„Alergau ca idioții!” Lider al Comisiei Europene, Timmermans ridiculizează Guvernul britanic


Miniştrii britanici „alergau ca nişte idioţi” când au ajuns la negocierile pentru Brexit în 2017, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dezvăluie BBC.

JOHNSONILA 1 403x500 „Alergau ca idioții!” Lider al Comisiei Europene, Timmermans ridiculizează Guvernul britanic

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii în perioada despre care vorbim (Sursa foto: Facebook)

Însă el a afirmat pentru emisiunea  BBC Panorama că, în schimb, britanicii erau ce Lance Corporal Jones din Dad’s Army, un serial de comedie britanic în care acţiunea are loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Negoierile dintre Marea Britanie şi UE au început în 2017 după ce premierul britanic Theresa May a declanşat Articolul 50 prin care un stat membru părăseşte blocul european.

La sfârşitul lui 2018, May a ajuns la un acord cu UE însă parlamentarii britanici au votat împotriva planului de trei ori ceea ce a dus la o amânare a Brexitului până pe 31 octombrie 2019. Într-un interviu acordat în martie 2019, Timmermans a declarat că a fost „şocat” să vadă cât de nepregătită era echipa britanică la începutul negocierilor. „Am crezut că sunt atât de geniali. Că au într-un seif ascuns la Westminster o carte ca în Harry Potter plină de trucuri”, a afirmat el. Însă după ce l-a văzut pe ministrul Brexitului de atunci, David Davis, ţinând un discurs, Timmermans s-a răzgândit. „L-am văzut că nu a venit, că nu negociază şi m-am gândit „O, Doamne, n-au niciun plan”, a precizat Timmermans.

„A fost foarte şocant, sincer, pentru că pericolul la a nu avea niciun plan … Timpul trece şi tu nu ai niciun plan. Este ca Lance Corporal Jones care spune «Nu vă panicaţi, nu vă panicaţi» Alergau ca nişte idioţi”, a declarat el. Timmermans l-a criticat de asemenea şi pe Boris Johnson, fostul ministru britanic de Externe şi actualul favorit să devină noul premier britanic, pentru abordarea sa privind negocierile privind Brexitul. „Poate sunt cam dur, dar este timpul să fim duri. Nu sunt convins că era sincer. Mereu am impresia că se joacă cu noi”, a precizat el.

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.