl lui Rareş, tot ce era din fier s-a transformat în fier vechi, adică în bani mulţi pentru „tăietorii” de fabrici şi uzine, meserie iventată de politicienii care au condus ţara după Revoluţie. Există pe Youtube un filmuleţ care marchează dispariţia UPSOM, intitulat: „Detonarea Turnului de Evacuare”, acesta fiind simbolul Combinatului de produse sodice de la Ocna Mureș.

Pentru a afla amănunte despre ce s-a întîmplat cu UPSOM, am discutat cu cei care au lucrat în acest combinat, cu oameni care au simţit pe pielea lor ce a însemnat dispariţia acestuia.

Cel mai credibil pentru a ne furniza astfel de informaţii este, desigur, unul dintre liderii de sindicat din acea vreme. DĂNUŢ FECIOR are vorba specifică acelei zone: molcomă şi tăioasă, fără artificii cu care să-ţi cîştige bunăvoinţa, dar fermă, dîndu-ţi sentimentul că tot ce-ţi spune este adevărat. Declaraţia pe care a dat-o în exclusivitate pentru „Cotidianul” nu are nevoie de întrebări provocatoare, aşa încît o reproducem aşa cum a fost reţinută de reportofon.

DĂNUŢ FECIOR, fost lider de sindicat la UPSOM: „Omul ăsta, Ioan Bogdan, a distrus un oraş întreg. Fabrica asta a trecut două războaie mondiale şi nu a fost dată jos nici de ghiulea! Problema este că au ditrus-o mai mult în interesul lor personal. Au vîndut noxele de la calcinatoare şi patentul de la bicarbonat. Vă daţi seama, noi aveam procesarea la „caustică” de 99,9%! Şi acum, Rareş Bogdan se laudă pe la televizor că tată-său a fost mare, deşi el ar merita puşcărie!

Dumneavoastră ştiţi mai bine ce înseamnă să falsifici un act. Ioan Bogdan a acordat „grupe” la cei care n-au lucrat în condiţiile grupei I. Legea spune că pentru a beneficia de grupa I trebuie să lucri 480 de minute acolo unde sînt condiţii. Uite, secretara Şerbu Daniela are grupa I, nevasta lui Ghiţă Popa, juristul, are grupa I. Aşa s-au dat „grupele”, fără nici o verificare. Deci, cine a semnat aceste acte, ăla merită să fie tras la răspundere.

La UPSOM erau nişte locuri de muncă pentru oraş, dar le-a distrus nenorocitul ăsta care a fost director general pînă cînd s-a închis totul aici! Mă credeţi, eu nici nu vreau să mai aud de omul ăla, domne! Ioan Bogdan trebuia ţipat afară din oraş! La multă lume a făcut rău, să ştiţi dumneavoastră. El şi cu clica lui. Dacă trebuia să aducă o piesă de undeva, el avea firmele ălea căpuşă prin care trecea totul, după care ajungea la destinaţie cu un preţ mai mare de 10-20 de ori. Erau acolo Ioan Bogdan, Hopîrteanu, Frîncu… Mult rău au făcut ăştia la lume.

Pentru că le-a acceptat toate măgăriile, să ştiţi că primul vinovat a fost Hanca, liderul de sindicat pe fabrică, în vremea cînd eu eram lider de sindicat la transporturi şi eram mereu o sulă în coastele lor. Le-am zis în şedinţele de sindicat toate lucrurile astea, dar m-am luptat cu morile de vînt, căci ei aveau acolo căţei de-ai lor. Vă daţi seama că ei nu aveau voie să facă presiuni asupra liderilor de sindicat şi nici măcar la rudele de gradul I.

Vă dau un exemplu. Eu am fost la Braşov pentru a se ridica „embargoul” ca să deie bani la oameni, de sărbători şi, cînd eu am plecat în Spania, imediat au dat-o afară pe nevastă-mea fără nici un motiv! Vă spun eu, ăsta n-ar merita să stea aici, afară, ci acolo, la Aiud. Vă daţi seama ce escrocherii a făcut el cu adeverinţele alea de „grupă”?

Cînd s-au adunat oamenii să protesteze, erau căţei de-ai lui care-i notau şi se duceau sus, după care oamenii erau daţi afară. Nimeni nu mai avea curajul să spună ceva, singurul care le mai spunea eram eu, care le spuneam lucrurile în faţă. M-au pus chiar sub urmărire să vadă dacă fur ceva din fabrică, dar chiar eu l-am prins pe ăla care mă urmărea tocmai cînd el fura.

Ştiţi ce ne zicea Ioan Bogdan cînd falimentul era ca şi făcut? Venea şi le zicea oamenilor că atunci cînd se va vinde combinatul el va fi liderul de sindicat, omul patronilor. Şi i-am spus: „O să fii pe dracu’, că o să fii tot împotriva noastră!”

Indienii, cînd au venit aici, nu aveau brevet de vînzarea produsului. Fraţii Cristescu l-au băgat în discuţie pe Ioan Bogdan şi de acolo s-o terminat cu combinatul. Noi am avut acolo, la combinat, acţiuni. Unde, Dumnezeu, sînt acum acţiunile noastre? Nu ştie nimeni nimic, nu-i trage la răspundere. Şi copilul lui, Rareş Bogdan, mai vorbeşte de corupţie şi de puşcărie? Păi tată-său trebuia să fie demult în puşcărie măcar pentru adeverinţele ălea de grupă! E ceva strigător la cer. Ăsta nu merită, domne, să ia şi acum bani de pe urma noastră, ci ar trebui să steie după gratii.

Şi feciorul lui Ioan Bogdan zice că e din Cluj! Aiurea, e de aici, din Ocne. Aici nimeni nu-l agrează din cauza lui tată-său! Că are aroganţă, aşa, şi privirea aia, că are vocabularul ăla… Se crede cine şi ce. Păi, cum să-l votez? Am fost în campanie într-un loc şi le-am zis oamenilor: „Dom’le, vrei să vină ăla iar?” şi oamenii mi-au zis: „Dă-ne pace, mă, că doar îl cunoaştem noi cine e. Tată-său ne-o distrus, că, uite, am rămas pe drumuri”. Şi Rareş Bogdan zice acum că-i din Cluj, iar asta e mare ruşine, să-ţi renegi locul de unde eşti.

