Un nou pelerinaj la Șumuleu Ciuc, de Rusaliile Catolice, cu steaguri maghiare și secuiești,


cu participarea președintelui Ungariei, care a calificat incidentul de la Valea Uzului „blasfemiator, contrar acordurilor internaționale, profund imoral”

Un nou pelerinaj la Șumuleu Ciuc, de Rusaliile Catolice, cu steaguri maghiare și secuiești, cu participarea președintelui Ungariei, care a calificat incidentul de la Valea Uzului „blasfemiator, contrar acordurilor internaționale, profund imoral”

Afara din Romania! Presedintele Ungariei trebuie declarat persoana non grata! Autoritatile romane dorm de 30 ani!

ACTUALIZARE 22:45
Președintele Ungariei, Janos Ader, a apreciat că incidentul de joi, de la cimitirul militar din Valea Uzului, este „blasfemiator, contrar legislației acordurilor internaționale, și totodată profund imoral”, transmite MTI, citată de Agerpres.
Participând sâmbătă la pelerinajul tradițional de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc în România, președintele Ungariei a afirmat că unele dintre cele 52 de cruci amplasate în cimitirul din Valea Uzului în memoria unor soldați români ar fi fost „ridicate pe rămășițele unor soldați unguri” și că Ministerul Român al Apărării nu ar fi autorizat instalarea lor.
Janos Ader e de părere că instalarea crucilor într-un sit memorial încalcă acordul româno-ungar privind întreținerea mormintelor din război, dar că este în interesul Ungariei și al etnicilor maghiari din România să se găsească o soluție care să permită conviețuirea pașnică a românilor și a maghiarilor.
ȘTIREA INIȚIALĂ
O mulțime de credincioși, printre care și înalți oficiali ai Ungariei, a participat la Șumuleu Ciuc, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile Catolice, închinat Fecioarei Maria, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est, potrivit Agerpres.
Slujba a fost oficiată la același altar în aer liber de unde, cu o săptămână în urmă, Papa Francisc oficiase Liturghia Pontificală.
Pelerinii, majoritatea catolici de limbă maghiară, au venit din România, Ungaria, restul Europei și al lumii, cu credința că rugăciunile adresate Fecioarei Maria de la Șumuleu le sunt împlinite. Unii dintre aceștia au fost prezenți și cu o săptămână în urmă, la Liturghia oficiată de Papa Francisc, și au dorit să revină și pentru sărbătoarea de hram de la marginea municipiului Miercurea Ciuc. Cu ocazia praznicului catolic al Pogorârii Sfântului Duh, secuii s-au rugat pentru unitate și pentru pace.
Grupurile de pelerini au urcat muntele Șumuleu, rostind rugăciuni sau cântând imnuri bisericești. Unii dintre aceștia s-au îmbrăcat în costume tradiționale maghiare sau au purtat steagul Ungariei, steagul secuiesc sau pe cel arpadian.
La slujbă a participat președintele Ungariei, Ader Janos, și soția sa, prezenți constant în ultimii ani la eveniment și întâmpinați cu aplauze, precum și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, membri ai  Guvernului de la Budapesta, reprezentanți ai Consulatului general al Ungariei la Miercurea Ciuc, parlamentari U.D.M.R. din Legislativul de la București, autorități române locale și județene. Prezența înalților demnitari ai Ungariei nu a avut caracter de vizită oficială în România.
Acest articol a fost publicat în UNGURI(Ungaria). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un nou pelerinaj la Șumuleu Ciuc, de Rusaliile Catolice, cu steaguri maghiare și secuiești,

  1. Ene Constanta zice:

    Nu vreti sa intelegeti ….dar va veni momentul cand veti plati pentru tot ceea ce faceti…Ardealul , Transilvania este pamant ROMANESC …deci este a ROMANIEI ! Cand veti pricepe ? carati-va in Ungaria….afara cu voi ticalosilor….ajuta-ne Doamne !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.