USR își dă arama pe față: Lupte murdare pe bani și pe funcții


Cristian Ghinea și USR

Conflict mare în USR din cauza banilor pe care unul din membrii de partid i-ar fi câștigat în campania electorală pe spatele USR. Mai grav, acuzațiile vin pe fondul luptelor interne pentru funcții

O ceartă internă a izbucnit în USR pe tema banilor pe care o agenţie media administrată de Sorin Pavel, membru USR, ar fi încasat-o de la partid pentru servicii de promovare în mass-media în campania pentru europarlamentare. Ar fi vorba de 8.000 de euro, de care s-a împiedicat tocmai Cristian Ghinea, ales europarlamentar, ceea ce este straniu, deoarece el va câștiga în fiecare lună acești bani care au fost folosiți, în plus, ca să îi ofere lui o funcție bine remunerată.

O postare pe grupul intern de Facebook „USR – Poiana lui Iocan”, obţinută de MEDIAFAX, pare să arunce lumină asupra scandalului din cel mai cinstit și mai bine intenționat partid din România, cum se laudă USR. Astfel, câțiva membri USR afirmă că Cristian Ghinea ar lansa astfel de acuzaţii pentru că are interes să candideze pentru şefia filialei partidului din Sectorul 3, care are alegeri duminică, 23 iunie.

„Deci, tot tăvălugul ăsta a fost pornit doar pentru că Ghinea vrea puterea la S3, Mălureanu (Liviu Mălureanu, consilier local Sector 3 – n.r.), angajatul partidului candidează şi el, exact el spunea nu e nicio problemă dacă atribui contracte firmelor unde membrii sunt administratori. Nu reuşiţi să luptaţi corect? Vă doare că în opoziţie sunt oameni competenţi? Vă jucaţi cu emoţia membrilor pentru a ajunge la putere? Sper că la şedinţa BN se vor clarifica unele lucruri”, scrie Ferenc Istvan Kabai, membru al USR Sălaj.

La rândul ei, Daniela Tarnovschi de la USR spune că „Duminica viitoare, în 23 iunie 2019 la USR Sector 3 vor avea loc alegeri. E o filială mare, cu mulţi oameni activi, care a avut rezultate foarte bune la alegeri. De ceva vreme văd filmuleţe şi citesc texte de prezentare ale unor oameni care vor să candideze pentru forurile din conducerea filialei. Până când explodează scandalul. Atac la beregată. Doar că scandalul răsar după ce deja în Poiana explodase un alt scandal referitor la USR Giurgiu şi posibilele acuze de fraudă a bugetului de campanie”.

Implicată în scandalul cu banii de la USR este firma Penrose la care este asociat şi Sorin Pavel, membru al USR.

Așadar, USR, noul val al politicii românești, începe să scârțâie pe la încheieturi, iar lupta pentru funcții să se dea prin lovituri murdare și acuzații ”frățești”, exact ca în celelalte partide. Dacă la acest conflict intern se adaugă lupta dintre Dan Barna și Dacian Cioloș pentru a desemna candidatul la prezidențiale, ambii dorindu-și acest lucru, iată că lucrurile nu sunt roze în alianța care ”va salva România”

BRUXELLES, 17 iun – Sputnik, Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la USR își dă arama pe față: Lupte murdare pe bani și pe funcții

  1. Vax zice:

    Barna trebuie sa fie nebun daca el crede ca are vreo sansa la presidentie!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.