Când votul vostru se reflectă în jefuirea noastră: Cazul Băsescu alias Petrov – primarul Bucureștilor


  Unii spun că votul nostru nu contează și tind să cred că așa este, atâta timp cât STS, un […]

 

Unii spun că votul nostru nu contează și tind să cred că așa este, atâta timp cât STS, un serviciu militarizat, numără voturile. Cu timpul, aflăm că rezultatul votului chiar contează și că se reflectă în calitatea vieții noastre cotidiene.

Pentru cei care au memoria scurtă, iată cum este afectată viața bucureștenilor de alegerea ca primar a turnătorului Petrov, alias Băsescu. Și ăsta e doar un exemplu. Mulți se întreabă cum a ajuns primăria municipiului București să plătească unei persoane, drept despăgubire, jumătate din bugetul anual al acestei instituții. Iată răspunsul, oferit de Gheorghe Piperea:

„Un individ cumpără cu 2 lei niște drepturi litigioase asupra unui parc din București. Petrov, alias Traian B., i-l restituie în natură fără prea mari scrupule. Individul făcut apropitar de Petrov vrea să construiască acolo un măreț ansamblu imobiliar-primăria îi da PUZ cu 21 de metri regim de înălțime, dar el vrea 28 de metri. Între timp, guvernul interzice construcția de imobile în parcuri.

Că să nu rămână nereperate «drepturile» individului, primăria îi oferă la schimb cu parcul un ansamblu imobiliar pe care îl cumpără de la vechiul proprietar cu foarte, foarte mulți bani. Pe atunci, acel ansamblu era un loc de fițe ale Bucureștilor unde locuiau foarte mulți expați cu salarii enorme (inclusiv van Groningen) și foarte mulți mahări de neam prost și plini de bani nelegitimi. Schimbul se perfectează prin 2007, după care intervine noul litigiu – individul da în judecată primăria, cerând despăgubiri.

Instanțele, după un proces de cca 10 ani, îi dau câștig de cauza individului – despăgubirile sunt de 115 milioane de euro, un sfert din bugetul anual al primăriei. Înțelepții magistrați resping cererea primăriei de anulare a contractului de schimb.

Ați reținut de unde s-a pornit, da? De la o cesiune de drepturi litigioase cu preț de doi lei. Tot ce a trebuit să facă individul în cauza a fost : să aibă răbdare, să ungă rotițele necesare (în special, cele de campanie electorală), să achite onorarii de avocat și taxe de timbru și să se roage pentru desemnarea «aleatorie» a completurilor care s-au perindat de atunci în cazurile sale multiple derulate în instanțe.

Vedeți de ce au dreptate senatorul-tiribombă, consilierii «pe partea economica» ai lui Orban L. și propagandiștii BNR când spun că cesiunea de drepturi litigioase e bună, iar retractul litigios e malefic? Păi cum ai mai putea face 115 mil euro neimpozabili (despăgubirile nu sunt purtătoare nici de tva nici de impozit pe venit) cu o «investiție» inițială de doi lei? Mai e România un paradis al speculatorilor sau nu mai e? Păi ce, ne jucăm?”

                                                                                                      Damian Aldea 

http://www.justitiarul.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Basescu), POLITICA(votare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.