Vasile Astărăstoae: ”Caragiale a fost genial!”


Dacă cineva mai avea vreo îndoială că noi și cei care traiesc pe malul stâng al Prutului avem gene comune, viața politică din cele două entități statale spulberă această incertitudine.

1.Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, condus de Maia Sandu, a decis miercuri seară să accepte condiția Partidului Socialiștilor (PSRM), partidul prorus al președintelui Igor Dodon, de a vota un președinte al Parlamentului propus de PSRM, pentru a putea debloca activitatea legislativului – potrivit Radio Chișinău. Decizia a fost luată la Consiliul Politic Naţional al PAS, la propunerea Maiei Sandu, cu 46 de voturi „pentru” și unul „împotrivă” din totalul celor 47 de membri prezenți. PAS și-a asumat „o decizie dificilă pentru a debloca situația politică actuală și a oferi Republicii Moldova un guvern legitim și democratic”.

Maia Sandu a fost prezentată în România ca un vârf de lance al curentului pro-european, anti-rusesc, anti-comunist. Această Jeanne d’Arc ot Chișinăuprogresistă și anticlericală, în campania electorală a promis că va lupta pentru instaurarea statului de drept, împotriva „penalilor”, împotriva dictatorului Dodon, care vrea să se alieze cu Putin și să conducă Moldova pe un drum antieuropean. Astăzi, în interesul țării, ea se sacrifică și face o alianță cu socialiștii lui Dodon. Mai mult, sacrificiul merge până la capăt: după ce va fi instalat un președinte socialist al Parlamentului, Maia Sandu va fi Premierul unui Guvern susținut de socialiști. Pe scurt: pupat Piața Independenței.

2.În România, progresiștii au tunat și fulgerat împotriva micului Titulescu, ”Puie Monta”, plagiator (dovedit inclusiv în instanță), palavragiu, agent SIE etc. Iată că, în interesul țării, pentru a debloca situația politică actuală, Victor Ponta a fost reevaluat și este frecventabil. Bea cafeaua cu BarnaLudovic Orban și, mai ales, Rareș Bogdan (la Realitatea TV) denunțau acțiunile anti-românești ale UDMR-ului. Iată că, în interesul țării, pentru a debloca situația politică actuală, udemeriști au devenit aliați onești și de nădejde. Pe scurt: pupat Piața Independenței.

În concluzie: Caragiale a fost genial.

Autor: Vasile Astărăstoae

Vasile Astărăstoae Facebook

Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.