Cazul ”Dracnea” și marginaliile acestui autodafé colectiv


Foto: Facebook

În caverna lui cu pereți căcănii, individul din imagine se joacă cu scula din dotare în fața plasmei. Trăiește, nu-i așa, într-o ”dictatură”, într-o disperantă ”sărăcie” unde el își permite un ditamai televizorul sau să arunce cu fecale și hîrtie igienică într-o mașină a autorităților cu care președintele Camerei Deputaților – camera inferioară a Parlamentului este dus la penitenciar.

În România sînt joburi, dar nu mai există forță de muncă, șomajul fiind la un minm istoric. Cel puțin 300.000 de noi locuri de muncă au fost create de cel căruia individul ar vrea să-i îndese scula în gură, inflația a rămas la 3%, veniturile angajaților au fost împinse în sus, productivitatea este cea mai mare din toată uniunea, numărul persoanelor în risc de sărăcie a scăzut cu cca. 2 milioane, ratele pe care cetățenii le au de plătit băncilor au scăzut cu 13%, România are cea mai mică datorie agregată (publică și privată) din UE, țara are o creștere economică agregată de 11,4%, de 2,7 ori mai mare decât media UE (4,3%).

Pentru individul din imagine asta înseamnă ”să distrugi țara”. Mitingurile neautorizate s-au ținut lanț, doar excesele au fost cînd și cînd sancționate, unica ripostă mai serioasă a survenit cînd s-a încercat atacarea clădirii Guvernului. Geme presa și mediul online de ”muie” la adresa guvernanților. Asta e ”lipsa de libertate”! Sau să-l pocnești cu microfonul pe liderul unui partid și membru al Parlamentului.

Pentru cei care au stomac pentru asta, recomand lecturarea celor trei episoade ”marca Recorder” despre tinerețea lui Liviu Dragnea. Scribii epocii staliniste și-ar da palme singuri în fața oglinzii, nu alta! Într-o împletire a imbecilității cu ticăloșia, se descriu fapte banale din existența liderului PSD, cu explicații staliniste despre cum acesta făcea totul ca să ajungă în poziția necesară pentru a distruge țara.

Dragnea și-a luat un șasiu de IMS și piese de ARO, construindu-și mașina piesă cu piesă, dar numai pentru că dorea să parvină, aflăm noi. Deoarece Dragnea nu a făcut afaceri cu statul, nu a utilizat banii furați din sistemul bancar ca și liderul ”tinerilor frumoși și liberi” – Sebastian Burduja, ci a muncit ca să aibă niște bani. A hămălit butoaie de bere și le-a transportat cu acel ARO. Și-a făcut cîrciumi, unde indivizi ca cel din imagine își lăsau banii zi-lumină. Pe urmă, după ani de muncă, a ajuns consilier local din partea PD. Cînd Băsescu l-a executat pe președintele partidului, Petre Roman, Dragnea a înțeles că soarta partidului e pecetluită și s-a retras. Era, pe atunci, președinte de consiliu județean. L-au luat cei de la PSD. Și bine au făcut! Dragnea nu a țîșnit în față, a stat trei mandate în Teleorman, văzînd de nevoile comunității. Sau, cum zice Recorder, plănuind cum să distrugă județul și țara. Abia pe urmă și-a ridicat privirile mai sus. În treacăt fie zis, afară de Institutul Politehnic București – Facultatea de transporturi, Liviu Dragnea a mai absolvit și Școala Superioară de Administrație Publică a Ministerului de Interne din Italia (1997) și un curs postuniversitar de Management al administrației publice locale din cadrul ASE Bucuresti (2001). Mai este absolvent al Facultatății de Management și Administrație Publică din cadrul Universității Ecologice București (2003) și al Colegiului de Apărare – Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” (2004). N-a stat chiar degeaba. Este genul tenace, ambițios, care muncește. Spre deosebire de cei care-l contestă.

Liderii contestatarilor lui Dragnea

Mai înfricoșător decît faptul că cineva poate fi condamnat pentru… nimic, este ceea ce iese la suprafață din măruntaiele societății. Dan Pavel (consultant, mentorul politic al lui Gigi Becali și fost strateg al PNL) consideră că la pușcărie, Dragnea stă pe caviar și Moet și ”își aduce futnicele”, iar de acolo se va duce, putred de bogat, cu conturi în Cipru și Elveția, la vila pe care o are în Brazilia.

De la Liviu Mihaiu nu ai ce să aștepți altceva! ”S-ar băga”, zice, în logodnica lui Liviu Dragnea, că doară el nu e ”penal”.

Dar, de departe cea mai dementă poziție este cea a președintelui Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu. Da, încă se mai află pe post! Acesta se prezintă drept ”consultant” pe LinkedIn și a publicat chiar și pe Critic Atac. O fi ”de stînga”? Prea puțin contează… A mai fost publicat mesajul lui Dumitrașcu, dar merită publicat și republicat la infinit. Aici este capătul drumului. Sfîrșitul existenței umane și începutul animalității.

“Bine ai venit acasa, Liviu!

Mai jos, cateva invataturi utile pentru carantina si pentru cei cativa ani de dupa

Iarta masina aia mioritica in care te-au adus la noua ta casa, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat si subminat. Stii matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani sa ne darami cu tot cu justitie si puscarii!

Daca reusea Tudorel sa libereze toti detinutii, acum faceai puscarie singur. Toata Rahova era, practic, a ta. N-ati reusit, si-a fost doar o intamplare ca sluga s-a dovedit nevredinca. Greu esec! Era, intelegem, o masura in programul de guvernare de rezerva.

