George Soros, acuzat de președintele Albaniei că a pus la cale o „conspirație” pentru destabilizarea țării


George Soros, acuzat de președintele Albaniei că a pus la cale o „conspirație” pentru destabilizarea țării

In Romania nu  are cine sa vada ce face Soros cu miscarea rezist, USR, PNL, PLUS, PMP

Președintele Albaniei denunțat alegerile locale care au avut loc duminică, numindu-le „o farsă” și l-a acuzat pe miliardarul de stânga George Soros că a fost implicat într-o „conspirație”, scrie balkan insight.com.
Ilir Meta a susținut recent o conferință de presă în care a afirmat că Albania a reușit să evite o conspirație internă și internațională de „capturare a statului”, pusă la cale de miliardarul George Soros.
Meta nu a oferit nicio dovadă care să-i susțină alegațiile, nici vreo informație despre modul în care presupusul complot trebuia să se desfășoare, ori modul în care a fost oprit. Comentariile sale survin pe fondul refuzului principalelor partide de opoziție, inclusiv al fostului partid al lui Meta, Mișcarea Socialistă pentru Integrare, de a participa la alegerile locale care au avut loc duminică.
Meta a afirmat că scopul presupusei conspirații ar fi „capturarea totală a statului, în Albania, dar nu numai aici”.  „Am câteva cuvinte despre onorabilul miliardar George Soros. Nu am ascultat cu atenție cuvintele prim ministrului maghiar, Viktor Orban, în ianuarie 2000, când i-am vorbit cu dragoste despre George Soros, pentru că, adevărat fie spus, acesta ne-a ajutat când eram în opoziție. Totuși domnia sa [Orban] mi-a zis: Fiți atenți, că nu este chiar așa de democratic și, de multe ori, conspiră împotriva democrației”, a declarat acesta.
Președintele Meta susține că respectivul complot de destabilizare era planificat a se desfășura duminică, dar nu a reușit deoarece „albanezii nu s-au lăsat păcăliți de provocări”. Opoziția a amenințat că va întrerupe procesul electoral de duminică, dar nu a făcut acest lucru.
Acuzațiile domnului Meta survin și pe fondul tensiunilor politice accentuate din Albania, unde fostul său partid, Mișcarea Socialistă pentru Integrare, condus în prezent de soția acestuia, Monika Kryemadhi, a organizat proteste în încercarea de a înlătura guvernul socialist condus de Primul Ministru Edi Rama. Acesta din urmă este acuzat că a folosit mafia locală pentru a controla alegerile din țară.
Acest articol a fost publicat în EUROPA (politica). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la George Soros, acuzat de președintele Albaniei că a pus la cale o „conspirație” pentru destabilizarea țării

  1. Zsisa zice:

    Acesta este un presedinte al tarii sale …si nu un aservit!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.