In Romania de azi, turnatorii au ajuns profeti si patrioti.


CNSAS zice ca Dan Puric a fost turnator la Securitate.
Pentru astia mici asta nu inseamna nimic, e ca si cum i-ai zice unuia de 40 de ani ca un actor de la la 1800 era vegetarian. Dar pentru cei ce au prins putin din vremurile alea, inseamna al naibii de mult: ca printre ei era un baiat, cu nume de cod Cristian, care isi turna colegii, inca de la 17 ani. Nesuferitul ala mic si tocilar, care da acum lectii de rrrromanism, iti baga cutitul pe la spate, te tragea de limba, apoi le dadea securistilor liste cu rudele plecate in strainatate.


In anii ‘80, cea mai odioasa specie umana era turnatorul. Iti intra in casa, in suflet, statea cu tine la masa, apoi turna rapoarte. Pana si pe securistii din cartier ii mai inghitea lumea. Pana  la urma era un serviciu, infect, dar serviciu. Dar pe turnatori nu ii suporta nimeni. Stiu un caz al unui inginer turnat de prietenul de familie. Voia sa fuga in Germania, la fratele sau, iar “prietenul” a fost singurul caruia i-a spus. A sfarsit la canal, dand cu sapa in urmatorii 7 ani de zile.


Cine stie cati romani cu rude pe afara au avut de tras de pe urma lui? Cine stie daca a ajuns vreunul la inchisoare pentru ca vorbea cu fratele lui de prin Germania, sau daca altul a fost impiedicat sa ajunga profesor sau medic pentru ca nu avea dosar bun? Nu cred ca o sa aflam vreodata, dar sigur exista, iar acest purice are partea lui de vina.
“Prietenul tău Cristian îţi transmite salutări şi te roagă să-l ajuţi cu problema unor schiţe”-asta era mesajul de contact. Azi, prietenul tau Cristian este testat de PSD pentru alegerile prezidentiale. Da, ati citit corect.

Stiu ca multa lume il admira pe domnul Puric, stiu ca salile sunt pline la evenimentele lui. Si mai stiu ca poate spune timp de 5 ore citate despre neamul rrrromanesc si valorile lui, fara sa se repete. Acum ar merge un citat pe care nu il stie. E din tata: “toata viata puricele si-a dorit sa devina paduche.”

https://www.cronicipebune.ro/

Acest articol a fost publicat în DEZVALUIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la In Romania de azi, turnatorii au ajuns profeti si patrioti.

  1. hmmmm….si il admiram pe tipul asta, vorbeste frumos.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.