Şi-aşa şi îi, că sînt oameni de aici care se scoală la patru ca să lucre la Cluj sau cine ştie pe unde. Mai erau atunci, la închidere, 3-4 inşi care trebuiau să iasă la pensie şi au rămas pe drumuri, că cine te mai ia pe tine să lucri la 60-65 de ani? În timpul ăsta ei şi-or umplut buzunarele şi îşi permiteau să piardă la ruletă o casă, că aşa ziceau iranienii sau ce-or fost ăia de au venit pe aici!

Tată-său a fost membru PSD şi acum s-o făcut la PNL. Eu nu ştiu cum l-or primit ăia de la Bucureşti şi pe fiul lui să-l pună pe primul loc. Aşa îs ăştia, unde-i mai bine, acolo se duc. Cînd i-am zis de tată-său o zis: „De ce, că tata a făcut numai bine”.

Dar, aicea, dacă aţi veni într-o vinere, cînd e lume multă, să faceţi un reportaj despre Ioan Bogdan, să vedeţi ce spune lumea despre el. Dacă s-ar da la un post de televiziune, să vadă toată ţara cum toată platforma e jos, la pămînt. Totul s-a dărîmat. Mai sînt doar cîteva clădiri, pavilionul şi laboratorul, despre care ar trebui să se facă o anchetă, să se vadă în mîna cui or intrat. Eu, cînd or dat jos un perete de la caustică, eram pe acolo şi am plîns, dom’le, am plîns! Acolo s-o muncit din greu, de la bunicii noştri, la părinţii noştri şi la noi. Două războaie mondiale au trecut şi fabrica o rămas în picioare şi au venit acum Bogdan şi fraţii Cristescu, demolatorii României, s-o pună la pămînt!

POVESTEA UPSOM PÎNĂ LA FALIMENTUL ÎN CARE A FOST ADUS DE TATĂL LUI RAREŞ BOGDAN

Într-un articol apărut în „Adevărul” din 22 aprilie 2016, aflăm: „Uzina de Produse Sodice Ocna Mureş a fost construită între anii 1894­ – 1896 de către societatea belgiană Solvay & Co şi avea să devină la finele secolului XIX şi în primele decenii ale secolului XX singura unitate de sodă din România, totodată una din cele mai importante unităţi din Europa. Obiectul principal de activitate din ultima perioadă a întreprinderii a fost producerea de sodă calcinată uşoară, sodă caustică solidă şi în soluţie, bicarbonat de sodiu tehnic, alimentar şi farmaceutic, silicat de sodiu solid şi în solutie, silicagel, silicat de potasiu, carbonat de sodiu anhidru pentru uz fotografic şi cinematografic, clorură de calciu tehnică, oxid de magneziu tehnic şi farmaceutic, carbonat de calciu florex, ambalaje metalice, fabricarea altor produse chimice anorganice de bază.  A funcţionat peste 100 de ani şi practic nu exista familie în oraş să nu aibă cel puţin o rudă angajată la intreprindere. Datorită „Sodei”, cum obişnuiau localnicii să denumească întreprinderea, nivelul de trai în oraş era mult peste media din ţară. La începuturile secolului XX, angajaţii din UPSOM se distingeau de ceilalţi prin ţinute elegante, baronul Solvay, propietarul întreprinderii se îngrijea ca angajaţiilor săi să nu le lipsească nimic. Le­-a construit până şi un stadion cu nocturnă, primul de acest fel din România!”

În decurs de cîţiva ani, UPSOM a acumulat datorii uriaşe, deşi avea o producţie specifică, experienţă şi patentul unor produse cerute pe piaţă, iar în anul 2001 este cumpărat pe o sumă derizorie de fraţii Cristescu, cei care deţin lanţul Bega. Potrivit aceluiaşi ziar, din 1.700 de angajaţi au mai rămas doar 800, iar în anul 2005 UPSOM este vîndut către unor indieni, devenind GHCL UPSOM, care a intrat rapid în faliment, toată averea fiind vîndută apoi pe un preţ de nimic, toţi angajaţii rămînînd pe drumuri, mai puţin fostul director UPSOM, Ioan Bogdan, nimeni altul decît tatăl lui Rareş Bogdan, primul pe lista PNL la alegerile europarlamentare, propus chiar de Klaus Iohannis!

Click pe imagine pentru mărire!

CE SPUNE CANDIDATUL LIBERAL RAREŞ BOGDAN DESPRE VIITORUL ROMÂNIEI?

Povestea distrugerii UPSOM de către directorul general Ioan Bogdan devine relevantă cînd auzim discursul electoral al fiului său, Rareş Bogdan, intrat în politică pentru a striga în gura mare „CIUMA ROŞIE”, deşi PSD este partidul din partea căruia a candidat şi a fost ales consilier chiar tatăl său.

La mitingul de la Iași, Rareş Bogdan tuna şi fulgera: „Vom face o mare coaliţie în jurul Partidului Naţional Liberal cu premierul României Ludovic Orban, pentru a iniţia o moţiune de cenzură care să trântească cel mai antiromânesc guvern din istoria acestei ţăriVom câştiga alegerile prezidenţiale alături de candidatul şi preşedintele nostru Klaus Iohannis, vom câştiga localele şi vom guverna România. Va urma lunga perioadă a guvernării liberale, a guvernării oamenilor care ştiu cum, de ce şi care ştiu să guverneze cu ştiinţă şi cu suflet!

Rareș Bogdan la mitingul PNL de la Iași.

Dacă ar fi doar demagogie electorală, lucrurile ar avea un oarecare sens, numai că toate aceste vorbe sînt spuse chiar de către fiul celui care a pus pe butuci una dintre marile întreprinderi ale ţării, UPSOM. Dacă asta înseamnă „să guverneze cu ştiinţă şi cu suflet”, ştiind că tatăl lui a lăsat mii de oameni pe drumuri, mesajul lui Rareş Bogdan intră în zona ipocriziei sadice!

Cu atît mai mult, cu cît invocarea numelui Klaus Iohannis în această construcţie liberală ne duce cu gîndul la operaţiunea de la Sibiu, în care Iohannis, primarul de atunci, a contribuit decisiv la înstrăinarea patrimoniului oraşului şi al ţării în favoarea „Forumului Democrat al Germanilor din România”, care s-a auto-declarat moştenitor al organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German”.

Fiind o lichea supremă, el este și sluga perfectă. („Justițiarul”)

Se naşte astfel întrebarea: cum îndrăzneşte Rareş Bogdan să vorbească despre „cel mai antiromânesc guvern din istoria acestei ţări”, cunoscînd „performanţele” manageriale ale tatălui său, care au dus la vînzarea UPSOM către o firmă indiană pentru a fi apoi tăiată în bucăţi, lăsîndu-i pe români pe drumuri?

