Revoltă prezidențială: Soros conspiră pentru a captura total statul


Baga la cap Romania! Altii se trezesc, isi revendica tara din mina strainilor si globaslimului…tu dormi!

Președintele Albaniei a declarat că alegerile locale care au avut loc duminică au fost o ”farsă” și a acuzat că miliardarul George Soros este implicat într-o conspirație. Președintele Ilir Meta a declarat că Soros este responsabil de ”o conspirație care are scopul de a captura total statul”, arată site-ul Balkan Insight, citat de Fox News, Daily Mail și alte publicații străine. Este rabufnirea unui politician care a recunoscut ca a fost ajutat anterior de același George Soros. Situația din Albania poate fi o lecție pentru întreaga regiune.
Președintele Albaniei: ”Ar fi trebuit să-l ascult pe Viktor Orban”Partidul Democrat, de opoziție, acuză guvernul Partidului Socialist condus de Edi Rama, fost primar al Tiranei, că a fraudat alegerile din 2017 și că a avut o înțelegere cu traficanții de droguri pentru intimidarea alegătorilor. Deputații Partidului Democrat, alături de cei ai Mișcării Socialiste pentru Integrare (partidul președintelui Ilir Meta), și-au dat demisia și au lăsat singur în parlament partidul puterii, Partidul Socialist. Opoziția cere un guvern de tehnocrați care să organizeze noi alegeri.

In acest context au avut loc alegerile locale din Albania, boicotat de opozitie, la care participarea a fost de nici 22%, potrivit opozitiei. Evidentk, alegerile au fost castigate de socialistii lui Edi Rama. Presedintele Ilir Meta, s-a opus fara succes organizarii scrutinului, a emis un decret prin care le anuleaza, insa guvernul nu a ținut cont.

”Am câteva vorbe de spus despre onorabilul miliardar George Soros. Nu l-am ascultat cu atenție pe premierul ungar Viktor Orban în inauarie 2000, când vorbeam cu multă simpatie despre George Soros, pentru că, să spun adevărul, ne-a ajutat când eram în opoziție. Iar Orban mi-a spus: «Ai grijă, fiindcă nu este într-atât de democrat și deseori complotează împotriva democrației»”, a spus președintele Ilir Meta după alegerile locale de duminică. Rezultatele alegerilor trebuiau anunțate marți, însă momentul a fost amânat.

Iar președintele Albaniei nu s-a oprit aici. El s-a revoltat împotriva atitudinii SUA si UE, cerându-le diplomaților ”să nu devină ridicoli și să nu se joace cu constituția noastră”, după cum relatează agenția italiană Ansa.

Însă UE și SUA s-au jucat deja cu constituția Albaniei, iar tocmai de aici pare să plece criza politică din țară și criza justiției din Albania.
Reforma justiției influențată de Soros și Ambasada SUA

Elementul distinctiv al Albaniei sunt reformele din justiție. Reforma justiției a fost una dintre promisiunile cheie care l-au propulsat la putere pe premierul Rama, în 2013. În 2016, guvernul Rama a clamat sus și tare că a încheiat practica numirii magistraților de către politicieni (pentru a-și trimite rivalii la închisoare) și că puterea judecătorească este independentă. A început și un program de verificare a averilor magistraților, iar zeci de judecători nici nu au mai așteptat finalul, ci și-au dat demisia imediat.

Marea reformă a lui Rama se bazează inclusiv pe modificarea Constituției. Reforma justitiei s-a făcut cu experți finanțați de George Soros și a fost promovată insistent de Ambasada SUA la Tirana. Au fost introduse articole care oferă baza constituțională pentru Operațiunea de Monitorizare Internațională. Ar putea fi visul Monicăi Macovei. Pe scurt, clauza privind OMI se referă la un organism care este format din personal al Departamentului de Stat și Departamentului Justiției din SUA, plus personal al Comisiei Europene. Ei sunt cei care îi verifică și propun spre aprobare pe cei peste 800 de magistrați din Albania. Desigur, la nivel oficial, implicarea SUA și UE nu este atât de evidentă, rolul OMI fiind acela de a monitoriza instituția albaneză care îi selectează pe magistrați. OMI are trei judecători sau procurori din statele UE și unul din SUA.

