Sondaj UE despre homosexuali. „Dacă nu vă identificați ca bărbat, femeie, persoană trans sau non-binară, vă rugăm să specificați cu ce v-ați identifica”


Sondaj UE despre homosexuali. „Dacă nu vă identificați ca bărbat, femeie, persoană trans sau non-binară, vă rugăm să specificați cu ce v-ați identifica”

Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) efectuează un sondaj despre comunitatea homosexualilor, întrebările vizând atât identitatea de gen a respondenților, cât și politicile guvernamentale destinate acestei comunități sau creșterea copiilor și modul în care programele școlare abordează tema homosexualității.
Potrivit site-ului oficial, la acest sondaj „despre persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, trans, intersex și non-binare, precum și alte persoane cu gen neconform, poate participa orice persoană care se consideră a fi LGBTI, are vârstă mai mare de 15 ani și trăiește în UE, în Serbia sau în Macedonia de Nord”. Sondajul preia și oficializează teoria gender (a genului) conform căreia fiecare persoană se poate identifica de gen dorește, indiferent de sexul biologic.
Pentru a putea vizualiza întrebările, am participat la sondaj, fără a trimite însă răspunsurile la finalul cercetării. Sondajul are în jur de 40-50 de întrebări, în funcție de răspunsurile date de fiecare persoană în parte.
Cercetarea începe cu un set de întrebări filtru privind identitatea de gen a respondenților, anume:
Întrebare sondaj: Ce sex v-a fost atribuit la naștere?
•Sex femeiesc
•Sex bărbătesc
•Altul, vă rugăm să notați răspunsul dumneavoastră
Următoarea întrebare se referă la identitatea de gen a persoanei în prezent, posibilitățile de răspuns fiind destul de vaste, de la femeie/fată, bărbat/băiat, la non-binar sau alt gen (genderqueer), agender, poligender sau genderfluid.
Dacă niciuna dintre aceste variante nu corespunde identității persoanei, aceasta are o ultimă variantă de răspuns, respectiv: „Dacă nu vă identificați ca bărbat, femeie, persoană trans sau non-binară, vă rugăm să specificați cu ce v-ați identifica”.
Întrebările privind identitatea de gen sunt urmate de cele referitoare la toleranța din țara de proveniență sau la implicarea guvernului în combatarea prejudecăților legate de comunitatea  homosexualilor.
În legătură cu politice publice, sondajul UE dorește să afle și dacă programa școlară a abordat vreodată aspecte legate de LGBTI, variantele de răspuns fiind:
•Da, în mod pozitiv
•Da, atât în mod pozitiv, cât și negativ
•Da, în mod neutru și echilibrat
•Da, în mod negativ
•Nu.
Nu în ultimul rând, participanții la sondaj trebuie să precizeze care este starea lor civilă și dacă cresc copii împreună cu partenerul/partenera.
Întrebare sondaj: Aveți copii?
•Nu, nu am copii
•Sunt părinte biologic și tutore legal al unuia sau ai multor copii
•Sunt părinte biologic, dar nu și tutore legal, al unuia sau mai multor copii
•Sunt tutore legal, dar nu și părinte biologic, al unuia sau mai multor copii
•Cresc unul sau mai mulți copii, dar nu sunt părinte biologic și nici tutore legal.
Sondajul privind persoanele LGBTI din UE este realizat de compania de sondaje Agilis SA în numele Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA). Acesta este cel de al doilea studiu privind comunitatea homosexualilor din UE.
Sondajul este disponibil aici.
Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E), HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.