Multe dintre lucrurile descrise în acest articol ne erau cunoscute de multă vreme, dar, atîta timp cît Rareş Bogdan era doar un jurnalist, păreau să aibă legătură doar cu faptele tatălui său. Acum, însă, cînd este candidat al României pentru Parlamentul European, cînd ştim slugărnicia cu care îi întîmpină pe mai marii Europei, lucrurile au o cu totul altă conotaţie, care nu mai poate fi ignorată.

Patriotismul afişat de Rareş Bogdan pe vremea cînd era jurnalist, cînd se bătea cu pumnul în pieptu-i de aramă, se pare că nu a fost decît vehiculul cu care PNL l-a cocoţat în fruntea listei PNL, deşi a devenit membru al partidului chiar în ziua desemnării.

Un mare politician, seniorul Corneliu Coposu, în definţia adevăratului patriotism, parcă viza şi patriotismul ipocrit al lui Rareş Bogdan cînd spunea: „Patriotismul este o dragoste discretă pentru ţară, o disponibilitate de a-ţi da oricând viaţa pentru ea şi de a nu mărturisi acest sentiment. Găsesc că afişarea patriotismului este indecentă. Un om care simte dragostea pentru ţară, un om care este decis ca în interesul ţării să-şi sacrifice propria existenţă nu are să se bată pe piept cu sentimentul acesta!

Cînd mai are porniri patriotice de tip electoral, Rareş Bogdan ar face bine să-şi amintească de Ioan Bogdan, tatăl său, cel care a distrus UPSOM. Poate tot din… patriotism.

                                                                                                         Ion SPÂNU

Sursa: COTIDIANUL

  Rareș Bogdan lua bani de la Transgaz! Drept mulțumire l-a cununat pe fiul directorului general Florin Muntean I-a venit […]

 

Rareș Bogdan lua bani de la Transgaz! Drept mulțumire l-a cununat pe fiul directorului general Florin Muntean

Click pe fotografie pentru mărire, ca să admirați în toată splendoarea ei opulența de cocalar a neamului prost!

I-a venit și lui rândul. După ce ani în șir a adus în atenția opiniei publice tot felul de afaceri ale oamenilor politici, Rareș Bogdan este el subiect al unor dezvăluiri interesante. Jurnalista Sorina Matei scoate la iveală, pe blogul propriu, sorinamatei.ro, afacerile cu statul ale lui Rareș Bogdan, nr 1 pe lista europarlamentare din partea PNL.

PRELUARE INTEGRALĂ SORINA MATEI (SORINAMATEI.RO)

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, om de afaceri, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, are prin intermediul firmei sale de PR, consultanţă şi publicitate, Trend Communication SRL, de 12 ani contracte din bani publici cu Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş, în valoare de 263.763 euro, contractul din acest an- 2019, pe 9 luni, între SNTGN Transgaz SA şi firma lui Bogdan fiind în continuare în derulare.

Contractele firmei lui Rareş Bogdan pe bani publici cu SNTGN Transgaz SA au început însă în 2006, când la conducerea Transgaz era Florin Muntean senior, cel mai bun prieten şi naşul de căsătorie al fetei lui Vasile Blaga, ulterior, în mai 2015, în timp ce derula contracte din bani publici cu SNTGN Transgaz SA, şi Rareş şi Florina Bogdan devenind naşii de căsătorie ai fiului cel mic al Florin Muntean senior, Florin Muntean junior. Pentru nunta fastuoasă care a avut loc într-un hotel de 5 stele din Cluj şi la care au participat mulţi lideri PDL, soţia lui Rareş Bogdan a creat şi a asigurat aranjamentele florale din orhidee, bujori şi trandafiri.

De asemenea, şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a avut timp de 4 ani contracte din bani publici cu trei dintre firmele familiei Bogdan, de la care a cumpărat “publicitate/comunicări de presă” şi “aranjamente florale” de 5411 de euro, universitatea fiind deja a treia instituţie de învăţământ superior de stat din Cluj care a acordat contracte din bani publici firmelor familiei lui Rareş Bogdan, după Universitatea Babeş Bolyai şi Universitatea tehnică din Cluj Napoca.

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Octavian Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.488.400 de euro, bani publici.

Având în vedere numărul contractelor şi instituţiilor contractante şi lipsa de răspunsuri (cu depăşirea termenelor legale) ale unora dintre instituţiile sau companiile de stat din România (chestionate toate în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public despre contractele din bani publici acordate firmelor lui Rareş Bogdan), datele sunt prezentate în funcţie de domeniile de activitate ale instituţiilor şi în raport de sosirea răspunsurilor la solicitările legale.

Firma lui Rareş Bogdan are de 12 ani contracte din bani publici cu Transgaz de 263.763 euro. Contractul din 2019, de 21.640 euro, este în continuare în derulare

Două răspunsuri oficiale (documente mai jos) date în baza aceleiaşi solicitări legale, trimisă pe 20 martie 2019 privind liberul acces la informaţiile de interes public,arată că firma de PR, consultanţă şi publicitate a lui Rareş Bogdan, a fratelui său şi a lui Vasilică Octavian Hoandră, Trend Communication SRL, are contracte din bani publici cu Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş (SNTGN Transgaz) din 2006.

Printr-o scrisoare de răspuns oferită de SNTGN Transgaz SA, pe 2 mai 2019 (document mai jos), aceasta arată că într-adevăr derulează contracte din bani publici cu firma lui Rareş Bogdan, Trend Communication SRL, “începând cu anul 2006”, pentru „servicii de monitorizare a presei audio- video„, nu transmite datele acestor contracte şi susţine că “în această perioadă de timp, SNTGN Transgaz SA a plătit pentru serviciile sus menţionate o sumă de aproximativ 1634 euro/lună, sumă care apreciem că se încadrează în preţul pieţei pentru astfel de servicii”.

În alt răspuns, oferit de SNTGN Transgaz SA pe data pe 8 mai 2019 (document mai jos) la aceeaşi solicitare iniţială reiterată însă şi pe 2 mai 2019, societatea de stat prezintă contractele din bani publici cu firma lui Rareş Bogdan, arată cum acestea se întind pe ultimii 12 ani (în 2007 şi 2013 neexistând contracte), şi susţine că valoarea totală contractelor este de 946.146 lei fără TVA.

Astfel, calculate cu tot cu TVA şi la rata euro a BNR din anii respectivi, contractele din bani publici ale firmei lui Rareş Bogdan timp de 12 ani cu SNTGN Transgaz SA sunt de 263.763 euro, în 2019 firma lui Bogdan având contract din bani publici de 21.640 de euro cu SNTGN Transgaz SA timp de 9 luni iar acesta fiind în continuare în derulare.

Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş  (SNTGN Transgaz), companie la care statul român prin Ministerul Economiei este acţionar majoritar cu 58,51%, este singurul transportator naţional de gaze naturale şi este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

Click pe imagine pentru mărire!

Click pe imagine pentru mărire!

http://sorinamatei.ro/exclusiv-afacerile-lui-rares-bogdanv-rares-bogdan-are-de-12-ani-contracte-din-bani-publici-de-peste-260-000-de-euro-cu-transgaz-apoi-l-a-nasit-pe-fiul-sefului-transgaz-din-perioada-cand-au-inceput/

Şeful Transgaz de pe vremea când au început să curgă contractele de sute de mii de euro din bani publici la Rareş Bogdan este naşul de cununie al fetei lui Vasile Blaga, iar Rareş Bogdan a devenit naşul de cununie al fiului şefului Transgaz

Contractele firmei de PR, consultanţă şi publicitate a lui Rareş Bogdan cu SNTGN Transgaz SA Mediaş,  au început în 2006, în condiţiile în care director general al Transgaz Mediaş era la vremea aceea Florin Muntean senior.

Florin Muntean senior  este potrivit chiar declaraţiilor făcute în presă de către Vasile Blaga, lider PD/PDL/PNL cel mai bun prieten al său, „fratele său”, colegul său de cameră în facultate şi coleg de Armată, dar şi naşul fetei lui Vasile Blaga.

În 2006, fata lui Vasile Blaga, Agathe şi Ionuţ Rudeanu s-au căsătorit pe Domeniul Ştirbey iar una dintre perechile de naşi au fost chiar Elena şi Florin Muntean senior, soţia lui Muntean fiind şef serviciu la Romgaz, cel mai mare producător naţional de gaze de naturale din România la care statul român este tot acţionar majoritar încheind din bani publici contracte cu firma lui Rareş Bogdan, timp de 9 ani, în valoare de 279.765 euro, în 2006 având contract de “analiză şi asistenţă media ”timp de 8 luni cu societatea lui Bogdan, aşa cum rezultă chiar din datele puse la dispoziţie în urma unei solicitări legale de către SNGN Romgaz SA. (dublu click link date Romgaz)

Florin Muntean senior, prietenul lui Vasile Blaga, a intrat în Parlamentul României pe listele PDL, ca membru PDL în legislatura 2004-2008, a demisionat în 2005, a devenit director general al Transgaz în perioada 2005-2007 şi 2009- septembrie 2010, fiind în acelaşi timp şi preşedinte al organizaţiei PDL Mediaş, lider al organizaţiei judeţene PDL, acţionar încă de pe atunci, potrivit declalaraţiilor de avere, la operatorul de transport SC BAT Mediaş SA, unde fusese director general din 1997, la SIF Transilvania, la SIF Oltenia, SN Petrom, la Romed SRL, la Banca Transilvania SA, la BRD Societe Generale, cu proprietăţi la acea oră în Mediaş şi casă de vacanţă în Năvodari.

Vasile Blaga, ministru al Administraţiei şi Internelor, ministru al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, parlamentar ani la rând, preşedinte al Senatului României, preşedinte al PDL, în prezent, lider PNL şi coleg de partid al lui Rareş Bogdan a declarat în 2008, pentru BBC, atunci când a candidat pentru Primăria Capitalei, că Florin Muntean senior este principalul acţionar la o firmă (n.r. SC BAT Mediaş SA) care, “în general, se ocupă de exploatări pretroliere, exploatări de gaz”, şi că pe cei de la BAT Mediaş şi el “i-a ajutat când a fost nevoie”.

Însă la jumătatea lunii mai 2015, în Cluj a avut loc o altă nuntă. Fiul cel mic, Florin junior, al lui Florin Muntean s-a căsătorit, petrecerea a avut loc la Restaurantul Grand Hotel Italia de 5 stele din Cluj Napoca, iar naşii lui Florin Muntean junior şi Adriana Muntean au fost chiar Rareş şi Floriana Bogdan, Rareş Bogdan având şi în tot anul 2015 contract din bani publici de 33.000 de euro cu SNTGN Transgaz S.A.!

Potrivit presei locale şi imaginilor apărute, pe 17 mai 2015, la nunta fiului fostului şef de la Transgaz, Florin Muntean junior la care naşi au fost Florina şi Rareş Bogdan, aflat în contracte din bani publici cu Transgaz, au mai participat: Vasile Blaga, Emil Boc, fost preşedinte PDL, premier al României, primar al Clujului, Călin Mitică, om de afaceri reţinut de DNA, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în 3 dosare, la Transferoviar, la firma lui Călin Mitică, un apropiat al lui Rareş Bogdan, lucrând şi soţia lui Rareş Bogdan, Florina Bogdan, ca jurist, Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, Liviu Ciupe, Vasilică Octavian Hoandră, Cozmin Guşă, Ilie Năstase, Rică Răducanu, Aurel Tămaş, fotbalistul Ciprian Marica, formaţia lui Călin Geambaşu, baletul lui Edy Stancu şi mulţi alţii.

Soția lui Rareș Bogdan împreună cu mirele, Florin Muntean junior, infirmă zicala cu „nașul și puța finei”. (Foto și text „Justițiarul”) Click pe fotografie pentru mărire!

La nunta fiului fostului director al Transgaz, aranjamentele din orhidee, bujori şi trandafiri care au stârnit ulterior multe comentarii în presă, au fost create şi asigurate de soţia lui Rareş Bogdan, Florina Bogdan, cea care şi deţine Kara Events Napoca SRL, şi ea beneficiară a contractelor publice. Familia Bogdan se află în relaţii apropiate atât cu familia fiului cel mic al fostului şef Transgaz, Florin Muntean junior cât şi cu familia lui Florin Muntean senior, fiind văzuţi la o serie de evenimente împreună.

De asemenea, familia Blaga este în continuare în relaţii foarte apropiate cu familia prietenenului său cel mai bun, Florin Muntean senior, fostul şef al Transgaz fiind văzut petrecând mai multe Revelioane împreună cu liderul PDL.

Tot la Transgaz lucrează de mai mulţi ani şi Sergiu Lascu, fratele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Koveşi, Florin Muntean fiind apropiat în trecut şi de tatăl fostei şefe DNA.

