Ordinul lui Merkel pentru Iohannis, este sfânt..


România va cumpăra tancuri Leopard din Germania, fabricate în anul 1978 !!?

Romania ar putea cumpara tancuri Leopard 2 din Germania

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a confirmat, vineri, ca exista discutii cu reprezentantii Agentiei Europene de Aparare (EDA) pe tema achizitiei de catre Armata Romana a unor tancuri de lupta modelul Leopard 2, insa acestea, spune el, „au o componenta preponderent tehnica in acest moment”.

Les a aratat ca „acest proiect a fost promovat de EDA in anul 2016, in contextul Initiativei UE privind punerea in comun si partajarea capabilitatilor pentru aparare”.

„Este prematur sa vorbim la acest moment despre concretizarea proiectului derulat de Agentia Europeana de Aparare (EDA) in ceea ce priveste optimizarea capabilitatilor de tip tanc principal de lupta Leopard 2 pentru Armata Romaniei, pentru ca sunt necesare o serie de proceduri de parcurs la nivelul EDA. Confirm faptul ca avem discutii la acest nivel, dar acestea au o componenta predominant tehnica in acest moment”, a precizat Gabriel Les, pe Facebook.

Ministrul Apararii a mentionat ca pentru definirea proiectului EDA a organizat, pana la aceasta data, un numar de zece grupuri de lucru la care reprezentarea MApN a fost asigurata de specialisti din cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, Reprezentantei Militare a Romaniei la NATO si UE, Departamentului pentru Armamente, Statului Major al Fortelor Terestre si Directiei planificare integrata a apararii.

„Argumentatia principala a echipelor tehnice MApN in a sustine acest demers este faptul ca reprezinta o varianta optima pentru realizarea capabilitatii ‘Armoured Heavy Battalion’ din cadrul Brigazii de infanterie grea, asigurand oportunitati de implicare a industriei nationale de aparare, atat in modernizarea platformelor, cat si pentru asigurarea suportului logistic integrat pe ciclu de viata”, a adaugat ministrul.

Acesta a afirmat ca, in perioada urmatoare, sunt planificate noi reuniuni ale grupului de lucru la nivelul EDA pentru armonizarea documentelor de planificare a programului.

http://www.ziare.com/

Acest articol a fost publicat în ARMATA(arme). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ordinul lui Merkel pentru Iohannis, este sfânt..

  1. xaeus zice:

    Pai doua epave plutitoare au luat, avionul cu cea mai mare rata de prabusire pe timp de pace din lume…au luat si d-ala. Au ramas tancurile.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.