Cătălin Sturza, întrebare pentru Mihai Șora: Dacă pesedeul era „Ciuma Roșie” pentru că era urmașul PCR-ului, urmașii vechii Securități și toți acești „oameni noi” spălați de aceleași mâini murdare ce sunt?


Cătălin Sturza, întrebare pentru Mihai Șora: Dacă pesedeul era „Ciuma Roșie” pentru că era urmașul PCR-ului, urmașii vechii Securități și toți acești „oameni noi” spălați de aceleași mâini murdare ce sunt? Poate un indiciu găsim tot în spusele sale

Jurnalistul Cătălin Sturza comentează mesajul post electoral transmis de una dintre figurile centrale ale mișcării #Rezist,  participant activ la protestele anti guvernamentale, dar și pe rețelele de socializare. După alegerile europarlamentare de duminică, filosoful Mihai Șora a scris pe Facebook: „Ne luăm Țara înapoi, dragii mei, și, odată cu ea, culoarea roșie, care este culoarea vieții, nu a vreunei formațiuni politice toxice și muribunde”. Jurnalistul Cătălin Sturza consideră că mesajul lui Șora este cât se poate de adevărat, având în vedere că această culoare roșie „chiar se potrivește de minune cu spiritul mișcării pe care o reprezintă chiar… Mihai Șora”.  Cătălin Sturza îi mai amintește liderului încoronat al mișcării  #Rezist și că pumnul ridicat este unul dintre simbolurile Internaționalei Comuniste. Despre „activitatea civică” a lui Șora de după 1990,  ActiveNews a relatat aici.
Iată ce a scris Cătălin Sturza pe Facebook:
„Mihai Șora: „Ne luăm Țara înapoi, dragii mei, și, odată cu ea, culoarea roșie, care este culoarea vieții, nu a vreunei formațiuni politice toxice și muribunde.”
Aici chiar îi dau dreptate lui Mihai Șora: dacă mai avea cineva vreun dubiu, culoarea roșie chiar se potrivește de minune cu spiritul mișcării pe care o reprezintă chiar… Mihai Șora. Dacă ne uităm la direcția USR-PLUS-Resist, vom descoperi acolo: 1) lupta împotriva vechii ordini a societății, care trebuie musai și rapid înlocuită cu una nouă; 2) credința în vocația „mesianică” a revoluționarilor care își fac misiune sfântă din dărâmarea ordinii vechi; 3) dărâmarea ordinii vechi și construirea ordinii și a oamenilor noi presupune lupta cu forțele „reacționare” – religia organizată, Biserica, morala iudeo-creștină, familia „tradițională”, patriotismul, statul suveran, proprietatea privată; 4) scopul este preluarea puterii, iar pentru acest scop se pot folosi orice mijloace, inclusiv mijloace parapolitice și violente; 5) un mijloc obișnuit este instrumentarea unor parteneri de drum conjuncturali care vor fi ulterior abandonați și atacați (de exemplu, partidele liberale mai apropiate de doctrina liberală clasică).
Unde mai găsim toate lucrurile astea? Păi, cam la toate partidele cu adevărat roșii din istoria recentă – alea care au lăsat în urmă sute de milioane de cadavre, destine distruse, țări și societăți făcute praf. O altă întrebare pentru dl Mihai Șora ar fi: dacă într-adevăr pesedeul era „Ciuma Roșie” pentru că era urmașul PCR-ului, urmașii vechii Securități și toți acești „oameni noi” spălați de aceleași mâini murdare ce sunt? Poate un indiciu găsim tot în spusele dlui Mihai Șora.
P.S.: Iar pumnul ridicat este unul dintre simbolurile Internaționalei Comniste.
Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI, ROMANIA-INTELECTUALITATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.