Adrian Năstase: Guvernul lui Mugur Isărescu a creat legea „pensiilor nesimţite”


Adrian-Nastase
Descriere foto: Adrian-Nastase

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a susţinut, duminică, într-o postare pe blogul personal, că legea ”pensiilor nesimţite” a fost creată şi promovată de guvernul condus de Mugur Isărescu, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2000.

Adrian Năstase a reamintit că proiectul pentru ceea ce avea să devină Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat a fost înregistrat în septembrie 2000 la Senat, informează Agerpres.

”Cel care a creat şi a promovat legea ‘pensiilor nesimţite’ nu a fost altul decât guvernul condus de Mugur Isărescu (şi din care făcea parte şi PD-ul), cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale! Guvernatorul BNR dă astăzi dreptate pensionarilor, dar îi pune mai la coada priorităţilor Guvernului. Ceea ce contează este aritmetica bugetară, care, nu-i aşa, este…cinică. Pensionarii pot să moară. Important e să iasă calculele şi să fie bani pentru clientela PDL. (…) Subliniez că senatorii PD au votat cu entuziasm această lege; nici vorbă de aprecieri privind ‘nesimţirea’ legii”, a spus Năstase pe blogul personal.

Fostul premier a explicat că în martie 2001, legea a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaţilor şi că atunci au luat cuvântul Sorin Encuţescu, care era secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul la Ministerul Apărării Naţionale, Smaranda Dobrescu, preşedinta de atunci a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi Marcu Tudor, care a avut o serie de amendamente.

În opinia liderului CN al PSD, formula ”pensii nesimţite” nu este decât ”un instrument de manipulare, menit să învrăjbească diferitele categorii sociale”.

”Ea (legea – n.r.) este creaţia unui ‘guvern nesimţit’, care ia ‘măsuri nesimţite’. (…) De fapt, toată această poveste, în care pensionarii sunt umiliţi, nu face decât să scoată în evidenţă cinismul, minciuna, falsitatea, duplicitatea şi incompetenţa PDL şi a guvernului Băsescu-Boc”, a mai spus Năstase.

Fostul premier a explicat că PSD va rămâne consecvent propriilor evaluări – a respins şi va respinge în continuare ”acest proces anti-social de recalculare a pensiilor militarilor, demarat de actualul guvern al PDL”.

”Nu vom accepta tot acest haos creat şi această bătaie de joc la adresa unor oameni care şi-au slujit ţara. Nimeni şi nimic nu justifică demersul abuziv al actualului guvern de a călca în picioare trecutul militarilor români şi de a le stopa viitorul. Imediat ce va prelua guvernarea, PSD are datoria de a îndrepta această injustiţie şi de a reclădi relaţia dintre stat şi cetăţeni”, a mai spus Adrian Năstase.

Liderul CN al PSD a adăugat că, împreună cu colegii de partid, dar şi cu partenerii din opoziţie, PSD va face tot ceea ce este posibil din punct de vedere politic şi instituţional pentru ”a opri abuzurile actualei puteri” şi de a oferi pensionarilor sprijinul în toate demersurile pe care le întreprind pentru a-şi apăra drepturile şi demnitatea.

Acest articol a fost publicat în POLITICA(coruptie). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.