Ar trebui să-i fie retras mandatul de europarlamentar lui Traian Băsescu pentru că a turnat la Securitate?


Umblă vorba că alegerile europarlamentare din mai 2019 au fost despre integritate și că publicul pentru integritate a pedepsit PSD. Rezultatul acestui acces de pasiune publică pentru integritate riscă însă să fie contrar scopului, România pregătindu-se să fie singura țară care trimite un delator dovedit dintr-un regim totalitar să o reprezinte ca europarlamentar la Bruxelles. În timp ce pe Facebook ai zice că e o mare sensibilitate la „totalitarism” și comparații cu regimul lui Ceaușescu ale timpurilor de azi, când vine vorba de ceva concret iată că nu atât de mulți par deranjați de situație.

Cu toate astea, probele că Traian Băsescu a fost informatorul „Petrov” în facultate au devenit între timp publice, notele olografe putând fi accesate la Grupul de Investigații Politice. De asemenea, ziaristul Vlad Stoicescu (Dela0) a smuls câteva declarații de la una dintre victimele lui Petrov.

”Petrov” și-a turnat la mijlocul anilor 1970 mai mulți colegi de facultate. Notele informative erau depuse la cabinetul ofițerului de contrainformații al Securității din unitatea de învățământ, un anume locotenent-colonel Gheorghe Tudor. Sigur de aceste dovezi noi din arhivele gestionate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), CNSAS se desparte de precedentele verdicte de absolvire ale lui Traian Băsescu și trimite în instanță un verdict de colaborator cu poliția politică chiar în preziua alegerilor europarlamentare. Decizia e la instanța competentă (Curtea de Apel București), ca și actele pe care își bazează CNSAS judecata: coperțile unui dosar de informator care identifică sursa Petrov ca fiind persoana Traian Băsescu și cele două note extrase din dosarele colegilor aflați sub urmărire informativă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Grupul de Investigații Politice

Victima interogată de Vlad Stoicescu, turnată la Securitate în anii studenției petrecuți la Institutul de Marină, se numește Ion Bârgău și spune că Băsescu a făcut afirmații care îl puteau costa cariera ca să se afirme, nu că l-ar fi forțat cineva sau că nu avea de ales.

Iată că Traian Băsescu, autorul demascării oficiale a comunismului, ridicat în slăvi de unii intelectuali, deși biografia sa avea destule alte elemente indicative, este azi la Bruxelles ca reprezentant al poporului român, iar victimele sunt niște pensionari obișnuiți, care nu trezesc compasiunea nimănui. Ba alegerile chiar sunt prezentate ca o mare victorie a anticomunismului.

Unde mai pui că Traian Băsescu a semnat în fals o duzină de declarații de necolaborare cu Securitatea, cea mai recentă fiind dată primăvara aceasta, la depunerea candidaturii pentru Parlamentul European.

România curată

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Basescu), ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ar trebui să-i fie retras mandatul de europarlamentar lui Traian Băsescu pentru că a turnat la Securitate?

  1. Ene Constanta zice:

    Ce nu-ti mai ajunge Basescule ??? Nu te gandesti ca va veni momentul cand vei plati tot ceea ce ai facut si faci ? Ai grija….Dumnezeu nu doarme…ai si tu copii si nepoti….ce vina au ei ? ..dar vor trebui sa plateasca si ei prostiile pe care le faci….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.