Vasalii Europei din România s-au încăierat ca să le facă pe plac stăpânilor


European Council President Donald Tusk, front center, and European Commission President Jean-Claude Juncker, front left, lead EU leaders to a group photo at an EU summit at the Europa building in Brussels on Thursday, Dec. 14, 2017

În timp ce Germania și Franța se bat pe conducerea Europei, valeții lor din România s-au luat și ei la ceartă ca să arate cât de devotați le sunt stăpânilor

 Spectacol penibil al reprezentanților PNL și PLUS care s-au acuzat reciproc în România de pactizare cu dușmanul pentru că Merkel și Macron nu au reușit să ajungă la o înțelegere privind împărțirea funcțiilor în Europa. Cel care a declanșat scandalul est Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL și vicepreședinte al Grupului PPE, așadar un susținător al lui Manfred Weber.

El a scris pe pagina sa de Facebook că ”zilele acestea vedem în Parlamentul European o alianță între grupul Renew al lui Emmanuel Macron și socialiștii europeni împotriva PPE. Colaborarea dintre grupul lui Macron și socialiști este mult mai strânsă decât colaborarea lor cu PPE. Am văzut asta în fiecare zi în negocierile pentru formarea majorității”.

Ceea ce la nivel european este admis însă, toată lumea colaborând cu socialiștii, devine un păcat capital în România pentru Mureșan:

”Acest lucru nu este surprinzător. Emmanuel Macron însuși a fost membru al Partidului Socialist din Franța și a fost ministru în Guvernul președintelui socialist al Franței, Francois Hollande. Acest lucru nu este surprinzător, dar este grav pentru România. Este grav, deoarece PPE este partidul care a sprijinit mereu România”, spune Mureșan.

Iar de aici până la înfiera cu mânie nu proletară, ci populară, acțiunea USR-PLUS care face parte din grupul lui Macron, nu mai e decât un pas:

”PPE a luptat pentru statul de drept din România, în timp ce socialiștii europeni erau la braț cu PSD. PPE a susținut-o pe doamna Kovesi, în timp ce socialiștii europeni au votat împotriva ei. Sigur că și Guvernul Franței a votat împotriva ei în Consiliu. Socialiștii europeni au fost apărătorii PSD-ului și vor fi in continuare, după o scurtă “înghețare a relațiilor” pe durata campaniei”, acuză neiertător Mureșan, încercând să lipească imaginea USR-PLUS de inamicul numărul 1, PSD-ul.

Dragoș Tudorache fost ministru în Guvernul Cioloș și europarlamentar PLUS din grupul lui Macron, a sărit și el la bătaie, înțelegând pericolul pe termen lung ca USR-PLUS, care vrea să aibă propriul candidat la prezidențiale, să fie acuzat de PNL pentru ”colaboraționism” cu PSD-ul:

”Cred că Siegfried Mureșan, care vede o colaborare între grupul Renew și socialiști împotriva popularilor, s-a uitat la alte negocieri. Și eu fac parte din echipa de negociere, ba chiar am condus lucrările pe pachetul de justitie și afaceri interne la cererea celorlalți negociatori, și am observat o aliniere și o colaborare bună în aceste negocieri între toate cele trei grupuri”, a scris Tudorache pe contul său de socializare.

El observă că au fost multe subiecte ”unde popularii și socialiștii au fost complet compatibili – așa cum de altfel s-a întâmplat și în mandatul trecut când cele două familii au făcut toate jocurile în PE”.

Apoi urmează contraatacul: ”Înțeleg că popularii sunt supărăți că Manfred Weber nu are susținere majoritară nici în Parlament și nici în Consiliul European, dar pentru asta singurii responsabili sunt popularii pentru că au ignorat semnalele politice venite de mai bine de jumătate de an”.

Tudorache  îl sfătuiește pe Mureșan să înțeleagă că ”există o configurație nouă a Parlamentului European de care trebuie să țină seama, cu trei forțe puternice nu doar cu două cum au fost obișnuiți”.

Dar cel mai tare l-a durut pe europarlamentarul PLUS asocierea cu PSD, așa că îl roagă pe Mureșan ”să nu mai vadă lucruri „grave pentru România” când, pentru prima dată, un șef de grup este român și interesul nostru ca țară va fi foarte bine reprezentat, îl asigur”.

Bomboana de pe tort vine însă la finalul postării și arată cine sunt de fapt stăpânii celor doi: ”Grupul Renew Europe nu este al lui Macron așa cum, sper eu, nici PPE nu este al lui Merkel. O asemenea simplificare, cel puțin în cazul Renew, este falsă”, pretinde Tudorache, dovedind însă exact contrariul.

Lupta dintre PNL și USR-PLUS se aliniază astfel și pe frontul european, iar în perspectiva alegerilor prezidențiale se anunță o bătălie crâncenă. Merkel și Macron, care, desigur, nu au niciun cuvânt de spus și nu dețin grupurile politice ale popularilor și ale ”înnoitorilor Europei”, cum vrea Dragoș Tudorache să spună, și-au asmuțit deja cățeii să se bată între ei, ca un ecou îndepărtat al luptei pentru putere dintre marile capitale.

În timp ce Berlinul și Parisul își împart Europa, valeții lor din provincia îndepărtată România trebuie să latre conform cu dorințele stăpânilor!

BRUXELLES, 21 iun – Sputnik, Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA ( USR, PLUS,PDL,PNL), ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Vasalii Europei din România s-au încăierat ca să le facă pe plac stăpânilor

  1. elenac2019 zice:

    Care e diferenta de definitie dintre o persoana „socialista” si una „populista”? Daca un roman prezinta oarecare interes pentru asa ceva,e de-a dreptul hipnotizat sau are vreun interes financiar. Francezii si germanii (ca si popoare, constiinta publica) au multa istorie in urma si nu se vor „tolera” unii pe altii prea usor. Incerc sa fiu diplomata si sa folosesc cuvinte „delicate”. Ar fi bine sa nu intram intre ei. Le avem pe ale noastre (si pe „ai nostri”) de care sa ne „stresam”. A, da! Ceea ce CONTEAZA pentru noi este CENZURAT.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.