Idiotizarea maselor sau cum ți se fură și ultima șansă să demonstrezi ceva


Imagini pentru Idiotizarea maselor

Trăim într-o lume mediocră și falsă. O lume care a uitat să  să transmită fericirea, buna dispoziție și iubirea sinceră.

Are sufletul putrezit și e atât de incapabilă încât rupe foi din cărți importante cu mesaje valoroase și scuipă pe jos semințe de floarea soarelui. Este ieftină și degradată. S-a transformat  într-un râu urât mirositor,  într-o lavă care vrea să ne sufoce, să ne înghită, să ne facă praf.  Nu mai pune importanță pe frumos, pe idei și proiecte care pot schimba viața spre bine.

Adoră lucrurile ieftine, aleargă după ele, le crede importante și încurajează prostia. Nu mai sunt la modă gândurile de valoare, adevărul și oamenii deștepți. Societății nu-i plac oamenii care nu acceptă să fie ca păpuși de teatru, care nu se lasă conduși de minți goale ce se limitează la idei simple.

Societatea nu agreează pe cei care pot mai mult, care au o influență pozitivă asupra sufletelor pierdute, printre cuvintele deșarte și fără sens. Ea ne vrea să fim cu creierul șters, să ne poată conduce, să ne taie aripile, apoi să ne arunce în infern, acolo unde nu există viitor. Ea insistă să fim orbi, surzi și muți.

E mai cool să ai un corp bine lucrat și o minte îngustă, care nu știe să se impună, să-și  apere părerile, ideile, să îndure criticile și nedreptățile. A avea un chip injectat și pictat cu ajutorul bisturiului se egalează cu frumusețea naturală. Avem păpuși vii cu suflete goale, crispate.

Intrușii sunt cei care au ce spune, care pot modela suflete, care pot întoarce oamenii din drumul ales greșit, care ne arată lucrurile cu adevărat importante și cu sens. Cei care cred în adevăr sunt îmbrânciți și puși la pământ. Visătorii creativi sunt crezuți nebuni, doar că datorită lor mai există atâtea opere extraordionare.

Datorită celor care au putut și pot lăsa ceva în urma lor (iar aici nu mă refer la o casă și doi copii, dar la capodopere, la idei, la amintiri, la lucruri minunate) mai există sens. Mințile deshidratate de cunoștințe se descompun în stupiditate. Iar natura nu ar putea supravețui doar într-o lume nesocotită. Luptăm cu prostimea, dar ni se fură și ultima șansă să demonstrăm că putem mai mult, că avem atât de multe spus, de făcut, de schimbat, de rezolvat. Iar concepțiile noastre au un rol important în evoluția omenirii.

https://psihologiadeazi.ro/

Acest articol a fost publicat în GANDESTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Idiotizarea maselor sau cum ți se fură și ultima șansă să demonstrezi ceva

  1. traian21 zice:

    Degradarea societății „actuale” prin comparație cu „vremea mea” e un subiect de discuție „de când mă știu”. Realitatea este că în toată această perioadă evoluția tehnologică a fost remarcabilă. Avem de stabilit câteva repere morale, pentru că, de mii de ani, aristocrația (clasa conducătoare) tot schimbă moda. Din nefericire trăim o perioadă în care minciuna, șantajul, lipsa de scrupule sunt reperele recomandate. Țările, foste socialiste, au de luptat și cu „omul de tip nou” rebut greu de adaptat la o societate în care munca, inițiativa și investițiile să fie motor într-o competiție cât de cât inteligent reglementată. Starea remarcată în „Idiotizarea maselor” e mai vizibilă în România din cauza selecției „aristocrației” pe criteriul slugărniciei și nepotismului. Nu mi-aș face probleme în privința viitorului pentru că Natura are căile sale.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.