Consiliul Europei lovește în partidele de dreapta în prima zi a europarlamentarelor


Matteo Salvini

Prezidiul Adunării Parlamentare al Consiliului Europei a refuzat să recunoască crearea unei fracțiuni formate din partidele de dreapta, conservatoare și suveraniste.

. În prima zi a alegerilor europarlamentare, pe 23 mai, prezidiul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a decis să respingă cererea de recunoaștere a înființării unui nou grup politic – Noii Democrați Europeni/Europa Națiuniilor și Libertăților (NED/ENF), se arată într-un mesaj publicat pe contul oficial al Consiliului Europei pe Twitter.

Cererea a fost adresată de partidul Alternativa pentru Germania și alte partide europene conservatoare și suveraniste. Solicitarea partidelor de dreapta a provocat reacții dure nu doar din partea partidelor de stânga, dar și reprezentanților statelor musulmane, inclusiv Turcia și Azerbadjan.

Potrivit deputatului social-democrat din Germania, Frank Schwabe, care a participat la ședința preziudiului APCE, împreună cu alți 19 deputați, respingerea cererii a fost motivată de faptul că „APCE a fost creată pentru protecția democrației și drepturilor fundamentale ale omului, iar partide precum Lega, AfD și FPO vor să distrugă ordinea democratică și drepturile fundamentale ale cetățenilor„.

Fracțiunea Noii Democrați Europei/Europa Națiunilor și Libertăților intenționa să creeze o fracțiune din 20 de deputați la APCE, dintre care patru erau reprezentanți ai Alternative pentru Germania, precum și deputați din partea Partidului Libertății din Austria, Lega din Italia și formațiunile de dreapta din Bulgaria, Cehia și Estonia. Conform regulamentului, pentru înființarea unei fracțiuni sunt necesari cel puțin 20 de deputați din cel puțin șase state. Aceștia sunt obligați „să respecte și să promoveze valorile fundamentale ale Consiliului Europei”.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.