Propaganda mincinoasă cu asistaţii social


Este posibil ca imaginea să conţină: text

“Statul nu este responsabil pentru toti cetatenii sai” (Traian Basescu – 2011)

România se află pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte ajutoarele sociale. Manipularea că s-ar da prea multe ajutoare sociale în România este de pe vremea lui Băsescu.

Eu aş propune taxe speciale pentru corporaţii şi NATO.

Se mănâncă mult rahat tefelist în România pe tema asistaţilor social. Se spune că sunt votanţii PSD şi că ar fi în jur de 6,5 milioane, dar asta e o propaganddă împuţită de pe vremea lui Băsescu.

România, în raport cu nivelul european, are unul din cele mai scăzute grade de asistenţă socială şi ajutoare sociale. Pe lângă România, Germania, Franţa sau Marea Britanie sunt state socialiste.

Iar în ceea ce priveşte numărul de asistaţi social, adică, persoanele apte de muncă, ce beneficiază de venitul minim garantat, acesta este de aproape 250.000 de persoane, nu 6,5 milioane aşa cum spun propagandiştii. În cei 6,5 milioane sunt incluşi şi pensionarii, cei cu dizabilităţi, copiii care primesc alocaţie, şomerii, aceste categorii nefiind asistaţi, ci beneficiari de drepturi.

Venitul minim garantat a fost în anul 2017 de 142 de lei pentru o persoană singură, 255 de lei pentru o familie formată din două persoane, 357 de lei pentru familiile formate din trei persoane, 442 de lei pentru familia cu patru persoane, 527 de lei pentru familia cu cinci persoane și suma crește cu câte 37 de lei pentru fiecare persoană peste numărul de cinci persoane. Deci mizilic pe lângă alte ţări europene.

Sursa articol:

https://dantanasescu.ro/…/propaganda-mincinoasa-cu-asistati…

In spatele acestei propagande mincinoase se afla bancile si multinationalele straine.

Asa cum am mai spus-o, a face caz de “statul asistential” in Romania tine, deja, de o propaganda menita intereselor marilor firme straine. Cel mult vor fi avantajati de un stat minimal angajatii acestor companii, adica o subtire patura urbana, asa zisa “clasa de mijloc”, carora numitele companii nu vor sa le plateasca salarii mai mari din profit, ci din reducerea impozitelor (oricum mici!) catre stat. E si asta o forma de asistenta si chiar filantropie, insa a celor saraci pentru cei bogati.

De ce este ideea de “stat asistential” o propaganda? Prima cauza a paguboasei asistente sociale e gasita in raportul defavorabil de angajati versus pensionari. Insa pensionarii nu sunt nicidecum asistati! Fie logica economica oricat de capitalista, ea ne spune la nivelul sau elementar ca pensionarii nu primesc de la stat vreo asistenta, ci banii pe care i-au muncit o viata intreaga retinuti de stat tocmai pentru a beneficia de aceasta pensie.

Apoi, nu se explica faptul ca rata ocuparii scazuta nu e acelasi lucru cu somajul. Si, in fine, foarte bine ascuns in articolele tematice, nu e prezenta si cauza reala a ratei mici de ocupare si a emigrarii in masa din motive economice: salariile foarte mici. Din cauza salariilor refuza unii din cei care primesc ajutoare sociale sau venitul minim garantat sa munceasca, nu pentru ca “nu le place munca”, faptul ca pentru un rural care are propria gospodarie si, prin urmare, mijloace de a-si procura cel putin partial elemente de subzistenta, a munci pe salariile “oferite” de investitorii straini reprezinta o alegere pur si simplu nerationala. Atat de lipsita de rationalitate este aceasta alegere, incat oamenii ar munci doar daca ar fi fortati, obligati, intr-un regim de Arbeit macht frei. Si iata ca initiativele chiar exista in acest sens – cum ar fi ideea eliminarii venitului minim garantat…

Din cauza salariilor mici avem rata de ocupare mai mica si dezastru demografico-economic. Iar salariile sunt mentinute mici de firme, de “investitori” bancile si multinationalele straine, care intretin aceasta propaganda a “statului asistential” pentru a plati in continuare nu numai salarii de mizerie, ci si taxe infime. Dar mai e un motiv pentru intretinerea propagandei: populismul ”clasei de mijloc”, acel public tinta care trebuie desolidarizat complet de alte paturi sociale, care trebuie dresat sa-si verse frustrarile sociale pe ”asistatii social”, nu pe sefii lor care-i tin peste program, care trebuie invatat sa-si creasca statutul si nivelul de trai nu prin obligarea ”investitorilor” la un comportament ….european, occidental (in sens de model social), ci prin obligarea celor multi si ”prosti” in a munci pe nimic.

Mizeria de salariu ce va este platita e cauzata de regimul de exploatare ticaloasa in care ne gasim, unde “investitorii” NU VOR sa plateasca salarii decente angajatilor lor. Nu din cauza statului sau a “asistatilor social” este salariul mic, ci din cauza de patron care vrea profit cat mai mare.

Sigur, exista si nuante. Sunt multi patroni de afaceri, din zona intreprinzatorilor mici spre mijlocii, care chiar se descurca destul de greu. Insa asta, din nou, din cauza regulilor preferentiale cu care sunt tratati, comparativ, investitorii straini, nu din cauza celor de la tara sau a …bunicilor care au pretentia sa-si primeasca pensia!

Statul asistențial?

România aparține străinilor, mână de lucru (ieftină). Atât. Statut de sclav la cheremul poftei stăpânului, care închide când găseşte mai convenabil în altă parte, vinde şi pleacă, aruncând pe drumuri amarăştenii. Cine este vinovat de această situație? asistații?. În mâna lor sunt averile țării? Ei decid ce şi cum? Nu!

Se fac calcule şi statistici? Sunt o povară (amărăştenii) nu-i aşa? Cine este de vină? Ei? De ce? Că nu pleacă!

Statul trebuie să fie în slujba cetățeanului.

Crimele Mafiei Globaliste
Acest articol a fost publicat în ROMANIA(Crimele Mafiei Globaliste). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Propaganda mincinoasă cu asistaţii social

  1. xaeus zice:

    Vedeai-as pe politicieni traind cu 37 lei pe luna de persoana.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.