Cum a scăpat-o Curtea Constituțională pe Udrea. Se vor reface cărțile la prezidențiale?


Elena Udrea

Elena Udrea se întoarce în România ca urmare a deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de trei judecători de la Înalta Curte. Venirea ei acasă ar putea influența campanie pentru prezidențiale

 Curtea Constituțională i-a purtat noroc Elenei Udrea de două ori. Prima oară, prin decizia Curții Constituționale a României care a decis că completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiției au fost constituite ilegal, moment în care, Elena Udrea și Elena Bica, arestate în Costa Rica, și-au recâștigat libertatea.

Dar lovitura finală dată de CCR în avantajul Elenei Udrea a fost cea privind nelegalitatea completurilor de trei judecători de la Înalta Curte, ceea ce face ca tot procesul fostului ministru să se reia de la zero.

CCR a anunțat săptămâna trecută care sunt consecințele legale ale declarării neconstituționalității completurilor de trei judecători de la Înalta Curte: toate dosarele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță până la 23 ianuarie 2019, dacă decizia nu a ajuns la faza definitivă, vor fi rejudecate.

De unde și curajul Elenei Udrea de a se întoarce în țară și a se apăra de la fața locului împotriva procurorilor. Iar prezența ei în România înainte de alegerile prezidențiale ar putea schimba multe dintre jocurile politice ale anului.

BRUXELLES, 8 iulie – Sputnik, Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în POLITICA (PDL-Elena Udrea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.