Zeci de entități teritoriale poloneze s-au declarat „libere de ideologia LGBT”


Zeci de entități teritoriale poloneze s-au declarat „libere de ideologia LGBT”

O nouă campanie anti LGBT cuprinde Polonia. Treizeci de entități teritoriale poloneze, sate, comune sau o adunare regională, s-au declarat în ultimele luni „libere de ideologia LGBT”, a indicat organizația neguvernamentală Campania împotriva homofobiei (KPH), conform site-ului gaystarnews.com.
Tema „ideologiei LGBT” apare frecvent în dezbaterea publică din Polonia, țară considerată ca fiind extrem de atașată de influenta Biserică Catolică.
La alegerile pentru Parlamentul European, liderul conservatorilor aflați la putere, Jaroslaw Kaczynski, a denunțat comunitatea LGBT, teoria de gen și chiar unele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății ca fiind „o amenințare la adresa identității, națiunii și statului polonez”.
„Există în acest moment 30 de entități diverse care au adoptat astfel de declarații. Uneori, este vorba de consilii municipale, alteori – de adunări de voievodate (adunare regională)”, a declarat miercuri pentru AFP Magdalena Swider, o reprezentantă a KPH, un ONG care se declară independent și regrupează juriști, precum și reprezentanți ai societății civile.
„Este vorba de o reacție directă la adoptarea în februarie de către Primăria din Varșovia a unei declarații de acțiune în favoarea comunității LGBT+ și anti-discriminare”, spre marea nemulțumire a mediilor conservatoare și ultraconservatoare din Polonia, a spus Magdalena Swider.
Într-o declarație intitulată „Districtul Swidnik (sud-est), liber de ideologia LGBT”, care poate fi consultată pe site-ul său oficial, consilierii denunță un „război ideologic” declanșat de „radicali care încearcă o revoluție culturală în Polonia atacând libertatea cuvântului, puritatea copiilor, autoritatea familiei și a școlii”.
Acest articol a fost publicat în EUROPA DE EST, HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.