Moțiunea de cenzură, anulată chiar de Ponta și Băsescu – ironii la adresa PNL și USR!


Deputați în Parlamentul României

Doi politicieni trecuți prin combinațiile guvernării și problemelor la cel mai înalt nivel nu dau șanse moțiunii – și comentează negativ acțiunile PNL și USR

 Traian Băsescu nu dă șanse moțiunii de cenzură – culmea, depusă și de propriul partid, PMP. Într-o emisiune la B1TV,  Băsescu a comentat că moțiunea ar avea mai un rol simbolic al acestei moțiuni! ”Principalul obiectiv al acestei moțiuni trebuie să fie acela de a arăta că există opoziție”, a spus Băsescu.

”Nu este obligatoriu, deși mi-aș dori foarte mult, ca moțiunea să aibă succes – dacă ar avea succes, ar fi foarte bine”, a declarat fostul președinte. ”Moțiunea trebuia făcută, dar nu cred că va trece”.

Ideea de a mai lua voturi de la PSD nu e valabilă, crede Băsescu. ”PSD este capabil să instituie un sistem de control al oamenilor săi, care să facă imposibile dezertări”.

”Nu cred că va fi o hemoragie atât de mare de PSD-iști încât să acopere golul de circa 30 de locuri”, a comentat Băsescu. ”După socotelile mele, cu tot cu trecerea UDMR de partea opoziției, lipsesc vreo 30 de voturi”.

La fel ca fostul președinte, nici fostul premier Victor Ponta, nu dă șanse moțiunii de cenzură – dar, mai mult, consideră că în orice situație ar trebui să participe și PSD la rezolvarea problemelor țării, în cazul unei o eventuale răsturnări a guvernului.

”În condițiile în care ar trece moțiunea de cenzură, ceea ce în acest moment e puțin probabil, dar dacă ar trece, eu cred că singura soluție corectă și rațională este ca domnul Iohannis în calitatea sa de arbitru, nu de jucător, să cheme absolut toate forțele politice, și mă refer inclusiv la PSD, la ALDE, și să ceară niște soluții la problemele pe care le avem stringente”, a spus Ponta la RTV.

Fostul premier atrage atenția că PNL și USR ”se cam ceartă, cam cum se ceartă și cu ceilalți”.

”Când vrei voturi de la cineva, în speță de la PSD și ALDE, nu-i înjuri toată ziua la TV și te aștepți după aia să-ți voteze moțiunea”, spune Ponta. ”Într-un fel, ori îi bănuiesc că nu se pricep, ori îi bănuiesc că chiar nu au vrut să treacă moțiunea și de asta i-au tot atacat pe cei de la PSD și ALDE”, a comentat acuzator Ponta.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md

Reclame
Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.