Librăria Cărturești promovează „Raftul LGBT”, inspirat de comunitatea homosexualilor din România: sunt și cărți recomandate pentru copii de 2-4 ani


Librăria Cărturești a organizat „Raftul LGBT”, inspirat de comunitatea homosexualilor din România, oferind promoții de până la 20% pentru o selecție de 35 de cărți, inclusiv pentru categoria de vârstă 2-4 ani.
„Respectul pentru drepturile omului și pentru diversitate va fi sărbătorit la București pe 22 iunie, printr-un marș al diversității. Cărturești.ro a susținut dintotdeaua aceste drepturi, așa că ne alăturăm sărbătorii prin crearea unui raft inspirat de comunitatea LGBT din România. În plus, în perioada 14 -24 iunie, selecția din librăria online are o reducere de până la 20%”, se precizează pe site-ul oficial Cărturești.ro.
Potrivit sursei citate, din oferta prezentată nu lipsesc cărțile pentru copii, recomandate pentru vârsta de 2-4 ani, cum este cazul cărții „Regele tuturor sălbăticiunilor”, autor Maurice Sendak.
Cărturești promovează și în rândul adolescenților „Raftul LGBT”, pentru această categorie de cititori fiind oferite mai multe cărți, printre care „Îți voi oferi soarele”, de Jandy Nelson.
„Jude și fratele ei geamăn, Noah, sunt extrem de apropiați. La vârsta de treisprezece ani, îl găsim pe Noah, un băiat singuratic, retras, care desenează întruna și care se îndrăgostește de carismaticul băiat din vecini, în vreme ce neastâmpărata Jude este plină de semne de bună purtare, se dă cu un ruj roșu aprins și vorbește întruna, ca pentru amândoi”, aflăm din prezentarea cărții.
O altă carte destinată adolescenților este „Cu drag, Simon. Simon și planul homo sapiens”, de Becky Albertalli, din prezentarea căreia aflăm și subiectul cărții, respectiv:
„Simon Spier are șaisprezece ani și încearcă să descopere cine e și ce-și dorește de la viață. Dar când unul dintre e-mailurile lui către Blue, băiatul care l-a fascinat, ajunge în mâinile cui nu trebuie, lucrurile iau o întorsătură extrem de complicate”.
„Raftul LGBT” este organizat de Cărturești împreună cu Accept, asociația care promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) în România.
Acest articol a fost publicat în CARTI, ROMANIA (homosexuali). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.