Am auzit ca te-au si injurat niste cetateni la venirea ‘acasa’. Nici macar ultimul miting nu ti-a reusit mustacila! Ce soarta! Ce durere! Probabil ca tot auzi asa vorbe de cand nu prea-ti mai ies baile de mutime. Si, e pacat de fata aia frumoasa sa treaca prin toata harmalaia asta. Si, singura, acum.

La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic ca-i bine c-ai plecat, altii ca era bine sa nici nu fi fost. Mai rau e ca ieri, la primirea in penitenciar, la partea de control al cavitatilor n-au fost in tura pianisti. Dar, de buna seama, inca mai simti asta.

Camera o gasesti asa cum ai lasat-o cand ai redus de vreo 3 ori banii de investitii pentru penitenciare in timp ce plangeai si te smiorcaiai la televizor de mila miilor de infractori condamnati pe nedrept pentru crime, talharii, violuri, hotii si alte blestematii. O sa-i cunosti mai bine si-o sa plangeti impreuna.

Ai grija, insa, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! In puscarie, nu e ca la Parlament, iar ziaristii nu ti-ar face nimic din ce s-ar putea gandi noii tai colegi.

Sper! Mai ales ca, apropo, in pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai ramas vreo 2500 de violatori in puscarii.

Poate te mira ca-i cam ingust, ori ca-i olecuta de mucegai sau ca-s prea multi colegi in camera. Preocupat fiind cu amnistii si gratieri, desi aveai pe mana banii tarii, ai uitat sa repari puscariile si sa le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din drona. Nu credeai ca ti se intampla si tie justitie.

Altfel, prima zi e cu emotii. O sa fie mai bine! Probabil c-o sa descoperi si matale ca esti de fapt un scriitor, un cercetator si-un educator. Calea e batuta, si n-ar mai mira pe nimeni daca, dupa ce-ai umflat kilometrii de autostrada ori productia la hectar, o sa devii brusc un puscarias model.

Intre timp, noi cu ale noastre. O sa incercam sa ne vedem de viata si-o sa traim in lumea asta pe care tu ai incercat sa ne-o furi ca sa scapi de puscarie, dupa ce, printre altele nestiute, ai furat de la copii si asistati social ori din fondurile europene ca sa dai la partid ori sa-ti umfli conturile.
Asa ca, inca o data, bine ai venit, Liviu!”

Dar, isteria anti-Dragnea pare să nu aibă limite. Nu susții tineretul cu gusturi fasciste? Ești pesedist și meriți să mori!

Ești bătrîn? Ai distrus viitorul tinerilor. Îndrăznești să votezi cu cei care nu îșii taie pensia și veniturile în general, ci cu cei care îți cresc pensia!

S-au organizat mitinguri de bucurie, publice, unde ”tinerii frumoși și liberi” i-au dat muie efigiilor sau imaginilor lui Dragnea. Pe urmă, recuzita a fost abandonată în stradă.

Totuși, cît de bolnavă să fie nația asta? Cît dusă cu capul? Cît de spălată pe creier? Cît de animalică? Într-o revărsare necontrolată a degradării morale și umane, marginalii societății și-au dat mîna cu așa-zisa elită, absolventă de studii tehnice făcute pe repede înainte, o lume bolnavă sufletește a năvălit pe străzi ca să arate public că și-a însușit ce i s-a predat temeinic în ultimele decenii: să urască. Fără discernămînt. Fără a înțelege de ce. Fără să-i mai pese. Ca și la ”revoluția muii” din urmă cu un an, acești indivizi s-au regăsit umăr la umăr, într-o nouă țesătură socială – aceea a urii. Pentru că singurul lucru pe care îl au în comun toți aceștia este faptul că urăsc.

Justiția aia ”independentă”, a fost atît de nemaipomenit de curată încît a trebuit să aștepte rezultatul alegerilor ca să poată pronunța verdictul într-un dosar cel puțin aiuritor, ce nu avea nici o tangență cu corupția. În fond, era vorba despre angajarea a două femei la Consiliul Județean, nu de către Dragnea, dar cică la ”ordinul” lui Dragnea. Instanța, în inteligența ei, achită inculpații (toți, afară de Dragnea), constatînd că ”fapta nu există”, dar îl condamnă pe Dragnea pentru că ar fi instigat la săvîrșirea faptei inexistente.

A doua zi, omul lui Obama, Hans Klemm, descindea în biroul prim-ministrului Dăncilă. Iar aceasta pupa încălțările lui Klemm,  dînd asigurări că, la nevoie, va linge și opincile lui Iohannis. Oamenii lui Dragnea au fost îndepărtați din sferele înalte ale pseudo-puterii. Gabi Firea se trăgea în chip la Primărie cu marele protestatar ”Ceaușescu”, renumit pentru că lovește bătrîni pe stradă. Concomitent, reprezentanții FMI aterizau la București. Iar Rareș Bogdan slobozea celebrele panseuri despre felul cum România nu trebuie să mai impoziteze vreodată multinaționalele… Exit-poll-urile europene aveau rezerve să îi numere pe europarlamentarii PSD împreună cu socialiștii, existînd informația că întreg grupul se va afilia grupării Salvini. După arestarea lui Dragnea, lucrurile au redevenit clare. Grupul socialiștilor i-a bifat, în sfîrșit, și pe cei de la PSD. Mai încet cu suveranitatea pe scări!

Era un banc, pe vremuri, despre cît de frumoasă e viața în iad. Se și termina într-un mare fel: pauza s-a terminat, scufundarea în cazane!

https://samizdatul.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.