EuroNews a lansat un fake news uriaș despre evenimentele de la Valea Uzului. Autoarele articolului sunt două jurnaliste maghiare


EuroNews a lansat un fake news uriaș despre evenimentele de la Valea Uzului. Autoarele articolului sunt două jurnaliste maghiare

EuroNews redă în mod deliberat de o manieră falsă evenimentele care au avut loc la Valea Uzului, scrie jurnalistul Victor Roncea pe pagina sa de facebook.
Agenția de știri titrează că „un grup de români a pătruns într-un cimitir austro-ungar”, iar în textul articolului este citat doar parlamentarul UDMR, Attila Korodi, care susține, evident, versiunea etnicilor maghiari. Evident, cimitirul nu este în Austro-Ungaria, ci în România.
Autoarele articolului își însușesc doar varianta maghiară a evenimentelor, ceea ce nu ar trebui să fie surprinzător, având în vedere că, în conformitate cu textul prezentat, de documentare s-a ocupat biroul Euronews de la …Budapesta.
Declarațiile lui Korodi, despre așa zise violențe produse de români, au fost negate de către oficialii Ministerului de Interne. Acest mic „detaliu” este însă omis de către jurnaliștii EuroNews.
Până și numele localității Dărmănești este ortografiat în versiunea sa maghiară, „Dormanfalva”, la fel cum este și Csíkszentmárton/Sanmartin Ciuc sau  Bákó (Bacău).
„Autoarea „stirii” este o rezidenta a Ungariei, corespondenta Euronews la Budapesta, Beatrix Asbóth, absolventa Pázmány Péter Katolikus Egyetem din Budapesta (1998 – 2004). „Jurnalista” a fost si la Sumuleu la vizita Papei deci nu se poate spune ca nu stie cam pe unde vine Transilvania sau Valea Uzului, ca sa o plaseze pe cea din urma in Ungaria”, scrie Victor Roncea, menționând că șefa acesteia este Palfi Rita.
EuroNews este o organizație cu sediul la Lyon, Franța. Poate ar fi momentul ca reprezentantul României la Paris, E.S. Luca Niculescu, să reacționeze, așa cum a făcut-o și Ambasada României în Germania, în momentul în care televiziunea de stat a acestei țări a afirmat că țara noastră „a anexat Transilvania”.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA (alogeni). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la EuroNews a lansat un fake news uriaș despre evenimentele de la Valea Uzului. Autoarele articolului sunt două jurnaliste maghiare

  1. Ene Constanta zice:

    Mai fratilor…nu sunteti sanatosi….cimitirul din Valea Uzului este pe pamant ROMANESC in ROMANIA ,acolo sunt ingropati multi oameni ,unii de alte nationalitati…romanii NICIODATA nu au profanat morminte…Ce ar fi sa ne lasati in pace…daca nui va convine…luati-va calabalacul si valea in Ungaria ! drum bun cale batuta….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.