Cine supravegheaza copiii cand se suspenda cursurile? Profesorii au spus pas!


Unde s-a mai pomenit asa ceva? Ti-ai facut copil pentru a ti-l creste statul? Scoala este pentru invatamint si nu pentru a te scapa pe tine de responsabilitatea lui. Nu ai timp, angajeaza bona. Prosti sunt profesorii care fac munca patriotica pentru copilul tau! 

Suspendarea brusca sau anuntata a orelor de scoala constituie o mare provocare pentru parinti. Propunerea unitatilor de invatamant de serviciu, unde sa fie supravegheati copiii, a fost respinsa de profesori, iar deputatii incearca, pentru a doua oara, sa paseze aceasta responsabilitate firmelor, care vor fi obligate sa dea parintilor zile libere platite in aceste cazuri.

profesoricursuri Cine supravegheaza copiii cand se suspenda cursurile? Profesorii au spus pas!

Decizia de inchidere a scolilor ii bucura pe elevi si ii ingrozeste pe parinti

Companiile, dar si institutiile publice vor fi nevoite sa le acorde angajatilor zile libere platite in cazul suspendarii cursurilor. Propunerea vine, de aceasta data, din partea deputatilor PNL, dupa ce o propunere similara a parlamentarilor PSD a fost retrasa. Solutia nu este viabila, spun reprezentantii Federatiei Natioanle a Asociatiilor de Parinti (FNAP), care sustin ca au propus de mai multe ori ca scolile sa ramana deschise, iar cadrele didactice sa supravegheze elevii in cazul suspendarii cursurilor, atunci cand parintii nu au unde sa-i duca. ”Din punctul meu de vedere propunerea nu este sustenabila. Sigur ca imi doresc, ca reprezentant al parintilor, sa existe posibilitatea asta. Numai ca sunt parinti care lucreaza in mediul privat. Ce lege va putea sa actioneze astfel incat sa oblige un privat sa-i dea zi libera parintelui respectiv? Nu cred ca se poate implementa o asemenea reglementare, mai ales ca eu vin din sistemul privat si eu stiu ce inseamna asta. Daca ai o fabrica si in ziua respectiva sunt intemperii si ai 10 parinti care au copiii la scoala respectiva, ar insemna ca toti sa fie liberi in ziua aceea. Si cine plateste eventualele pierderi pe ziua respectiva, ca poti avea un contract de onorat. Mai mult, deciziile astea de suspendare se iau de obicei seara, cand nu prea mai ai ce solutii sa gasesti”, a afirmat Iulian Crsitache, presedintele Federatiei Natioanale a Asociatiilor de Parinti.

Unitatile de permanenta, o solutie

Sindicatele din invatamant au respins cu vehementa ideea existentei unor unitati scolare de permanenta, ne spune reprzentantii asociatiilor de parinti. ”Cand am propus anul trecut sa functioneze unitatile de invatamant de serviciu cand nu se invata din diverse motive, au sarit toti profesorii de la sindicate, au spus ca de ce sa-i oblige pe ei sa stea in scoala, desi dumnealor au contract de munca pentru fiecare zi. Teoretic, asta ar fi solutia, sa fie unitati de permanenta, gradinite si scoli care sa stea la dispozitia copiilor, ca si cum s-ar desfasura cursuri”, a precizat Iulian Cristache, presedintele FNAP.

https://www.national.ro

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.