SNTGN Transgaz SA şi funcţionari ai săi au făcut obiectul mai multor dosare de corupţie instrumentate de DNA până în 2012. Un raport oficial realizat în 2014 de către corpul de control al fostului premier Victor Ponta şi trimis la DNA indica alte asemenea potenţiale fraude de proporţii şi management defectuos în gestionarea fondurilor din bani publici la SNTGN Transgaz SA petrecute în perioada 2009-2013. (dublu click Raport Corp Control V.Ponta Transgaz). Dosarul pe potenţialele fraude din SNTGN Trangaz a primit însă de la DNA clasare şi declinare de competenţă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş. Soluţia pe dosar a fost dată pe 18 decembrie 2016, când la conducerea DNA se afla Laura Codruţa Kovesi, iar soluţia este emisă de DNA Alba.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca a achiziţionat “publicitate/comunicări de presă” pe bani publici de la două dintre firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale lui Rareş Bogdan şi “aranjamente florale” tot din bani publici de la firma soţiei lui Rareş Bogdan, Florina Bogdan. Calculate la rata euro a BNR din anii respectivi, contractele din bani publici ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca şi firmele familiei Bogdan sunt de 5411 euro.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca este a treia instituţie de învăţământ superior de stat din Cluj care a acordat contracte din bani publici firmelor familiei lui Rareş Bogdan, după Universitatea Babeş Bolyai care i-a acordat contracte de 127.000 de euro din bani publici şi Universitatea tehnică din Cluj Napoca care a dat contracte din bani publici firmei lui Bogdan de 23.000 de euro.

Click pe document pentru mărire!

Firmele lui Rareş Bogdan au avut contracte cu statul de peste 1.488.400 de euro, bani publici

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.488.400 de euro din fonduri publice:

127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca

23.000 de euro de la Universitatea tehnică din Cluj Napoca

2300 de euro de la ARCUB

308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

110.000 de euro de la Hidroelectrica SA

aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord SA

280.000 de euro de la Romgaz SA

Peste 177.000 de euro de la Primăria Cluj Napoca

Peste 35.000 de euro de la ANAF Cluj

30.000 de euro de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

27.000 de euro de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

263.700 de euro de la Transgaz SA

5400 de euro de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca

                                                                                                                       Sorina MATEI

(Dublu click Citiţi PRIMUL EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari de 500.000 de euro de la familia controversatei prietene a Elenei Udrea din SUA, trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare

(Dublu click Citiţi al DOILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici: 127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, 23.000 de euro de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, 2300 de euro de la ARCUB, 308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

(Dublu click Citiţi al TREILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan: “Jocurile” lui Rareş Bogdan “mufate” ani în şir la contracte pe bandă rulantă de sute de mii de euro din bani publici. 280.000 de euro a luat şi de la Romgaz, aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord şi 110.000 de euro şi de la Hidroelectrica

(Dublu click Citiţi al PATRULEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV (IV). #Afacerile lui Rareş Bogdan. Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

         Afacerile lui Rareş Bogdan pe banii clujenilor  Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani […]

 

       Afacerile lui Rareş Bogdan pe banii clujenilor

 Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

Boc și Poc: Rareș Bogdan în vizită de lucru la una din „vacile” pe care le mulge, ca Nicolae Ceaușescu în vremurile de glorie, însoțit de marioneta Emil Boc, cică primar al Clujului. Click pe fotografie pentru mărire!

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, om de afaceri, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, este abonat de 14 aniprin intermediul a două dintre firmele sale de PR, consultanţă şi publicitate, la contracte pe bandă rulantă din bani publici de la Primăria Cluj Napoca, condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Contractele prin cumpărări directe încheiate succesiv în perioada 2004, inclusiv- 2013, inclusiv, în anii 2015, 20162018 şi 2019, aproape un deceniu şi jumătate între firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca sunt de minimum 177.000 de euro, bani publici.

De asemenea, Trend Communication SRL, firma fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan şi a lui Vasilică Octavian Hoandră, a avut timp de 1 an şi 8 luni contracte de 35.000 euro, bani publici, cu ANAF Cluj, are timp de 3 ani, până în 2020, contract pentru servicii de publicitate de 30.000 de euro, co-finanţat din bani publici europeni, cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca iar timp de 4 ani aceeaşi firmă de PR, consultanţă şi publicitate a fost abonată şi la contractele din bani publici ale Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, obţinând peste 27.000 de euro.

Click pe document pentru mărire!

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Octavian Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.219.300 de euro din bani publici.

Având în vedere numărul contractelor şi instituţiilor contractante şi lipsa de răspunsuri (cu depăşirea termenelor legale) ale unora dintre instituţiile sau companiile de stat din România (chestionate toate în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public despre contractele din bani publici acordate firmelor lui Rareş Bogdan), datele sunt prezentate în funcţie de domeniile de activitate ale instituţiilor şi în raport de sosirea răspunsurilor la solicitările legale.

 

Click pe document pentru mărire!

Firma lui Rareș Bogdan, abonată timp de 14 ani la contractele din bani publici ale Primăriei Cluj, condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc, şi de multiplul condamnat pentru corupţie, Sorin Apostu. Firmele lui Bogdan au primit de la Primăria Cluj Napoca cel puţin 177.972 de euro, bani publici

Un răspuns oficial al Primăriei Cluj Napoca (document mai jos), coroborat cu date din SEAP şi din declaraţia de interese a lui Rareş Bogdan (document mai jos), arată că firmele lui Rareş Bogdan de PR, publicitate şi consulatanţă, Trend Communication SRL şi Clever Media SRL/Trend Media SRL, sunt abonate de 14 ani la banii publici ai administraţiei locale din Cluj.

Click pe document pentru mărire!

Click pe document pentru mărire!

Click pe document pentru mărire!

Aşa se face că, potrivit Primăriei Cluj, cele două firme ale lui Rareş Bogdan au avut contracte de publicitate, prin cumpărări directeîn perioada 2004, inclusiv- 2013, inclusiv, în anii 2015 şi 20162018 şi, potrivit declaraţiei de interese a lui Bogdan şi în 2019 derulează aceste contracte din bani publici.

Deşi Primăria Cluj nu a dorit să transmit contractele din bani publici derulate cu firmele lui Bogdan timp de 14 ani, a trimis plăţile pe care susţine că le-a efectuat către cele două firme – Trend Communication şi Clever Media SRL/Trend Media SRL timp de 13 ani. Calculate la cursul euro al BNR din anii respectivi, plăţile făcute timp de 13 ani de primăriile Clujului, conduse de Emil Boc şi Sorin Apostu, către firmele lui Rareş Bogdan sunt 160.649 euro. Însă contractele încheiate sunt mult mai mari.

