Proiect pentru legalizarea canabisului în scop medicinal pentru oameni și animale, în România.


Se propune înființarea Agenției Naționale privind Canabisul

Proiect pentru legalizarea canabisului în scop medicinal pentru oameni și animale, în România. Se propune înființarea Agenției Naționale privind Canabisul

Un proiect de act normativ privind legalizarea canabisului în scop medicinal pentru oameni și animale, în România, a fost depus, miercuri, în Parlament, propunerea fiind semnată de aproape 100 de parlamentari, potrivit unei informații dată publicității, miercuri, de Hotnews.
Potrivit proiectului publicat, miercuri, de Hotnews, se propune înființarea Agenției Naționale privind utilizarea plantelor de canabis, substanțelor și preparatelor ce conțin canabis în scop medical, numită pe scurt Agenția Națională privind Canabisul, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.
Totodată, Ministerul Agriculturii este responsabil cu stabilirea condițiilor pentru cultivarea plantelor de canabis și cu emiterea autorizațiilor necesare.
În înțelesul proiectului, de preparatele pe bază de canabis vor putea beneficia „pacienții care suferă de o boală sau de o afecțiune și se află sub tratament la îndrumarea medicului specialist”. Deasemenea, se precizează în document,  sintagma „pacient” face referire, în măsura în care se aplică dispozițiile normative, și ”la pacienții care suferă de o boală sau de o afecțiune și care se află sub tratament la îndrumarea medicului veterinar”.
Potrivit proiectului de lege, plantele de canabis, preparatele și substanțele ce conțin canabis pot fi utilizate în scop medical numai pe baza prescripțiilor medicale, în conformitate cu dispozițiile prezentei legi.
Proiectul de act normative stabilește și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederile legale privind producerea, comercializarea și utilizarea canabisului medicinal, amenziile putând să ajungă până la 20.000 de lei.
La sfârșitul lunii martie a.c., ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat România ar putea legaliza consumul de canabis în scop medicinal.
Acest articol a fost publicat în SANATATE(canabis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.