O vecină zilele trecute, eu ii zic mămăiță, m-a întrebat ce este UE ?


Și în prima fază am fost tentată să încep sa-i explic dar m-am oprit bruc, și i-am zis: ,, Mămăiță, e un fel de țarc, cu troc de porci. Doar că unii porci sunt grași și frumoși și alții sunt slabi, bătuți, cu urechile mâncate și chinuiți de cei grași. Și mămăiță mă intreaba: Și noi care suntem? Ăia grași și frumoși? Sau ăia chinuiți?

Eu : Aia slabi și chinuiți, mămăiță. După ce a lasăt capu’ în pământ și a stat asa câteva secunde , se uita din nou la mine cu ochi înlăcrimați și îmi zice: De ce mamă nu luptați pentru pământul vostru? De ce mamă lăsați să vă omoare viitorul?? Noi când am fost ca voi, tineri, am luptat în războaie pentru pământul asta, a curs sânge mult pentru libertate și pentru viitorul copiilor noștri…! Voi de ce vă lăsați călcați în picioare?

Eu : Mămăiță, noi nu avem putere pentru ca nu noi conducem tara asta. Politicienii, președintele tarii accepta asta! Noi ieșim în strada și protestam dar nu putem sa schimbam ceva… Mămăiță : Greșești mama. Voi tinerii, aveți forță, curaj, sunteți deștepți, sunteți informați! Aveți datoria sfântă să apărați pământul asta sfânt, asa cum l-am aparat noi pentru voi…Și cu lacrimi în ochi ma întreabă blajin: Voi ce lăsați mai departe, mamă? Ce?

Eu: Las capu’ în pământ, mă șterg la ochi să nu vadă că plâng și rușinată, mă scuz că trebuie să plec, că mă grăbesc. Și ii zic saru’mana și dau să plec iar mămăiță îmi spune cu o voce blândă : Fata mea, ca tine sunt mulți în tara asta… Grăbiți-vă să vă salvați viitorul vostru și al copiilor voștri și luptați pentru pământul romanesc chiar cu sânge, asa cum am luptat și noi pentru voi, când am fost tineri…

Eu: Mulțumesc mămăiță și plec plângând cu lacrimi în ochi….

Codruta Cerva
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.