Legat de proiectul de lege: taxa pe recunostiinta fata de parinti:


Imagini pentru pensionari

Stiu ca a iscat mari controvese dar dincolo de ura fata de PSD poate ar trebui sa fim mai responsabili fata de cei care ne-au dat viata si crescut!

Cum e in SUA, tara libertatii :)))) . Majoritatea daca nu cotizeaza la un sistem de pensie privat va a avea o pensie de citeva sute de dolari ( parca 600) . Aceasta pensie e un fel de asistenta sociala si ajuta pensionarul sa nu moara de foame. Despre asistenta medicala si un trai mai decent nici vorba. De aia vezi  ca e plina America inclusiv Canada cu pensionari care muncesc.

De regula se cam moare pe capete de boli, unii ajung la cucea rosie si alte ong-uri.

Daca sunt mai avuti au bani sa intre intr-un camin de batrini. Acolo copii nu au nici o treaba sa-i intretina pe parinti.

In Europa vestica sunt enspe mii de ajutoare sociale pentru pensionari, au tot feul de scutiri, plus ca isi permit sa aiba un ingrijtor acasa platit de stat asa cum sunt multe romance care au grija de batrini dar romancele nu prea stiu ca suma este decontara de primarii ori stat.

Acum Romania… e arhiplin de pensionari care au o pensie de subzistenta si cu toate ca asistenta medicala e gratis daca au nevoie de medicamente scumpe ori ingrijire la domicilul e singur pentru ca copii au plecat. Statul ar trebui sa preia acesti oameni si sa-i sponsorizeze asa cum se face in UE…adica ajutoare sociale de toate felurile in functie de problemele cu care se confrunta pensionarii. Asa ca au gasit metoda cea mai simpla…ti-ai crescut copilul, acum sa aiba si el grija de tine. Ti se pare gresit sa ai grija de propriul parinte?

O parte insemnata din cei care au plecat au uitat de parinti. Majoritatea acestor parinti sunt de la tara si au un venit foarte mic. Daca au nevoie de ceva in plus aproape ca mor in casa cu zile daca nu intervine Primaria si alte foruri de asistenta ale statului. Toata ziua diaspora si o parte din cei din tara urla cotra sumelor care se dau pe asistente sociale dar uita ca si parintii lor beneficiaza de ele daca propii copiii au uitat de ei.  De ce statul trebuie sa-ti sponsorizeze parintele? Doar pentru ca suntem in UE si ca altii fac la fel? 

Acest articol a fost publicat în Romania ( Lupul Dacic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.