Cunoscută publicaţie americană: „Uniunea Europeană vrea anihilarea identității naționale


Imagini pentru europa globalista

De mai mult timp, Uniunea Europeană nu acordă nicio atenţie identităţii naționale, dar acum nu mai poate face nimic, deoarece cele mai mari țări din lume – Statele Unite, Rusia și China – sunt adepte puternice ale naţionalismului, scrie cunoscuta publicaţie americană The Atlantic.

 „Vechea Europă a dat naștere unui copil numit identitate națională. Îl privește și o înspăimântă. Un monstru căruia nu doreşte să-i fie mamă. Face tot ce poate ca să-l facă să dispară”, scrie publicaţia The Atlantic.

Însă acum, nici măcar Macron, cu mantra lui „progresiştii împotriva naționaliștilor”, nu poate face nimic. Aspirațiile naționaliste se răspândesc pe întreg continentul, în special în Europa de Est. În ciuda faptului că naționalismul a fost cauza multor războaie, adaugă publicaţia.

„Trezirea națiunilor se datorează unui sentiment care a fost suprimat și ascuns, dar care nu a dispărut niciodată”, continuă autorul articolul, citat de Sputnik Italia.

De mult timp, autoritățile europene sunt „surde și oarbe”, deși în 1989 şi-au putut „deschide ochii și urechile”. Astfel, după prăbușirea comunismului, Uniunea Sovietică, ce părea a fi un imperiu monolitic, s-a prăbușit ca un puzzle. Au apărut țări noi precum Ucraina, Belarus, Lituania și Armenia.

Cea de-a doua „renaștere” a națiunilor a avut loc odată cu dezintegrarea Iugoslaviei, ceea ce a condus la apariţia Croației, Serbiei, Sloveniei și altor țări. Dar, ca și în cazul URSS, Uniunea Europeană „a refuzat să vadă dincolo de nasul ei”. S-a mulţumit cu ideea că această evoluţie se aplică numai în cazul țărilor comuniste.

În mod similar, UE a închis ochii la apariția naționalismului islamic și, dimpotrivă, a încercat să se împace cu el, încălcând identitatea membrilor săi. Mai mult, nu a putut și nu a vrut să creeze o identitate europeană comună, negând conceptul referitor la ciocnirea civilizațiilor.

BUCUREŞTI, 10 iul – Sputnik, Doina Crainic.

https://ro.sputnik.md

 

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cunoscută publicaţie americană: „Uniunea Europeană vrea anihilarea identității naționale

  1. Ene Constanta zice:

    Am spus de multe ori ca ar trebui sa iesim din UE si din NATO ! Lumineaza Doamne mintea romanilor ! Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.