Sorin Apostuprimar al Clujului în perioada 2009-2011 cât Emil Boc era premier al României, a fost condamnat de 2 ori definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani, fals în înscrisuri, toate în formă continuată, trafic de influenţă, instigare la spălare de bani în formă continuată. În timpul mandatului de primar al Clujului, procurorii DNA au probat că urmaşul lui Emil Boc la Primăria Cluj primea mită de la firmele aflate sub contract cu Primăria, mita fiind primită prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei, şi ea condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare mită, spălare de baji şi fals în înscrisuri, toate în formă continuată, alături de afaceristul Călin Stoia.

Potrivit datelor din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), contractele dintre firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca au variat ca valoare totală şi de la 35. 376 euro pe an în 2011 iar în 2017, 2018 şi 2019 au fost şi de peste 17.000 şi peste 18.000 de euro pe anÎn 2019, firma lui Rareş Bogdan, Trend Communication SRL, derulează contracte din bani publici cu Primăria Cluj Napoca, condusă de colegul său de partid, Emil Boc, de 17.323 euro cu tot cu TVA.

Totalul plăţilor şi contractelor din bani publici între firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca, timp de 14 ani, este de minimum 177.972 de euro.

Plăţile şi contractele derulate timp de 14 ani din bani publici s-au desfăşurat în condiţiile în care de-a lungul timpului, firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale lui Rareş Bogdan cât şi Rareş Bogdan personal au promovat ca imagine sau chiar prezentat o multitudine de evenimente şi acţiuni la care a participat politicianul Emil Boc, ca primar al Clujului şi nu numaiAlin Tişe, ca prefect sau preşedinte CJ Cluj, tot actual coleg de partid al lui Rareş Bogdan, şi alţi oficiali locali ai Clujului, şi au participat împreună şi la o serie de evenimente private.

Firma lui Rareş Bogdan, abonată 1 an şi 8 luni pentru 35.613 euro, bani publici, şi la contractele cu ANAF Cluj

Un alt răspuns oficial la o solicitare legală în baza legii 544/2011 privind liberul acces la informaţiile de interes public (document mai josarată că în perioada guvernării PDL, când Emil Boc era premier şi Sorin Apostu, primar al Clujului, dar şi ulterior, firma de PR, consultanţă şi publicitate a lui Rareş Bogdan, a fratelui său şi a lui Vasilică Hoandră, a obţinut contracte din bani publici şi de la ANAF Cluj, mai precis de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj Napoca. ANAF Cluj susţine că publica prin firma lui Bogdan anunţuri în ziare locale şi regionale, pentru activitatea de executare silită.

Click pe document pentru mărire!

ANAF Cluj arată că în perioada 2010-2011 a avut un contract de 8 luniprin cerere de ofertă, cu firma lui Bogdan de 23.812 euro iar în 2014-2015 a avut timp de 1 an un al doilea contracttot din bani publici, achiziţie directăde 11.801 euro. În total, calculate la valoarea euro comunicată de BNR din anii respectivi, contractele din bani publici ale ANAF Cluj cu firma lui Bogdan, Trend Communication SRL, au fost de 35.613 euro.

Nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca n-a scăpat de contractele cu firma de PR a lui Rareş Bogdan. Firma lui Rareş Bogdan ia timp de 3 ani, 30.473 de euro din contractul cu Spitalul, co-finanţare din bani publici europeni

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca (foto stânga postată duminică, 5 mai 2019, de la SCJU Cluj, de ministrul Sănătăţii), unitate specialicească de anvergură cu 42 de secţii şi compartimente în aproape toate specialităţile medico-chirurgicale, dar aflată în subordinea Consiliului Judeţean, condus de 11 ani de Alin Tişe, în prezent, un alt coleg de partid al lui Rareş Bogdan, şi ministerului Sănătăţii, şi el derulează timp de 3 ani contracte de publicitate din bani publici cu firma lui Rareş Bogdan, a fratelui său şi a lui Vasilică Hoandră, Trend Communication SRL.

Click pe imagine pentru mărire!

Un răspuns oficial al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca (document mai jos) arată că firma lui Bogdan de PR, consultanţă şi publicitate, Trend Communication SRL are pe o perioadă de 3 ani, din 31 august 2017 până în 31 august 2020, un contract de publicitate de 30.473 euro, prin cerere de ofertă, procedură simplificată, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, cu unitatea spitalicească din Cluj.

Click pe document pentru mărire!

Spitalul arată că respectivul contract semnat pe 3 ani cu firma lui Bogdan face parte dintr-un proiect co-finanţat din bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional de Competitivitate 2014-2020care are ca obiectiv general dezvoltarea unui instrument bazat pe imagistică medicală pentru a determina originea fibrilaţiei atriale persistente (dublu click program).

Contractul de 3 ani dintre Trend Communication SRL şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca este menţionat şi în declaraţia de interese a lui Rareş Bogdan, dar fără să fie menţionată valoarea acestuia cu tot cu TVA, contractul având valoarea totală reală, potrivit Spitalului, de 136.850 lei.

Date chiar de pe siteul firmei de PR, consultanţă şi publicitate a lui Rareş Bogdan arată că şi în 2014 firma sa, Trend Communication SRL, s-a ocupat de evenimente de lansare, conferinţe de presă şi materiale de suport la lansarea centrulului de cercetare medical IMOGEN, la care a participat pe lângă alţi oficiali ai judeţului şi primarul Clujului, Emil Boc.

Firma lui Rareş Bogdan, abonată timp de 4 ani, pentru 27.142 euro, contracte din bani publici şi de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

Click pe document pentru mărire!

Încă un răspuns oficial al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (document mai jos) arată că firma de PR, consultanţă şi publicitate a fraţilor Bogdan şi Vasilică Octavian Hoandră a încheiat 14 contracte timp de 4 ani, majoritatea prin atribuire directă cu Agenţia din subordonea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Click pe imagine pentru mărire!

Firma lui Bogdan a furnizat astfel către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest publicitate media, servicii tipografice şi conexe şi produse promoţionale în anii 2009, 2013, 2014 şi 2015 în valoare totală de 27.142 euro.

