Victorie uriașă pentru Liviu Dragnea – va fi scandal monstru în Coaliție! E posibl sa repatriem aurul!


Liviu Dragnea

Dragnea a pus în aplicare o strategie în domeniu, iar Coaliția nu o poate schimba brusc – la 180 de grade! O impunere a voinței liderilor Dăncilă și Tăriceanu împotriva unor demnitari vocali este extrem de periculoasă.

. Acum puțin timp, Curtea Constituțională a decis în privința sesizării PNL și USR pe proiectul legislativ privind repatrierea aurului BNR.

Proiectul a fost iniţiat de Liviu Dragnea şi de Şerban Nicolae și prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Ei bine, CCR a respins azi sesizarea de neconstituționalitate, ceea ce înseamnă că legea inițiată de Dragnea este constituțională și va merge la președinte, pentru promulgare.

Problema este că, luni, Coaliția a decis că îl va susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat – iar Isărescu și BNR s-au opus ferm legii repatrierii aurului!

”Nu jucam la păcănele aurul României”, a declarat atunci Mugur Isărescu.

Printre obiecții se spune că proiectul normativ este a modificare a Statutului BNR, stabilit prin legea 312/2004, și asta fără avizul Băncii Centrale Europene, ceea ce ar înseamna o încălcare a Tratatului de Funcționare al UE.

Ori, ce se va întâmpla acum, pentru că Isărescu nu va renunța la poziția Consiliului de Administrație al BNR privind această lege – implicit la poziția față de modificarea statului BNR.

Pe de altă parte, Dragnea și Șerban Nicolae au pus în aplicare o strategie în domeniu, iar Coaliția nu o poate schimba brusc – la 180 de grade! În condițiile în care în privința (susținerii) lui Isărescu este deja un mare diferend în Coaliție, este de așteptat ca decizia CCR să producă un scandal monstru în Coaliția de guvernământ.

O impunere a voinței liderilor Dăncilă și Tăriceanu împotriva unor demnitari vocali precum Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Daniel Zamfir sau Liviu Pleșoianu este extrem de periculoasă.

BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în POLITICA(LiviuDragnea), ROMANIA(tezaur). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.