Va fi scandal monstru în Europa! Salvini vrea evacuarea taberelor de romi


Matteo Salvini

Matteo Salvini, vicepremier și ministru de interne în Italia, le-a comandat prefecţilor din teritoriu un raport referitor la prezenţa taberelor de romi, în vederea evacuării lor.

 Salvini, care este și liderul celui mai puternic partid din Italia, Liga, le-a cerut prefecţilor să redacteze în de două săptămâni, ”un raport privind prezenţa romilor, sinti şi caminanti (nomazi)”, a comunicat Ministerul de Interne.

Scopul acestei evaluări este stipulat clar: ”Obiectivul este de a verifica prezenţa taberelor ilegale în vederea stabilirii unui plan de evacuare’, arată comunicatul.

Salvini s-a exprimat de multe ori împotriva locuințelor ilegale și a zonelor rău famate în care se adună romii, declarațiile sale atrăgând criticile instituțiilor europene. De data aceasta, măsurile pe care le va lua vor stârni, cu siguranță, un nou scandal, la fel ca și împotrivirea lui Salvini față de intrarea imigranților non-UE în Italia. Dar politica popularului lider al Ligii îi atrage tot mai multă simpatie din partea italienilor, așa cum au demonstrat alegerile europarlamentare în care partidul său s-a clasat pe primul lor în Peninsulă.

Consiliul Europei estimează că în Italia se află între 120.000 şi 180.000 de romi, sinti şi nomazi, dintre care 26.000 trăiesc în locuinţe sau în tabere improvizate.

BRUXELLES, 16 iulie – Sputnik, Daniela Porovăț.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în EUROPA (politica). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.