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest este un ONG de interes şi utilitate publică, cu personalitate juridică, care derulează programe europene de dezvoltare regională, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi nu numai, prin Consiliul de Dezvoltare Regională din care fac parte o serie de şefi de CJ, primari de municipii şi oraşe ca Alin Tişe/Cluj, Gabriel Zetea/Maramureş, Radu Moldovan/Bistriţa, Ilie Bolojan/Oradea, pe regiunea Transilvania de Nord şi cuprinde 6 judeţe: Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj (dublu click Consiliul de Dezvoltare Regională al ADRNV).

           DIALOG TELEFONIC SORINA MATEI – RAREȘ BOGDAN:
                              Rareş Bogdan: „Nu ştiu, jur!”

„Î: Cu spitalele…De ce ai avut contract cu spitalele?

R: Nu ştiu, jurHabar n-am. Dacă sunt anunţuri de publicat îi rog în continuare să intre în licitaţii să publice anunţuri…

Î: Nu, nu, nu. Sunt chiar în declaraţia ta de interese…

R: Numai puţinnumai puţinDacă sunt contracte

Î: Tu nu ştii ce ai scris în declaraţia ta de interese?

R: Ascultă-mă..Dacă o instituţie din România scoate la licitaţie un contract de vânzare de spaţii publicitare şi asta, ca această firmă să vândă mai ieftin, e foarte bine, îi rog în continuare să intre…şi să se bată în continuare…

Î: Eşti politician, ţi-ai asumat această calitate, puteam să o fac şi când erai în presă dar n-am ştiut că se întâmplă aşa ceva. Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj (imagini mai jos), contract de prestări servicii, 36 de luni, 3 ani…Ascultă-mă puţin, că dacă vorbim unul peste altul nu ne înţelegem…

R: A fost licitaţie măi, probabil. Sincer, nu ştiu

Î: Nu, ai scris că este cumpărare directă!

R: Ce valoare e?

Î: Este 115.000 de lei…Este doar pe 36 de luni, înseamnă 3 ani.

R: Deci ce înseamnă asta…115.000 de lei (n.m valoarea reală totală a contractului este de 136.850 lei) în 3 ani23.000 de euro?

Î: Da măi, pic cu pic, pic cu pic, să vezi câte contracte sunt…Tu te-ai prezentat ca jurnalist, aveai în spate o agenţie de publicitate care făcea contracte de exemplu cu Primăria Cluj…

R: Dacă ei au licitat contractul, iartă-mă, ce e rău?

Î: Nu, nu, nu, nici la primăria Cluj. Tot cumpărare directă ai scris!

R: Nu există cumpărare directă!

Î: Ba da, există…

R: Există selecţie de oferte…Haide măi, Sorina, eu ştiu ce concurenţă e în Cluj sau ştiam…Pot să întreb dacă vrei…Pot să întreb şi să revin cu un telefon…Dar îţi spun sigur, nu a existat pentru că nimeni, nimeni…

Î: Adică nu sunt primele lucruri la care mă uit, am anchetat atâtea contracte…

R: Eşti un jurnalist foarte bun…

Î: Nu asta este problema mea.

R: Dă-mi voie să întreb…Ce m-ai întrebat, de Primărie sau ce vrei să afli?

Î: Nu, că le am să ştii.

R: Nu, ca să ştiu ce au făcut. Că tu mi-ai spus că au luat contract cu Primăria Cluj.

Î: Au avut multe, chiar pe declaraţia ta de interese mă uit în acest moment.

R: Păi, da, pentru că pe declaraţia mea de interese scrie foarte clar…

Î: Scrie contractele cu Primăria…

R: Dar de unde să ştiu euMă interesează pe mine? (dă telefon cuiva de la Trend Communication SRL: Iulian (n.m. posibil Iulian Calaban, account executive la Trend Communication SRL), spune-mi şi mie pentru Primăria Cluj ce prestări servicii aţi făcut voi anul trecut, spre exemplu? Dar cine se ocupă de Primărie? Ce om se ocupă de Primărie? Bine, tu te ocupi de bancă, ok! Stai aşa să întreb…)

Î: Rareş, nu te agita pentru că este în declaraţia ta de interese…ultimul contract.

R: Dar nu vrei să ştii pentru ce?

Î: Ba da, dar scrie. Eu pot să intru pe licitaţii…Eu asta spun. Eu am intrat deja pe toate licitaţiile. Sunt în declaraţia ta…Şi vei afla că sunt mai multe contracte, pentru că trebuie mers în spate să vedem de câţi ani Primăria Cluj are contract cu firma Trend Communication.

R: Şi ce e rău să aibă, măi, contract? Iartă-mă…

Î: Problema este dubla calitate a ta…Adică la Primăria Cluj este un politician ca, de exemplu, Emil Boc…

R: Cât erau măi, contractele de la Primăria Cluj? Sincer…

Î: Au fost multe.

R: Cât era valoarea, te întreb….

Î: Păi tu nu ştii ce ai scris în declaraţia ta de avere, de interese?

R: Măi, valoarea, nu le ştiu măi pe de rost, pentru Dumnezeu! Eu nu am de unde să ştiu dacă sunt zeci, sute de mii de contracte într-un an. 1800 de clienţi. De unde să ştiu eu valoarea contractului exact cu Primăria Cluj?

Î: 69.000 de lei.

R: E mare, e o sumă pe 1 an.

Î: O să vezi câte sunt…

R: (dă telefon cuiva de la Trend Communication SRL: Spune-mi şi mie, ce faceţi pentru Primăria Cluj? Ce aţi făcut pentru Primăria Cluj…)

Î: Îţi spun eu: servicii de monitorizare media…

R: (la telefon cu cineva de la Trend Communication: ok, monitorizare de presă scrisă, online..) Deci monitorizare online…

Î: Păi asta ţi-am spus şi eu….

R: Ok, dar nu mi-ai zis înainte, m-ai lăsat să sun…

Î: Păi dacă n-ai răbdare. Eu îţi spun că am lucrurile. Eu îţi spun de dubla ta calitate…

R: Pentru Spital vrei să ştii?

Î: Da, vreau să ştiu. Deci tu ai contract şi cu Primăria…şi cu Spitalul…

R: La Cluj, spitalele sunt consiliile judeţene sau ministerul Sănătăţii. La Cluj!

Î: Autoritatea locală…

R: Primăria nu are decât un singur spital la Cluj în subordine, spitalul Clujana. Stai numai puţin să întreb..să văd cine…Că nu-i ştiu, că nu mă interesa…

Î: O să-ţi public toate contractele, degeaba te superi.

R: Sorina, nu mă supăr. De ce să mă supăr? Tu fă-ţi foarte bine treaba de jurnalist şi eşti un jurnalist bun, ambiţios, acid, foarte bine faci. Ce e rău? Foarte bine, dacă-ţi închipui că mă supăr pe tine aş fi un idiot.