Celeritatea justiției reformate și eficiența monitorizării par să fie zero. După ce mai mulți judecători și-au dat demisia de frica verificării averilor, Curtea Constituțională și Curtea Supremă au rămas paralizate. Curtea Supremă a rămas fără judecători și, pentru moment, nu există nicio candidatură. La acestea se adaugă și parlamentul în care au rămas doar deputații puterii. Și ce a facut puterea lui Edi Rama? A profitat la maxim de absența puterii judecătorești și a opoziției și a capturat total statul.

Opoziția acuză guvernul socialist de corupție, nepotism, afaceri imobiliare ilegale, atac la adresa justiției și fraudă electorală. Organizează proteste de luni de zile și cere numirea unui guvern tehnocrat care sa organizeze alegeri generale. Se întâmplă într-o țară în care compania Bechtel chiar a construit și a dat în folosință autostrăzi, iar Departamentul de Stat chiar a atins performanța de a verifica, constituțional, justiția statului respectiv. Este Albania anului 2019, membră NATO și care așteaptă în această vară verdictul UE – va începe sau nu negocierile pentru aderare.
Cine conduce politica SUA în Europa de Est?

Situația din Albania ridică niște întrebări nu numai la Tirana, ci și la Washington, scrie The Washington Times. Tăcerea SUA s-ar putea datora refuzului de a recunoaște falimentul agendei liberale a lui Soros, susținută de administrațiile SUA de până acum, sprijin continuat de funcționarii fostelor administrații rămași în structurile de la Washington. Dovezile aduse de opoziție cum că premierul Rama a apelat la mafiotii albanezi pentru a câștiga alegerile sunt concludente, afacerile necurate ale guvernului sunt evidente. Ce face subsecretarul de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, cel care se ocupă de zonă, așa cum a făcut-o Victoria Nuland în administrația Obama? Ei bine, Matthew Palmer a declarat că alegerile locale denunțate de președintele Ilir Meta trebuie să aibă loc. La fel a făcut-o și fostul ambasador al SUA la Tirana, Donald Lu. Ba chiar Departamentul de Stat a anulat și vizele americane ale unor lideri ai opoziției din Albania. Asta în condițiile în care premierul Edi Rama a avut o poziție anti-Trump în mai multe intervenții.

”De ce se implică, aparent, Departamentul de Stat în politica albaneză? De ce permite Casa Albă ca Departamentul de Stat să susțină un guvern care este acuzat de activități criminale și a arătat lipsă de respect față de pe Donald Trum?”, se întreabă unul dintre editorialiștii The Washington Times.

”Cine conduce politica externă a SUA? Mike Pompeo este secretarul de Stat, însă mulți funcționari par să nu fi observat că poporul american a ales un nou lider și o nouă agendă în noiembrie 2016. Mesajele confuze pe care le transmitem într-o zonă atât de instabilă precum Balcanii nu fac decât să înrăutățească lucrurile. Departamentul de Stat nici măcar nu a studiat acuzatiile de complicitate între guvernul Rama și crima organizată. Avem o tăcere ciudată în privința aceasta și întrebarea este de ce? Oare pentru că Departamentul de Stat simpatizează cu agenda liberala a domnului Soros, despre frontiere deschise și guvernanța globală?”.

Autor: 

 cotidianul.ro

 

Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revoltă prezidențială: Soros conspiră pentru a captura total statul

  1. Saftoiu Ilie zice:

    Lobby sionist facut si prin Soros. La noi toata cardasia penala legislativ+ executiv+ CSM+ ICCJ+ CCR+ JUSTITIE e lobbyst sionista in frunte cu PM (Primul Mare uzurpator de atribute constitutionale) care prin participarea la instructajul sionist de la AIPAC a produs anularea vizitei custodelui locurilor sfinte Regele Iordaniei si pierderra locului de membru nepermanent in CS al ONU pentru 2020-2021. Ratiunea romanilor doarme somnul cel de moarte adormita de barbarii de tirani iar somnu-i fata monstri si strigoi (conform prevederilor Constitutiei/1938) conducatori pe drumul lichidarii ca neam si tara

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.