DNA-ul din Franța s-a săturat de amestecul americanilor!


Franța. Drapel

Pentru ca acum Marie Le Pen a cistigat si Franta incepe sa aiba tupeu dar la noi au cistigat progresistii USR, PLUS, PNL…doar ati vazut ce directive in justitie vin acum din SUA? 

DNA-ul din Franța, Agenția Franceză Anticorupție, a recunoscut că americanii sunt cei care controlează investigațiile din Europa și a cerut ca europenii să se elibereze de tutela americană

. Directorul Agenţiei Franceze Anticorupţie (AFA) Charles Duchaine a declarat că vrea să întărească instrumentele de cooperare la nivel european pentru a evita ca procedurile să fie controlate în totalitate de americani, potrivit AFP.

Reacția neașteptată a directorului DNA-ului francez amintește, inevitabil, de situația din România, DNA-ul românesc fiind acuzat de nenumărate ori că face jocurile americanilor și că se află sub influența factorilor externi.

”Astăzi, suntem totuşi mult în urmă, americanii sunt cei care conduc jocul şi care declanşează procedurile’, a recunoscut directorul AFA, agenţie responsabilă cu prevenirea şi controlul corupţiei în companiile cu peste 500 de angajaţi şi cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro.

Critica imixitunii americane în justiția europeană ia accente dramatice:

„Ne dăm seama că ei vin la pescuit la noi pentru a căuta informaţii pe care companiile li le dau în altă parte, de teama că vor fi chemate în justiţie”, a explicat directorul AFA. El a atenționat că ”nu trebuie ca firmele noastre să fie ostaticele unei justiţii străine. Din momentul în care există o justiţie tranzacţională, trebuie ca ea să fie sub control, să vedem ce se întâmplă în mod real”.

Așadar, Franța nu mai vrea ca justiția sa să fie sub control american! Dar solicitări similare făcute din România s-au izbit de criticile forurilor europene și a ambasadelor străine, inclusiv de opoziția Franței!

Acum însă, Franța vrea o strategie la nivel european pentru a opri influența și controlul american asupra justiției. Este momentul să li se reamintească europenilor în general, și oficialilor francezi în particular, cum au reacționat când același lucru a fost cerut dinspre România, inclusiv în Parlamentul European!

BRUXELLES, 20 iunie – Sputnik, Daniela Porovăț

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în EUROPA(Franta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la DNA-ul din Franța s-a săturat de amestecul americanilor!

  1. Ene Constanta zice:

    Ei…ati vazut dragutilor….nu va convine….nici noua…deci….sa va vina mintea la cap !…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.