Pas uriaș pentru România: Legea pensiilor a fost adoptată. PSD a reusit!


Vot în Parlamentul României

Camera Deputaților a adoptat astăzi legea sistemului public de pensii, după reexaminarea ei ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR. De acum, decizia este în mâinile lui Iohannis

 Legea pensiilor adoptată astăzi va merge la președintele Iohannis pentru promulgare. În lege au fost efectuate „clarificări” pentru a pune în acord textul legislativ cu solicitările CCR în ceea ce privește plata asigurării sociale de către angajator și s-a procedat la corelarea cu o altă lege pentru pensiile de invaliditate.

„Curtea a cerut la trei paragrafe să fie niște clarificări, mai precis cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale și acolo s-a făcut precizarea că deși trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează și le distribuie mai departe este angajatorul. A fost o corelare pentru pensiile de invaliditate în mod normal ar trebui să venim cu o lege privind indemnizația socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că așa a solicitat CCR ca să fie foarte clar am operat și aceste modificări”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Acum totul este la latitudinea lui Iohannis care va primi legea spre promulgare, lucru care a făcut-o pe Olguța Vasilescu să declare că ”speră din toată inima ca această lege să nu fie întoarsă de președinte”.

Olguța și-a apărat legea spunând că aceasta crește pensiile, nu îi sărăcește pe pensionari așa cum acuzase Opoziția și că ”în cei 7 ani de guvernare 2009-2016, în 3 guverne, nu au crescut veniturile din PIB cât au crescut în ultimii 2 ani”, pentru a dovedi că există resursele necesare aplicării ei.

Deși Opoziția a făcut mare scandal cu privire la această lege, niciun deputat nu a îndrăznit să voteze contra ei, așa încât Legea pensiilor a fost adoptată cu 197 voturi „pentru” și 70 de abțineri, dar fără nici un vot „împotrivă”.

BRUXELLES, 26 iunie – Sputnik, Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(parlament). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pas uriaș pentru România: Legea pensiilor a fost adoptată. PSD a reusit!

 1. xaeus zice:

  Daca nici pe batranii care au muncit pe bune o viata nu-i mai respectam, atunci pe cine mai respectam ?

  Abia asteapta cei de la Uniunea Sugerii Romaniei sa ajunga la putere ca sa poata finaliza transformarea tarii intr-una de sclavi.

  Apreciază

 2. Florin zice:

  Ceruțule, că mai patrihoți ca tine-s doar psd-eii, iar tu nu ești, revista aia a fost tot timpul condusă de ăsta – lupu-și schimbă părul, dar năravul …
  În ce-l privește pe pui, funcționează alt proverb – ce naște din pisică, șoareci …
  Pe scurt, ADN-ul nu se schimbă la un individ odată cu numele revistei păstorite, dar se transmite puilor.
  Pa. Încearcă să pari mai subtil.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.