Klaus Iohannis, declarație alcătuită din mesaje subliminale sau cu trimitere directă


Declarație de presă susținute de Klaus Iohannis la Cotroceni, 4 ianuarie 2019

Iohannis a pregătit atent declarația, folosit îndemnuri din discursuri politice premergătoare – și care vor fi utilizate, probabil, și în campania prezidențială.

Preşedintele Klaus Iohannis a votat la secţia de la Liceul Jean Monnet din capitală. Președintele a făcut o declarație, un mesaj pregătit, vizibil repetat îndelung, ceea ce este firesc și demn de laudă.

Pe de altă parte, mesajul a cuprins mesaje subliminale, cuvinte și sintagme cheie care se regăsesc în ultimele declarații cu sens electoral din ultimele zile.

”Veniţi la vot, dragi români, veniţi la vot că astăzi puterea politică e la voi. Astăzi decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votaţi. Astăzi, dragi români, decideţi pentru următoarele luni, ani”.

Desigur, se poate remarca din prima frază – ”puterea politică e la voi” – că, de fapt, nu e vorba de ”putere politică” a electoratului – ci de capacitatea lui de a alege pe cei care vor avea puterea politică. Mesajul însă e similar cu cele de la manifestații, deci adresantul și intenția sunt similare.

”Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung. E începutul unei serii de alegeri şi azi puteţi să începeţi să schimbaţi România”, a declarat Klaus Iohannis.

Din nou, alegerile NU schimbă România, ci se referă la Parlamentul European – dar mesajul președintelui induce aceeași idee, că votul este pentru a schimba puterea politică din țară.

Mai mult, chiar felicitările lui Iohannis sunt cu adresă – iată relatarea Mediafax:

”Acest lucru mă bucură foarte mult şi ţin să mulţumesc tuturor celor care au iniţiat campanii de mobilizare la vot, fie cetăţeni, companii, ONG-uri – Repet, veniţi la vot”.

Iohannis vorbește de „campanii”, de ”ONG-uri” de ”companii” (?!) dar nu de partide și presă, prin care s-au făcut cunoscute aspectele legate de alegeri.

”Nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru”, a încheiat președintele Iohannis, folosind același îndemn din discursuri politice premergătoare – și care vor fi folosite, probabil, și în campania prezidențială.

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik, Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Reclame
Acest articol a fost publicat în POLITICA(votare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Klaus Iohannis, declarație alcătuită din mesaje subliminale sau cu trimitere directă

  1. Ene Constanta zice:

    Nu stiti proverbul ? In urna intra toata lumea…din urna…iese cine trebuie …deci…am fost la vot…si ? ar fi bine sa iasa cine trebuie…dar…vom trai…si vom vedea….Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.