Devalizarea României în documente secrete (Raportul secret referitor la “ Corupția în România ( 1990 – 2000 ). Activitatea Consiliului Național de combatere a corupției și crimei organizate “ descrie în detaliu jaful național)


Un document care dovedește că, la scurt timp după Revoluție, instituțiile de forță ale  statului erau bine informate și documentate despre jaful care avea loc chiar sub nasul lor. Începând cu anul 1996, la nivelul Consiliului de Apărare a Țării ( CSAȚ), corupția generalizată și crima organizată care cuprinseseră întreaga țară erau considerate drept “stări de pericol la adresa siguranței naționale”.

007

Documentul pus pe masa fostului președinte Emil Constantinescu (în cursul anului 2000) prezintă în detaliu modul în care, la nivel de CSAȚ, Guvern și Președinție, datele, faptele și persoanele implicate în devalizarea României erau pe deplin cunoscute încă de la începutul anilor ‘ 90. Înalții demnitari și funcționari fiind pe deplin conștienți de pericolul și de amploarea faptelor de corupție comise de funcționari ai statului la cel mai înalt nivel, ca dealtfel  și de activitățile de crimă organizată  ale unor puternice grupuri de interese care preluaseră economia țării după decembrie 1989. Spre exemplu,  sabotarea cu bună știință a sistemului financiar-bancar, adus în pragul prăbușirii, a produs în perioada analizată prejudicii de sute de miliarde de dolari. Deși se vorbește foarte puțin despre traficul ilegal cu armament, sunt pomenite afacerile conexe – contrabanda cu țigări și activitățile ilicite ale unor grupuri de interese în domenii strategice ca extracția, prelucrarea și comercializarea petrolului și produselor petroliere sau securitatea alimentară.

Raportul secret referitor la “ Corupția în România ( 1990 – 2000 ). Activitatea Consiliului Național de combatere a corupției și crimei organizate “ descrie în detaliu jaful național, modurile de furt de fraudare și prezintă o mică parte a celor care au devalizat patrimoniul țării și au subminat economia națională.

Vă punem la dispoziție prima parte a raportului secret.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Pentru a mari pagina….clik pe poza si ” open image in new tab”

Această prezentare necesită JavaScript.

Devalizarea României în documente secrete – II

Rețeta “primului million” are un ingredient de bază : contrabanda

Continuăm prezentarea raportului secret despre corupția generalizată și grupurile de crimă organizată care cuprinseseră România după 1989, document ajuns pe masa Președinției în cursul anului 2000, cu analiza detaliată a dosarelor de contrabandă, evaziune fiscală, fals și uz de fals ș.a.m.d., care zguduiau din temelii prospăta noastră democrație.

Raportul este important și relevă un adevăr esențial în ecuația anticorupție pe care procurorii DNA încearcă să o dezlege în zilele noastre, storcând declarație cu declarație și probă după probă de la demnitarii ridicați cu duba – România a fost și a rămas raiul contrabandiștilor și izvor de corupție instituționalizată.

„ Practic, între 1990-1996, țara noastră a fost un paradis al contrabandei, în contextul în care, din 1990, evoluția întregii criminalității organizate a avut o dinamică ascendentă, cu consecințe extrem dc grave pentru stabilitatea economică-socială și a stării de legalitate din România și, în ultimă instanță pentru siguranța natională. De departe însă, dintre diversele fenomene ale infracționalității economice, România a fost surprinsă cu totul descoperită în fața contrabandei, care a înregistrat începând din 1990, dimensiuni halucinante. Diversitatea mărfurilor care intrau sau ieșeau în/din țară imediat după statutarea dreptului la libera circulație și anularea monopolului statului asupra comerțului, eludând orice taxe sau legi, punea la grea încercare și cea mai avântată imaginație. Începând cu guma de mestecat sau biscuiții și terminând cu materialele radioactive, piese de armament și copii, totul se trafica în România anilor 1990-1996, în total dispreț față de lege. Dintre toate aceste mărfuri, țigările în special, dar și cafeaua și alcoolul au făcut obiectul unei contrabande care a fost, după cum s-a văzut mai sus, de departe cea mai profitabilă pentru cei care încălcau legea și, implicit cea mai extinsă.”, se arată în analiză. Astfel, prin cuvinte alambicate, autorii documentului ne explică în detaliu, rețeta “primului milion”din viața celor mai de succes parveniți în capitalismului de cumetrie.

Trebuie subliniat faptul că, raportul secret intitulat  “ Corupția în România ( 1990 – 2000 ). Activitatea Consiliului Național de combatere a corupției și crimei organizate “ este dovada că în cadrul serviciilor secrete exista o preocupare pentru combaterea infracțiunilor economice și financiar-bancare care vizau securitatea națională. Specialiștii “serviciilor” sau măcar o parte dintre ei își făceau datoria. Strângeau probe, documentau și informau în detaliu factorul politic. Ce s-a întâmplat mai departe…

Eduard Ovidiu Ohanesian

Această prezentare necesită JavaScript.

Home

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.