Î: Şi îţi spun că este o problemă pentru că acum eşti şi politician…

R: Da, dragă, nu mă supăr. Nu mă supăr. O să beau cu aceeaşi plăcere o cafea cu tine, o să mănânc o pizza sau o pasta cu aceeaşi plăcere. Nu mă supăr…

Î: Am cerut puncte de vedere…

R: Stai numai puţin. (vorbeşte cu cineva de la Trend Communication SRL: spuneţi-mi şi mie, Spitalul Judeţean am avut ceva contracte anul trecut sau acum 2 ani? Anul trecut…Pe ce subiect? Ce, ce facem pentru ei? Proiecte. Un proiect…Ce proiect? European? Bine, te rog, spune-mi exact despre ce este vorba, sună-mă înapoi) Deci e ceva, un proiect european. E parte într-un proiect legat de Spitalul Judeţean. O să-ţi spun şi aia. Dar să ne înţelegem. Fă abstracţie 30 de secunde de subiectul în cauză. Tu publică absolut orice, fă-ţi treaba jurnalistică, perfect, eu la rândul meu…nu am nici cea mai…nu te gândi că impresia ta despre tine se schimbă acum sau…Sunt exact la fel, am aceeaşi părere…bună. Deci nu se schimbă aboslut nimic. Şi îţi voi răspunde cu aceeaşi plăcere la telefon, oricând.

Î: Dar nici nu mă gândesc, Rareş.

R: Iar în momentul când am ieşit de acolo (n.m. din Trend Communication SRL) îţi dau şi actul ca să vezi

Î: Chiar aş vrea să mi-l dai când ieşi.

R: Cu drag, şi bem şi o cafea împreună. Bem cafea şi mâine dacă vrei, când doreşti.

Î: Eu te-am sunat, ţi-am cerut punct de vedere…

R: Eşti jurnalist, eşti jurnalist bun. Mi se pare…O să te sun să-ţi spun de asta. Mă poartă ăştia ca pe o maimuţă. Acum mă duc în sectorul 3 să stau de vorbă cu oamenii. Umblu, n-am lucrat…Deci mă trezesc la 7.30, mă trezeam la 10.30-11.00, şi mă culc la 1.00-2.00 mort, stors. Umblu, prin ţară, prin emisiuni…

Î: Tu ai vrut-o….

R: Da, eu am vrut-o, da, ce să zic? Eu am vrut-o!”

Ulterior, prin mesajeria WhatsApp, Rareş Bogdan a trimis următoarele date referitoare la contractul de 3 ani al firmei sale, Trend Communication SRL cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca: “obiectul contractului : servciii de publicitate – în perioada / perioadele convenite. Plata se face din venituri proiectul imATFIB, POC P_37_245,  acesta este un proiect de cercetare şi se desfasoară doar prin spitalul judeţean iar serviciile sunt : realizare webpage, realizare de produse de comunicare, realizare şi aplicare de însemne pe echipamente, evenimente worksop/ conferinta 3 zile aprroximativ 50-60 de participanţi internationali, organizare inclusiv cazare şi transport, team building pentru echipa proiectului anual câte 1 în perioada 2017-2020, organizarea a 2 conferinţe de presă, servicii media. Pe cercetare şi numai aşa se putea derula prin spital. Ei singuri nu puteau derula proiectul dacă nu era prin spital”.

Firmele lui Rareş Bogdan au avut contracte cu statul de peste 1.219.300 de euro din bani publici

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.219.300 de euro din fonduri publice:

127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca

Andrei Marga, rectorul Universității Babeș-Bolyai cu pomanagiul Clujului la „Klausenburg Cafe-Konditorei”, aparţinând milogului Rareş Bogdan şi colegului șantajist Vasilică Octavian Hoandră, ambii supuși austrieci, de aceea și-au botezat bârlogul cu numele german al urbei. Click pe fotografie pentru mărire!

23.000 de euro de la Universitatea tehnică din Cluj Napoca

2300 de euro de la ARCUB

308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

110.000 de euro de la Hidroelectrica SA

aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord SA

280.000 de euro de la Romgaz SA

Peste 177.000 de euro de la Primăria Cluj Napoca

35.000 de euro de la ANAF Cluj

30.000 de euro de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

27.000 de euro de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest…

                                                                                                                      Sorina MATEI

Citiți toate articolele Sorinei Matei despre impostorul Rareș Bogdan, „atletul” luptei împotriva corupției:

(Dublu click Citiţi PRIMUL EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari de 500.000 de euro de la familia controversatei prietene a Elenei Udrea din SUA, trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare

(Dublu click Citiţi al DOILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici: 127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, 23.000 de euro de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, 2300 de euro de la ARCUB, 308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

(Dublu click Citiţi al TREILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan: “Jocurile” lui Rareş Bogdan “mufate” ani în şir la contracte pe bandă rulantă de sute de mii de euro din bani publici. 280.000 de euro a luat şi de la Romgaz, aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord şi 110.000 de euro şi de la Hidroelectrica

EXCLUSIV#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN (IV). Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

Sursa: http://sorinamatei.ro/exclusivafacerile-lui-rares-bogdan-iv-rares-bogdan-are-de-14-ani-contracte-din-bani-publici-ce-au-depasit-177-000-de-euro-cu-primaria-clujului-condusa-de-actualul-coleg-de-partid-emil-boc-si-de/

 

http://sorinamatei.ro/exclusivafacerile-lui-rares-bogdan-iv-rares-bogdan-are-de-14-ani-contracte-din-bani-publici-ce-au-depasit-177-000-de-euro-cu-primaria-clujului-condusa-de-actualul-coleg-de-partid-emil-boc-si-de/

Citiți și articolele anterioare

Rareș Bogdan, licheaua supremă (III)

Rareș Bogdan, licheaua supremă (II)

 Rareș Bogdan, licheaua supremă

Babu Ion Marcel Ilici Iliescu ne aburea cu „teroriștii” care trăgeau la „rivoluție” din toate pozițiile. Eheei, dragii moșului, uitați aici pe unul care pupă nemții în cur din toate pozițiile! Mitocanul chelbos le mai și prinde mâna cu ambele labe păroase ca să fie sigur că nu-i ratează. Vrea și bietul Gargamel să fie ocrotit de Jermănica, ca tătucul Klaus, atunci când o să vină „nota de plată” pentru toate mânăriile lui financiare…

http://www.justitiarul.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL), ROMANIA(miscarea rezist). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.