NATO intră în science-fiction: spațiul cosmic va fi domeniu de luptă!


NATO

Spațiul cosmic va fi recunoscut ca domeniu de luptă în 2019 de către NATO pentru ca Alianța să își demonstreze relevanța pe viitor.

NATO își propune să recunoască spaţiul cosmic ca domeniu de luptă în acest an, au afirmat patru înalţi diplomaţi, inițiativa fiind menită să îi demonstreze președintelui SUA că existența NATO se justifică și pe viitor și că Alianța e capabilă să se adapteze în fața noilor ameninţări. NATO ar răspunde astfel inițiativei lui Trump care a creat Forţa Spaţială a Statelor Unite.NATO ar urma să ia această decizie la Summitul din 3-4 decembrie de la Londra, în prezența lui Trump, iar prin acest demers Alianța va recunoaşte oficial că pot fi duse războaie şi în spaţiul cosmic şi că nu există doar confruntări terestre, aeriene, maritime sau cibernetice.

„Există un acord conform căruia spaţiul cosmic ar trebui declarat domeniu, iar summitul de la Londra este cel mai bun loc de a oficializa acest lucru”, a declarat un înalt diplomat al NATO implicat în discuţii.

Reprezentanții NATO neagă însă că Alianţa ar fi pe picior de război în spaţiul cosmic, dar spun că a-l declara pe acesta ca fiind un domeniu ar declanşa o dezbatere în jurul ideii dacă NATO ar trebui în cele din urmă să folosească arme spaţiale care pot doborî rachete inamice sau sisteme de apărare aeriană sau care pot distruge sateliţi.

Decizia neobișnuită de a declara spaţiul cosmic drept nouă frontieră pentru apărare ar avea menirea de a-l convinge pe Trump că Alianţa Nord-Atlantică poate fi un aliat util în descurajarea rivalilor SUA, în principal a Chinei care dezvoltă arme pe care le poate folosi pe orbită şi a devenit anul trecut prima ţară care a ajuns pe partea îndepărtată a Lunii.

„Poate să existe un război exclusiv în spaţiu, însă cine controlează spaţiul controlează şi ce se întâmplă pe uscat, pe mare şi în aer”, a spus Jamie Shea, fost oficial al NATO, în prezent analist la think-tank-ul Friends of Europe de la Bruxelles. „Dacă nu controlezi spaţiul, nu controlezi nici celelalte domenii”, a mai afirmat el.

Miniştrii apărării din NATO ar urma să cadă de acord asupra unei largi politici spaţiale la întâlnirea regulată pe care o vor avea săptămâna viitoare la Bruxelles, deşi nu va exista încă o decizie de a declara spaţiul cosmic un domeniu operaţional de apărare.

BRUXELLES, 24 iunie – Sputnik, Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ARMATA(NATO). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la NATO intră în science-fiction: spațiul cosmic va fi domeniu de luptă!

  1. Marius zice:

    Spațiul Cosmic este de mult ocupat. Există mai multe Programe Spatiale Secrete care se derulează de cca.60 de ani în Sistemul nostru solar. Există baze îngropate pe Lună, pe Marte și pe multi sateliți ai planetelor din Sistemul solar. Acestea sunt functionale și per total acolo lucrează cca 25 mil. de oameni. De exemplu una (căci sunt mai multe) dintre aceste baze de pe Lună se numeste Comandamentul Operational Lunar.
    Detin navete spatiale care parcurg distanta Pământ-Lună în 10 min. și de asemenea nave mult mai mari pentru călătorii în afara Sistemului Solar.
    Flota Solar Warden (Gardianul Solar) a fost descoperită de un hacker englez (Garry MvKinnon), cu detalii si ea exista din timpul presedintelui Reegan.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.